Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ η ΕΛΑΣ μπουζούριασε 4 άτομα που έκαναν κινέζικο διαλογισμό

Τι συμβαίνει και η Ελληνική Αστυνομία αποφάσισε να ασχοληθεί με κάποιους που διαλογίζονταν δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής;


THE NEWSROOM · 14 Νοεμβρίου 2019

Ένα μπουζούριασμα πολύ σπάνιο ακόμη και για το εκτενές βιογραφικό της στο σπορ (στο οποίο πρόσφατα πρόσθεσε και εκκένωση σινεμά από ανήλικους) φαίνεται πως πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή η Ελληνική Αστυνομία. Αυτή τη φορά το μενού ειχε τέσσερα άτομα που έκαναν διαλογισμό: Οι αρχές όχι μόνο τους έκοψαν τον διαλογισμό τους, αλλά τους έστειλαν και πακέτο στη ΓΑΔΑ με προσαγωγή, χωρίς καν να τους πάρουν στοιχεία.

Το περιστατικό μαθεύτηκε από καταγγελία των ίδιων των τεσσάρων διαλογιζόμενων (Δέσποινα Καραπάνου, Εφη Γκανά, Γιώργος Τζόκας και Χρήστος Ευθυμίου), οι οποίοι κατήγγειλαν στην ΕφΣυν την προσαγωγή τους από στελέχη της Ασφάλειας. Οι 4 προσαχθέντες συμμετέχουν κάθε Κυριακή σε μία ομαδική άσκηση τσιγκόνγκ Φάλουν Γκονγκ στο πάρκο Ελευθερίας, όμως αυτή τη φορά η ΕΛΑΣ αποφάσισε ότι όχι απλά δε θα διαλογιστούν, αλλά κι ότι θα πάνε μία βόλτα ως τη ΓΑΔΑ.

Για την ακρίβεια, οι ίδιοι οι αστυνομικοί δεν είχαν ιδέα γιατί τους μαζεύουν, καθώς τους δήλωσαν απλά ότι «αυτές τις εντολές έχουμε, ακολουθήστε μας στη ΓΑΔΑ». Εκεί ξέμειναν για δύο ώρες χωρίς να κάνουν τίποτα, μέχρι που τους άφησαν να φύγουν. Όπως δήλωσε η Δέσποινα Καραπάνου, η ίδια άσκηση γίνεται στο ίδιο σημείο εδώ και 15 χρόνια:

«Τη συγκεκριμένη άσκηση την κάνουμε εδώ και 15 χρόνια στο ίδιο σημείο. Ουδέποτε έχει δημιουργηθεί το παραμικρό. Είπαμε στις αρχές να ακυρώσουμε την άσκηση προκειμένου να μην προσαχθούμε, αλλά η απάντησή τους ήταν: Οι εντολές που έχουμε είναι για προσαγωγή.»

Ο δε Γιώργος Τζόκας δήλωσε ότι ένας αστυνομικός διαπίστωσε μόνος του ότι δεν υπάρχει λόγος για προσαγωγή, αλλά έφαγε άκυρο από ψηλά:

«Ένας αστυνομικός, που έβλεπε ότι όλο αυτό ήταν παράλογο, επικοινώνησε με ανώτερό του για να αποφευχθεί η προσαγωγή, αλλά οι προσπάθειές του δεν τελεσφόρησαν.»

Σύμφωνα με τους ίδιους, η ξαφνική αντιπάθεια της ΕΛΑΣ για το διαλογισμό έχει να κάνει με την επίσκεψη του πρόεδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ. Η πρακτική του Φαλούν Γκονγκ υπάρχει από το 1992 και για κάποια χρόνια η δημοτικότητά της στην Κίνα ανέβαινε, μέχρι που η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε (για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί με αρκετή ακρίβεια) ότι δεν της αρέσει κι ότι τη θεωρεί σατανική αίρεση, με αποτέλεσμα να το απαγορεύσει στην επικράτειά της και να αρχίσει να κάνει τη ζωή δύσκολη σε όσους του εξασκούν με φυλακίσεις και επισκέψεις από την αστυνομία.

Οι υποστηρικτές του Φαλούν Γκονγκ υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση της Κίνας έχει φτάσει μέχρι το σημείο του να συλλέγει τα όργανα των διαλογιζομένων (!) – κάτι το οποίο βέβαια παραμένει φήμη μέχρι στιγμής. Η κίνηση της ΕΛΑΣ θα μπορούσε σύμφωνα με αυτή τη λογική να είναι δωράκι στο Κινεζικό κράτος για την επίσκεψή του, ειδικά εφόσον πολλοί Κινέζοι έλαβαν μέρος στον Μαραθώνιο, ο οποίος γινόταν την ίδια μέρα και θα περνούσε μπροστά από το Πάρκο Ελευθερίας.

Σε αυτό το πνεύμα κινείται και η καταγγελία των τεσσάρων:

«Το Φάλουν Γκονγκ (ή Φάλουν Ντάφα) είναι μια αρχαία άσκηση καλλιέργειας του νου και του σώματος που βασίζεται στις αρχές Αλήθεια, Καλοσύνη και Ανεκτικότητα. Τα τελευταία είκοσι χρόνια διώκεται στην Κίνα: η άσκηση δέχεται συκοφαντικά δημοσιεύματα, ενώ οι ασκούμενοι αντιμετωπίζουν συλλήψεις, βασανιστήρια, ακόμα και δολοφονίες με αφαίρεση ζωτικών οργάνων, που σύμφωνα με έρευνες χρησιμοποιούνται για μεταμοσχεύσεις στα νοσοκομεία της Κίνας.

Η κινεζική κυβέρνηση ελέγχει απόλυτα τα ΜΜΕ της χώρας και τη ροή πληροφοριών. Το διαδίκτυο είναι επίσης ελεγχόμενο και λογοκριμένο. Οι Κινέζοι πολίτες έχουν πρόσβαση μόνο σε ό,τι προβάλλει η κυβέρνηση και την ίδια στιγμή οι άνθρωποι στο εξωτερικό δεν έχουν καθόλου πρόσβαση. Δεν είναι η πρώτη φορά που δραστηριότητες των Ελλήνων ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ ακυρώνονται έπειτα από παρέμβαση της κινεζικής πρεσβείας, ούτε είναι η πρώτη φορά που προσάγονται ασκούμενοι. Στη Σερβία, ασκούμενοι από όλη την Ευρώπη που είχαν συγκεντρωθεί όταν επισκέφτηκε τη χώρα ο Κινέζος πρόεδρος, οδηγήθηκαν στο κρατητήριο, όπου και παρέμειναν επί δύο ημέρες.»

Θα είχε ενδιαφέρον πάντως να γίνονται στο μέλλον έφοδοι της ΕΛΑΣ πχ στη Σαμοθράκη όπου θα προσπαθούν να εξακριβώσουν αν ο διαλογισμός είναι από την Κίνα ή από κάπου που δεν έχει σημασία.

(πηγή: 1, 2)

Best of internet