Quantcast
THE STREAM

Χριστουγεννιάτικο δάσος με 95 έλατα παρήγγειλε ο Δήμος Αγρινίου για τις γιορτές

Μία γιορτινή διακόσμηση που να αντιστοιχεί στην ομορφιά της έχει στα σκαριά η αγαπημένη μας πόλη για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά


THE NEWSROOM · 19 Νοεμβρίου 2019

Τον μεγαλύτερο αριθμό χριστουγεννιάτικων δέντρων ανά τετραγωνικό μέτρο αποφάσισε λογικά να πετύχει ο Δήμος Αγρινίου, αν κρίνουμε από σχετικό δημοσίευμα στο τοπικό μέσο agrinionews.gr. Είναι αλήθεια ότι η πόλη της καρδιάς μας δεν χρειάζεται περισσότερες διακρίσεις από τις αμέτρητες που έχει, όμως το φυσικό της μεγαλείο τις έλκει από μόνο του, όπως όλα δείχνουν.

Για να μιλάμε με αριθμούς, ο Δήμος Αγρινίου σκοπεύει να μη μείνει ούτε πάρκινγκ αστόλιστο. Αυτό μεταφράζεται σε 95 δέντρα: Το μεγάλο δέντρο θα είναι μεταξύ 13 και 15 μέτρων, τα δύο επόμενα θα είναι από 10 εώς 12 μέτρα, ενώ τα υπόλοιπα μεταξύ 5 και 6 μέτρα. Σε περίπτωση που είστε τίποτα οικολόγοι, μπορείτε να ησυχάσετε προκαταβολικά καθώς τα δέντρα θα προέλθουν από φυτώριο και δεν θα κοπούν από κανένα δάσος.

Επειδή όμως το Αγρίνιο αντιπροσωπεύει (μεταξύ άλλων) και την Ευρώπη στην Αιτωλοακαρνανία, η σύμβαση για το χριστουγεννιάτικο δάσος έχει αναρτηθεί και στο διαδίκτυο μαζί με το όνομα του ιδιώτη που πήρε τη δουλειά και τις τιμές. Από εκεί διαπιστώνεται ότι τα δέντρα θα πρέπει να τηρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές, όπως για παράδειγμα να μην έχουν κλαδιά που προεξέχουν, ενώ το τελικό αποτέλεσμα θα το παραλάβει ειδική επιτροπή (γεωπόνων χριστουγεννολόγων, υποθέτουμε), ώστε να συνταχθεί και το κατάλληλο πρωτόκολλο.

H προέλευση των δέντρων θα είναι η Ευρυτανία και το πιο ψηλό δέντρο θα κοστίσει 850 ευρώ. Συνολικά τα χριστουγεννιάτικα λούσα της πόλης θα ανέλθουν στα 9.845,60 ευρώΞεχάστε το δάσος του Αμαζονίου, η νέα φάση θα είναι το δάσος του Αγρινίου.

Εμείς βέβαια το Αγρίνιο το αγαπούσαμε και πέρσι, όταν ο Δήμος στόλιζε κι ένα απλό, ταπεινό STOP του δρόμου.

Best of internet