Quantcast
THE STREAM

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στέλνει εξώδικο στην Ελληνοφρένεια γιατί τον είπαν «ρουφιάνο»

Ο γνωστός βουλευτής ζητά επανόρθωση από την γνωστή ραδιοφωνική εκπομπή επειδή τον χαρακτήρισαν «καταδότη» και «ρουφιάνο»


THE NEWSROOM · 29 Νοεμβρίου 2019

Εξώδικο από τον γνωστό γαλάζιο βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο παρέλαβαν σήμερα οι συντελεστές της σατιρικής και πολιτικής ραδιοφωνικής εκπομπής «Ελληνοφρένεια». Η αιτία για την κίνηση του κ. Μπογδάνου ήταν τα «προσβλητικά και συκοφαντικά» σύμφωνα με τον ίδιο λόγια που ακούστηκαν για το άτομό του στην εκπομπή της 7ης Οκτωβρίου 2019 στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM»..

Στο επίκεντρο του ίδιου του εξώδικου που παραδόθηκε βρίσκεται (με bold) η εξής φράση:

«Από μικρός, από το Δημοτικό, ήμουν κι εγώ κάποτε εκεί, σιχαινόμουν τους ρουφιάνους, αυτά τα σιχάματα»

Ενώ όπως αναφέρει το υπόλοιπο έγγραφο:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΟΧΛΗΣΗ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

ΠΡΟΣ

Τον Θύμιο Καλαμούκη, ραδιοφωνικό παραγωγό του ραδιοφωνικού σταθμού ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1

Τον Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη, ραδιοφωνικό παραγωγό του ραδιοφωνικού σταθμού ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1

Όπως πρόσφατα με ενημέρωσαν, στη ραδιοφωνική σας εκπομπή με τίτλο «Ελληνοφρένεια» στις 7-10-2019, που μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM» ειπώθηκαν από εσάς τα εξής προσβλητικά και συκοφαντικά αναφερόμενα ευθέως στο πρόσωπό μου στο ακόλουθο ραδιοφωνικό απόσπασμα:

[…]

Το σύνολο του ως άνω ραδιοφωνικού αποσπάσματος αποτελεί μια προαποφασισμένη και σκόπιμη προσπάθεια ακραίας σπίλωσης και προσβολής της προσωπικότητας και του ονόματος μου, καθόσον εκφεύγει πλήρως από τα ανεκτά όρια της δημοσιογραφικής κριτικής και δεοντολογίας και επιδίδεται σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση συκοφάντησης μου. Ειδικότερα, το σύνολο του ως άνω ραδιοφωνικού αποσπάσματος, από την αρχή μέχρι και το τέλος του, διαχέεται από μια συνεχή ειρωνική, υβριστική και διαστρεβλωτική της αλήθειας διάθεση, με τη χρήση συκοφαντικών εκφράσεων.

…με παρουσιάζουν ως καταδότη και ρουφιάνο στην υπηρεσία των γερμανικών ναζιστικών δυνάμεων κατοχής κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ως καταδότη και ρουφιάνο στη μεταπολεμική περίοδο υπό το περίφημο «κράτος της δεξιάς», καθώς και ως καταδότη και ρουφιάνο στη δικτατορική περίοδο.

Αυτό είναι ένα από τα επίμαχα αποσπάσματα που επιδεικνύει ο κ. Μπογδάνος στο εξώδικό του:

«Από μικρός, από το Δημοτικό, ήμουν κι εγώ κάποτε εκεί, σιχαινόμουν τους ρουφιάνους, αυτά τα σιχάματα… Αυτά τα σιχάματα, αυτές τις πρόστυχες και δυστυχισμένες ψυχές και μούρες και μυαλά τα ένιωθα πάντα απέναντι… Μεγαλώνοντας μετά, όταν ωριμάσαμε κι όχι μόνο στο σχολείο, μάθαμε ότι και στα χρόνια της κατοχής αυτά τα σιχάματα πάλι έστελναν αγωνιστές στο εκτελεστικό απόσπασμα, συνήθως, φορώντας κουκούλα τότε… Κάτι, αντίστοιχο, χωρίς κουκούλες, είχε γίνει και στα χρόνια της Χούντας και κάτι αντίστοιχο, λίγο πιο light γινόταν στα μετεμφυλιακά χρόνια… Αυτή είναι μία από τις αρχές, το σήκωμα του δαχτύλου, δηλαδή, και του χεριού, και τις αξίες της δωσιλογικής δεξιάς σε αυτόν τον τόπο, της δεξιάς των ρουφιάνων, των χαφιέδων, των καταδοτών, των σιχαμάτων, δηλαδή, για να γυρίσουμε και στα χρόνια του δημοτικού, των ερπετών αυτών…

Στα σκατά που κολυμπούν και στο βούρκο, μόνο αυτό μπορούν να κάνουν. Να δείχνουν από απόσταση, να σηκώνουν το δάχτυλο και να σημαδεύουν όποιον αντιστέκεται, όποιον τολμάει να σκέφτεται διαφορετικά από τον ύπουλο τρόπο που σκέφτονται αυτοί… Επειδή, από ό,τι φαίνεται, κυβερνάει η Νέα Ρουφιανοκρατία κι όχι η Νέα Δημοκρατία… γιατί ήθελε να μιλήσει ο κ. Μπογδάνος, δίπλα ήθελε να πει γιατί είχε πάρει τα στοιχεία και αυτή τη χαρά δεν πρέπει να του τη στερήσουμε και έβαλε την κουκούλα και είπε… Βγάλε την κουκούλα, δε σου χρειάζεται.»

Το εξώδικο παραθέτει αποσπάσματα κι από την εκπομπή της επόμενης μέρας (αλλά και από παλιές εκπομπές):

«(…) Και πάμε στον εθνικό ρουφιάνο, όπως αποκαλείται στα social media, από χθες, με πολύ μεγάλη επιτυχία, έχει κατακτήσει και αυτόν τον τίτλο, γενικώς, στον λίγο χρόνο που τον γνωρίζουμε από τη δημοσιογραφία και την πολιτική, κατακτά τίτλους συνεχώς, θα ακούσουμε μια παλιά του δήλωση που μιλούσε για τον Τσολάκογλου τότε, ένας από τους δοτούς πρωθυπουργούς της κατοχής, οι Γερμανοί τους επέλεγαν, τους επέβαλαν και ήταν εκεί για να προσφέρουν έργο στους Ναζί και στη Γερμανία, θα ακούσουμε εδώ το Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, με τι γλυκά λόγια μιλάει για. τον Τσολάκογλου (…).»

Ενώ παρατίθενται και σχόλια από το Twitter, όπως το παρακάτω [σ.σ. ακριβής παράθεση]:

γ) ο χρήστης «atmosx» σχολίασε «Αντικειμενικά., πρέπει να αναγνωρίσουμε πως το να δουλεύεις το σούργελο είναι σαν να κλέβεις εκκλησία, δεν το κάνεις…ντροπή»

Αυτό είναι ένα εκτενές απόσπασμα από το εξώδικο:

Μετά από όλες αυτές τις παραθέσεις, η πλευρά Μπογδάνου παραθέτει τα αιτήματα της από την πλευρά της Ελληνοφρένειας, δηλαδή να ανακαλέσουν, διαγράψουν τα προαναφερθέντα, να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη και να συμμορφωθούν στο μέλλον. Αν δεν γίνουν όλα αυτά:

«Αλλιώς, και σε περίπτωση άρνησης σας, επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου ενώπιον των ποινικών και αστικών δικαστηρίων.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βάση για όλα αυτά τα μακροσκελή ήταν η δημοσίευση από την πλευρά του κ. Μπογδάνου των προσωπικών δεδομένων ενός στελέχους της ΚΝΕ. Ο βουλευτής κατήγγειλε το στέλεχος αυτό ως πρωταγωνιστή μίας κλωτσιάς σε αστυνομικό κατά τη διάρκεια διαδήλωσης του ΠΑΜΕ τις μέρες της επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Ο κ. Μπογδάνος, από το προφίλ του αρχικά και σε δεύτερο χρόνο μέσω των ΜΜΕ, είχε δηλώσει ότι γνωρίζει ποιος είναι (με γνώση μέχρι και του ονόματος πατρός!) και ότι είναι βέβαιος γι’αυτό μέσω των σχέσεών του «με τους Βορειοηπειρώτες συμπολίτες μας».

«-Επειδή έχω μία. ειδική σχέση με τους Βορειοηπειρώτες συμπολίτες μας και επειδή ο συγκεκριμένος δράστης της επίθεσης με κλωτσιά τύπου πολεμικών τεχνών εναντίον αστυνομικού στο περιθώριο των κινητοποιήσεων του Σαββάτου έχει κι αυτός καταγωγή από τη Βόρειο Ήπειρο, από χθες γνωρίζω ότι λέγεται (ηχητικό εφέ που καλύπτει το όνομα) του ***** και το ειδικά ενδιαφέρον είναι ότι είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδος και επίσης υπήρξε Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Κομμουνιστικού Κόμματος, τη Λαϊκή Συσπείρωση. »

Το ΚΚΕ απάντησε με ανακοίνωση, όπου θέτει το ερώτημα που βρήκε όντως αυτά στοιχεία ο βουλευτής της ΝΔ:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την πρωτοφανή, χαφιεδικού τύπου, δημοσιοποίηση από τον βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνο και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ των προσωπικών στοιχείων διαδηλωτή, ο οποίος συμμετείχε στη συγκέντρωση ενάντια στην ανανέωση της συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις.

Από πού, αλήθεια, αντλεί αυτά τα στοιχεία και με ποιο δικαίωμα τα εκτοξεύει δημόσια, στοχοποιώντας με τρόπο απαράδεκτο και παράνομο πρόσωπα, παραβιάζοντας ακόμα και αυτήν την αστική νομοθεσία που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα;»

Είναι γεγονός ότι μέχρι τότε (και στο βαθμό που έχει γίνει γνωστό, έκτοτε) δεν είχε και δεν έχει κινηθεί κάποια διαδικασία από τις αρμόδιες αρχές κατά κάποιου μέλους της ΚΝΕ για τα παραπάνω. Πάντως ο κ. Μπογδάνος είχε σχεδόν βρεθεί πρόσφατα σε αντίστοιχη θέση, αλλά από την ανάποδη, όταν κατήγγειλε δημόσια την προηγούμενη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού ως υπεύθυνη για την τραγελαφική έφοδο της ΕΛΑΣ σε σινεμά όπου παιζόταν το Joker.

Η κατηγορία αυτή ήταν ανυπόστατη, με αποτέλεσμα ο βουλευτής να βρεθεί να απολογείται δημόσια μαζί με την Ντόρα Μπακογιάννη για την στοχοποίηση της κ. Βλαζάκη. Η δε Ελληνοφρένεια έχει ήδη προλάβει να κάνει νέα (σημερινή!) εκπομπή με θέμα το εξώδικο, όπου δηλώνουν ότι θα ανακοινώσουν την Πέμπτη την απάντησή τους:

Ακούγεται αρκετός Μπογδάνος στην εκπομπή, όπως καταλαβαίνετε. Κατά τα άλλα, μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω εξελίξεις:

 

 

 

Best of internet