Quantcast
THE STREAM

Αστεροειδής σε μέγεθος πυραμίδας θα σκάσει στη Γη το 2022 σύμφωνα με τη ΝΑSΑ

Ο διαστημικός επισκέπτης θα είναι κοντά μας σε δύο περίπου χρονάκια με κέφι για 15 Χιροσίμες


THE NEWSROOM · 18 Νοεμβρίου 2019

Έρχεται ολοταχώς η ώρα να ζήσουμε το Χόλιγουντ στην πραγματική ζωή, αγαπητές φίλες και φίλοι. Και όταν λέμε ολοταχώς το εννοούμε 100% κυριολεκτικά αγαπητές φίλες και φίλοι, όπως κυριολεκτικά εννοούμε και το ότι θα βιώσουμε σκηνικά βγαλμένα από το σινεμά: Πιο συγκεκριμένα, σκηνικά από το Armageddon με τον αγαπημένο μας Μπρους Γουίλις.

Όπως πιθανόν να υποψιαστήκατε ήδη, ένας αστεροειδής είναι καθ’οδόν για να μας επισκεφτεί. Το ευλογημένο συμβάν ανακοινώθηκε από τη NASA, η οποία είχε την καλοσύνη να μας πληροφορήσει επίσης ότι ο επισκέπτης θα είναι στο μέγεθος της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζα και θα είναι κοντά μας στις 6 Μαΐου 2022 – οπότε μην κανονίσετε κάτι.

Αυτά δείχνουν τα μοντέλα της NASA:

Πιο συγκεκριμένα, το όνομα που του έχει δοθεί είναι το σχετικά άχαρο JF1 και οι αστρονόμοι εκτιμούν ότι έχει μια (μικρή) πιθανότητα να πέσει πάνω στη Γη μας. Αν αυτό γίνει, ο μήκους 128 μέτρων φίλος από το διάστημα θα προκαλέσει μία σύγκρουση με ενέργεια 15 περίπου φορές μεγαλύτερη από αυτή που απελευθέρωσε η πρώτη ατομική βόμβα, αυτή που έπεσε στη Χιροσίμα.

Για την ακρίβεια, θα φέρει μαζί του την ισχύ 230 χιλιάδων τόνων TNT. Είμαστε δε πολύ τυχεροί, καθώς ένα τέτοιο πράγμα συμβαίνει κάθε 2000 χρόνια περίπου – σκεφτείτε πόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι έζησαν και πέθαναν χωρίς να δουν κάτι τέτοιο. Δυστυχώς η πιθανότητα παραμένει (ακόμη) ελάχιστη, αν και παρακολουθείται στενά από τη NASA, οπότε μπορούμε να ελπίζουμε.

 

Ξέρουμε βέβαια ότι ο Πάνος Καμμένος έχει μεγάλη εμπειρία από πτήσεις οπότε λογικά αυτός θα είναι ο αστροναύτης που θα μας σώσει σε μία τέτοια περίπτωση:

Best of internet