Quantcast
THE STREAM

Μετανάστες κάτω από ελληνική σημαία έκρυβε πατριώτης διακινητής

Ο 42χρονος συνελήφθη από το Λιμενικό στη Χίο καθώς προσπαθούσε να φέρει 10 άτομα στην Αθήνα


THE NEWSROOM · 22 Νοεμβρίου 2019

Πατέντα για να κάνει πατριωτικό trafficking μεταναστών σκέφτηκε ένας 42χρονος συμπατριώτης μας στη Χίο, του οποίου η καριέρα έληξε χτες άδοξα από επέμβαση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου. Τα στελέχη του Λιμενικού είχαν πληροφορίες που τους οδήγησαν να κάνουν έλεγχο σε ένα πολύ συγκεκριμένο όχημα στο λιμάνι της Χίου, το οποίο ετοιμαζόταν να φορτωθεί σε πλοίο που ερχόταν από Μυτιλήνη με προορισμό τον Πειραιά.

Όταν λοιπόν το έψαξαν, ανακάλυψαν ότι ο οδηγός του οχήματος είχε κρύψει μέσα 10 μετανάστες, οι οποίοι δεν είχαν πάνω τους κανένα σχετικό έγγραφο. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε επίσης και μία βαλίτσα με 5.500 ευρώ, τα οποία οι μετανάστες σίγουρα έδωσαν στον καλό Σαμαρείτη τους από ευγνωμοσύνη.

Σε κάθε περίπτωση, ο 42χρονος συνελήφθη από το κλιμάκιο του Λιμενικού, το οποίο κατάσχεσε το φορτηγό του, τρία κινητά και τη βαλίτσα με τα λεφτά. Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον εδώ όμως είναι ο εθνικόφρων τρόπος που χρησιμοποίησε ο οδηγός του οχήματος για να κρύψει τους μετανάστες από τα αδιάκριτα μάτια: Πιο συγκεκριμένα, τους είχε καλύψει πίσω από μία μεγάλη ελληνική σημαία, ώστε το εθνικό μας σύμβολο να τον βοηθήσει στον σκοπό του.

 

Πάντως έμπνευση σαν αυτή που χαρίζει η πατρίδα, δεν έχει.

(πηγή)

Best of internet