Quantcast
THE STREAM

73χρονος hustler διαρρήκτης αυτοκινήτων συνελήφθη σήμερα από την ΕΛΑΣ στην Παλλήνη

Το ίδιο συνέβη και σε έναν συνάδελφο στην Ηλιούπολη που προσπάθησε να αναπαραστήσει μία σκηνή από το Ροζ Πάνθηρα


THE NEWSROOM · 8 Νοεμβρίου 2019

Μπορεί να μην έχουμε καταλάβει με τα φτωχά μας μυαλά τι είναι η κανονική εγκληματικότητα για την οποία μίλησε ο έγκριτος νομικός Θάνος Πλεύρης, όμως τις τελευταίες μέρες φαίνεται να υπάρχει στην Αθήνα ένα σημαντικό pool κωμικής εγκληματικότητας. Η ένδειξη γι’αυτό είναι δύο ξεχωριστά περιστατικά διαρρήξεων από την Παλλήνη και την Ηλιούπολη.

Το πρώτο είναι η σύλληψη επ αυτοφώρω στην Παλλήνη ενός βετεράνου των διαρρήξεων σε αυτοκίνητα. Για την ακρίβεια, δε μιλάμε απλά για έναν απλό παλιό του επαγγέλματος, αλλά για μία περίπτωση που μπορεί να προκαλέσει ανησυχίες για τις ηλικίες συνταξιοδότησης του κλάδου των διαρρηκτών: Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου συνέλαβαν έναν 73χρονο διαρρήκτη, ακριβώς τη στιγμή που είχε σπάσει το τζάμι ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου και δανειζόταν μόνιμα από μέσα διάφορα αντικείμενα.

Σύμφωνα με τις έρευνες, οι δραστηριότητες του συνέβαιναν στην βορειοανατολική Αττική, όπου ο 73χρονος στόχευε για διάρρηξη κατά βάση ΙΧ παρκαρισμένα σε νοσοκομεία, νεκροταφεία και εκκλησίες, με σκοπό να πουλήσει τα όσα αποκάλυπτε η διάρρηξη. Μέχρι στιγμής, έχει συνδεθεί με δώδεκα περιπτώσεις κλοπών στην Κηφισιά, το Μαρούσι, τη Μεταμόρφωση και το Χαλάνδρι και έχει οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο δε εξοπλισμός του ήταν αρκετά επαγγελματικός:

 

Η περίπτωσή του όμως δεν ήταν η μοναδική που μας χάρισε σήμερα το επάγγελμα του διαρρήκτη. Η δεύτερη ιστορία της ημέρας είναι ένας 53χρονος διαρρήκτης από τη Ρουμανία, ο οποίος επίσης συνελήφθη εν ώρα εργασίας μέσα σε ένα διαμέρισμα της Ηλιούπολης όπου αναζητούσε κοσμήματα μαζί με έναν συνάδελφό του που αναζητείται.

Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι ο 53χρονος, ο οποίος είχε ήδη ανοίξει 5 διαμερίσματα στην πολυκατοικία, προσπάθησε να κρυφτεί μπαίνοντας στην ντουλάπα του διαμερίσματος. Δυστυχώς γι’αυτόν, οι άνδρες της ΕΛΑΣ τον εντόπισαν, κάτι πολύ κρίμα για τον ίδιο γιατί ένας ληστής στο κοντινό Φάληρο τους είχε διαφύγει δύο χρόνια πριν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

 

 

Best of internet