Quantcast
THE STREAM

Πάτρα: Μαθητής πετά κροτίδα και καπνογόνο στο ΕΠΑΛ επειδή τους απαγόρευσαν το τσιγάρο

Την πιο ψύχραιμη από όλες τις απαντήσεις για την απαγόρευση του καπνίσματος έδωσε ένας χαρμάνης Πατρινός


THE NEWSROOM · 5 Δεκεμβρίου 2019

Δεν είναι καλές αυτές οι μέρες που διανύουμε για το πατροπαράδοτο στον τόπο μας σπορ του καπνίσματος. Με τη βοήθεια της γνωστής δοσιλογικής γραμμής 1142 και παρά τις Σερραίικες ευρεσιτεχνίες για να βρεθεί παραθυράκι στον νόμο, ο αντικαπνιστικός νόμος είναι εδώ και φαίνεται πως θα εφαρμοστεί κανονικά.

Υπάρχει όμως ένα άλλο παραδοσιακό ελληνικό άθλημα που είναι σε άνοδο αυτή την περίοδο, σε συνάρτηση μάλιστα με το κάπνισμα. Αυτό είναι η ψυχραιμία, η οποία ανακάλυψε έναν νέο πρωταθλητή της στο πρόσωπο ενός 18χρονου μαθητή στο 4ο ΕΠΑΛ Πάτρας στην οδό Αυστραλίας στην Αγυιά. Σύμφωνα με το τοπικό thebest (1, 2), όταν οι καθηγητές του ΕΠΑΛ ξεκαθάρισαν ότι η απαγόρευση του καπνίσματος θα εφαρμοστεί και στο ΕΠΑΛ, ο νεαρός φοβήθηκε για το χαρμάνικο μέλλον του και αποφάσισε να απαντήσει μαζί με κάποιους άλλους.

Η απάντηση ήρθε με τη μορφή μιας κροτίδας που πετάχτηκε από τους μαθητές στην είσοδο μιας τάξης όπου γινόταν μάθημα, η οποία συμπληρώθηκε από ένα καπνογόνο μέσα στην αίθουσα. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ένα πολύ σοβαρό ντουμάνι, να διακομισθεί μια μαθήτρια στο νοσοκομείο, όπου διαγνώσθηκε με ακουστικό τραύμα, και να πάθει μικροζημιές ο υαλοπίνακας του σχολείου.

Όπως είπε ο διευθυντής της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Κώστας Γιαννόπουλος:

«Μας λυπεί ιδιαίτερα το συγκεκριμένο περιστατικό το οποίο δε φαίνεται να συνδέεται με κάποιο πρόσφατο γεγονός, αποβολή ή κατάληψη.»

Αρμόδια για τη συνέχεια ήταν η Ασφάλεια Πατρών, η οποία προσήγαγε 7 νεαρούς για να καταθέσουν, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί ότι το όλο σκηνικό προέκυψε εξαιτίας της απαγόρευσης του καπνίσματος. Τελικά σχηματίστηκε δικογραφία  σε βάρος ενός 18χρονου για πρόκληση έκρηξης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα βεγγαλικά. Ο χαρμάνης μαθητής θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Μπορεί πάντως στην υπεράσπισή του να χρησιμοποιήσει την περίοπτη θέση που κατέχει η κροτίδα στον χώρο του ελληνικού ριζοσπαστικού πατριωτισμού:

Best of internet