Quantcast
THE STREAM

Επιδότηση για θερμάστρες για να το ντουμανιάζει ο κόσμος έξω υποσχέθηκε ο Κικίλιας

Η υπόθεση της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου γίνεται πιο δραματική και από το Game of Thrones


THE NEWSROOM · 5 Νοεμβρίου 2019

Ένα ατελείωτο δράμα φαίνεται πως είναι η εφαρμογή του περιβόητου αντικαπνιστικού νόμου. Υπενθυμίζουμε εδώ πως το σίριαλ με την απαγόρευση του τσιγάρου δεν ξεκίνησε καν από αντάρτες καπνιστές, αλλά από την ίδια την Ελληνική Αστυνομία: Οι Έλληνες αστυνομικοί έχουν δηλώσει ότι δεν ψήνονται να εφαρμόσουν τον νόμο, ούτε καν με το ποσοστό που τους έταξε το υπουργείο, ενώ ο εκπρόσωπος τους παρομοίασε το κυνήγι των καπνιστών με το κυνήγι της φούστας που γινόταν παλαιόθεν.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας πάντως φαίνεται πεισμένος ότι έχει την κοινωνία με το μέρος του, και αυτό ακριβώς τόνισε μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, όπου μεταξύ άλλων είπε ότι τους έχει όλους συμπαίκτες του επειδή είναι και μπασκετικός. Εκτός από αυτό είπε επίσης ότι η εφαρμογή του νόμου θα γίνει κανονικά από 9 Νοεμβρίου με πρόστιμα που τσούζουν.

Το μεγάλο highlight ήταν όμως όταν υπογράμμισε ότι οι Έλληνες καπνιστές θα πρέπει να μάθουν να κάνουν κι εδώ ότι κάνουν στο εξωτερικό: Να βγαίνουν έξω από το μαγαζί που κάθονται για να καπνίσουν. Κάπου εκεί όμως έπαιξε και μία περίεργη πρόταση από μεριάς του, η οποία για να είμαστε ειλικρινείς μας θύμισε περισσότερο σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ – πιο συγκεκριμένα, είπε ότι το υπουργείο Υγείας θα επιδοτεί θερμάστρες στα μαγαζιά, για να μπορεί να κάθεται κόσμος έξω:

«Όπως οι Έλληνες πάνε στο εξωτερικό και βγαίνουν έξω και καπνίζουν, έτσι θα γίνεται και στη χώρα μας. Οι καφετέριες έχουν ανοιχτούς χώρους. Το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση θα σκεφτεί να επιδοτήσει και θερμάστρες για έξω.»

Όταν οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ απόρησαν, ο κ. Κικίλιας έκανε ένα γρήγορο ρεκτιφιέ, λέγοντας ότι ο χειμώνας στην Ελλάδα κρατάει μόνο «1,5 – 2 μήνες». Η αλήθεια είναι πως παρότι έχουμε πλέον ανάπτυξη, δεν είμαστε για έξοδα από τόσο νωρίς.

Δείτε το βίντεο:

Στη συνέχεια ο Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε ότι η τακτική που ακολουθεί δεν είναι τιμωρητική και θεωρεί τους Έλληνες πολίτες «συμπαίκτες» του στον αγώνα μείωσης του καπνίσματος και των αρνητικών επιδράσεών του. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε εκείνους που δεν επιθυμούν να είναι εκείνοι και τα παιδιά τους παθητικοί καπνιστές, ωστόσο μεγάλο είναι το ποσοστό και των καπνιστών που συμφωνούν με το νόμο, όπως υποστήριξε ο κ. Κικίλιας.

Οι καφετέριες έχουν δομές για να μπορεί κάποιος να καθίσει έξω και όπως τόνισε ο υπουργός, το υπουργείο σκοπεύει να επιδοτήσει θερμάστρες για να μην κάθεται ο κόσμος που καπνίζει στο κρύο.

«Ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι παλεύει για το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας και έχει μάλιστα ζητήσει χρηματοδότηση για το επιτύχει.

Best of internet