Quantcast
THE STREAM

«Με βρωμιάρες δε μιλάω»: Φάρος πολιτισμού έγινε Δημοτικό Συμβούλιο στον Έβρο

Ο λυρισμός με τον οποίο κατέληξε η συνεδρίαση στην πόλη του Έβρου κόβει την ανάσα


THE NEWSROOM · 27 Νοεμβρίου 2019

Ένα επεισόδιο βγαλμένο από τη μεγάλη παράδοση πολιτισμού που μας χαρίζει η τοπική αυτοδιοίκηση της χώρας έδωσε χτες ο εξωτικός Έβρος. Το spot μας είναι το Διδυμότειχο και πιο συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιό του, το οποίο έγινε θέατρο κάμποσων Ομηρικών στιχομυθιών με αφορμή μία καταγγελία.

Τα δε πρόσωπα της ιστορίας μας είναι o δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρήστος Τοκαμάνης, και η Αντιδήμαρχος Στέλλα Θεοδοσίου-Ζυγογιάννη. Η κουβέντα ξεκίνησε αρχικά από μία κόντρα για διορισμό ατόμου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου, σε βάρος του οποίου η αντιπολίτευση έχει κάνει καταγγελία για οικονομικές ατασθαλίες, όμως γρήγορα ξέφυγε από αυτά τα βαρετά και πήρε λογοτεχνικό χρώμα.

Πιο συγκεκριμένα, κ.Τοκαμάνης αντέδρασε σε (υποτιθέμενες ειρωνείες) της κ. Θεοδοσίου-Ζυγογιάννη και έριξε μια όχι ακριβώς διακριτική μπηχτή στον δήμαρχο. Όπως τα κατέγραψε το evros-news.gr:

«Τα κολαούζα φωνάζουν. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην φωνάζουν.»

Η δεύτερη δεν το άφησε να πέσει κάτω και επέστρεψε τον χαρακτηρισμό:

«Κολαούζο είστε εσείς. Κολαούζο δεν θα ξαναπείτε. Επί προσωπικού κύριε Πρόεδρε.»

Εκεί ο κ. Τοκαμάνης έκανε αποφασιστικά raise τη φάση “ποιότητα”:

«Κοίταξε. Με βρωμιάρες δεν μιλάω.»

Κάπου εκεί η φάση εξερράγη κανονικά όπως προκύπτει και από το οπτικοακουστικό ντοκουμέντο. Ο δήμαρχος πετάχτηκε από τη θέση του και άρχισε να φωνάζει:

«Αλήτη, δεν ντρέπεσαι λίγο. Δεν ντρέπεσαι. Ανακάλεσε τώρα.»

Το ίδιο έκανε και ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Λεωνίδας Γεωργιάδης (συνονόματος μάλιστα του γνωστού πλασιέ βιβλίων) και άλλα μέλη του ΔΣ. Μια ιδιαίτερα λυρική απάντηση ήρθε φυσικά και έκανε από την κ. Θεοδοσίου-Ζυγογιάννη:

«Σκάσε. Είσαι φασίστας και βρωμιάρης. Αλήτη, ε αλήτη.»

Ενώ ο κ. Τοκαμάνης στράφηκε και ενάντια στον δήμαρχο:

«Έλα εδώ ρε. Έλα αν θέλεις να τα πούμε έξω.»

Κάπου εκεί η συνεδρίαση διακόπηκε και επίσημα, ενώ τα διάφορα μικροθέματα όπως η ύδρευση της πόλης θα πρέπει να περιμένουν την έκβαση του μεγάλου battle. Σύμφωνα μάλιστα με τα τοπικά μέσα, το show ενδέχεται να συνεχιστεί στα δικαστήρια.

Δείτε το επίμαχο σημείο:

Το ποιητικό μεγαλείο του «τι λες μωρή μπανιέρα» που ακούστηκε πρόσφατα στο Μεσολόγγι δεν το πιάνει κανείς βέβαια, να τα λέμε αυτά.

 

Best of internet