Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ ο «Πίου το Μαύρο Πιστόλι» δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για εμπόριο ναρκωτικών

Ο 41χρονος πλέον Νιγηριανός ελπίζει να γλιτώσει τη βαριά ποινή αλλά και να επανέλθει με κάποιο τρόπο στη βιομηχανία του θεάματος


THE NEWSROOM · 12 Νοεμβρίου 2019

Δεν ευοδώθηκε τελικά η καριέρα στην βιομηχανία του θεάματος με την οποία μας είχε συστηθεί ένα μεγάλο της ταλέντο. Για την ακρίβεια, ο 41χρονος πλέον Τζόελ Ανίνο από τη Νιγηρία έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα να αντιμετωπίσει από τότε που έψαχνε απλά να βρει την επόμενη μεγάλη ευκαιρία μετά την διαφήμιση που τον έκανε διάσημο.

Γιατί ο κ. Ανίνο μας είναι γνωστός κατά βάσει ως ο Πίου, το μαύρο πιστόλι: Το τεράστιο ποδοσφαιρικό ταλέντο από την ποδοσφαιρομάνα Λουλιαλάμπα που βάζει γκολ από τα αποδυτήρια. Το καστ της κλασικής διαφήμισης συμπληρωνόταν από τον υπέροχο ηθοποιό Τάκη Σπυριδάκη στο ρόλο του πρόεδρου της ομάδας που τον έφερε από την Φανάρ-Μπαξέ, ο οποίος δυστυχώς έφυγε πρόσφατα.

Σε περίπτωση που ήσασταν σε κρυογονική τα τελευταία 10 χρόνια, αυτό ήταν το βίντεο:

Και όχι μόνο:

Δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν τόσο ειδυλλιακή για τον Ανίνο, ο οποίος έχει 20 χρόνια στη χώρα μας. Όπως είπε ο ίδιος, αυτός που τους έφερε στην Ελλάδα από τη Νιγηρία δεν ξαναασχολήθηκε, ενώ η τύχη δεν τον ευνόησε μετά τη διαφήμιση:

«Αυτός που μας έφερε στην Ελλάδα μάς παράτησε στη Λούτσα και δεν ασχολήθηκε ξανά μαζί μας. Ο καθένας έκανε όποια δουλειά έβρισκε για να επιβιώσει. Εγώ έκανα τις διαφημίσεις και συμμετείχα με έναν μικρό ρόλο ηθοποιού στην ταινία “Η κληρονόμος” με τη Σμαράγδα Καρύδη. Δεν μου έδιναν μεγάλους ρόλους και δεν μπόρεσα να κρατηθώ σ’ αυτόν τον χώρο, παρότι το ήθελα πολύ.»

Προσπαθώντας να βρει μία άκρη στο αδιέξοδο (με ένα νέο αδιέξοδο), το 2015 έγινε βαποράκι για ένα κύκλωμα από τη Νιγηρία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να καταδικαστεί το 2016 σε κάθειρξη 10 ετών για εμπόριο ηρωίνης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων – η ποσότητα ήταν 1300 γραμμάρια σε 58 συσκευασίες στο στομάχι του. Παρ’ όλα αυτά, το δικαστήριο του έδωσε αναστολή στην έφεση, οπότε ο πρώην Πίου ήταν ελεύθερος μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στο δεύτερο βαθμό.

Από τότε ο Πίου δουλεύει, όπως λέει ο ίδιος, προκειμένου να στηρίξει τα τρία παιδιά του, έχοντας την ελπίδα ότι το δικαστήριο θα του τη χαρίσει. Η εκδίκαση είναι σε μία βδομάδα από τώρα, στις 20 Νοεμβρίου.

Όπως δήλωσε:

 «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για αυτό που έκανα, τώρα προχωράει η ζωή μου κανονικά. Δουλεύω όπου μπορώ και προσπαθώ να κάνω μια νέα αρχή. Έχω δουλέψει στη Μαγούλα, όπου καθάριζα αυτοκίνητα, αλλά και στον Άλιμο, σε μια επιχείρηση επισκευής σκαφών.»

Ενώ όπως υποστήριξε και ο συνήγορός του, Δημήτρης Γκαβέλας:

«Η Δικαιοσύνη με την πρωτοβάθμια απόφαση απέδειξε ότι στάθμισε εξίσου τον παράγοντα γενική πρόληψη και την προσωπικότητα του κατηγορουμένου. Ο Τζόελ αποδεικνύει, κάθε λεπτό αυτής της τριετίας που είναι ελεύθερος με την απόφαση του δικαστηρίου, ότι η παραβατική συμπεριφορά υπήρξε μια θλιβερή παρένθεση στην καθ’ όλα σύννομη και αξιοπρεπή ζωή του.»

Ο ίδιος ο Πίου είπε επίσης ότι έχει κάνει τη ζωή του όχι ένα, αλλά δύο σενάρια, με την ελπίδα να γίνει μία μέρα ταινία:

«Ο σκηνοθέτης που με είχε φωνάξει για τις διαφημίσεις δεν με ξαναπήρε. Ελπίζω μια μέρα να καταφέρω να γυριστεί αυτή η ταινία για τη ζωή μου, έχω γράψει δύο σενάρια για να μπορεί να γίνει μικρού ή μεγάλου μήκους»

Από τη μεριά μας, νομίζουμε ότι του αξίζει να τη σκαπιουλάρει, αν μη τι άλλο δεν έγινε όντως πιστόλι.

Best of internet