Quantcast
THE STREAM

Χανιά: Άκυρο το φετινό Santa Run λόγω έλλειψης εθελοντών Αγιοβασίληδων

Ο φετινός αγώνας δρόμος όπου ο κόσμος ντύνεται Άι Βασίλης αναβάλλεται λόγω έλλειψης εθελοντών


THE NEWSROOM · 5 Νοεμβρίου 2019

Ένα άδοξο τέλος επιφύλασσε η άσπλαχνη μοίρα για το γνωστό χανιώτικο event που λέγεται Santa Run. Το Santa Run είναι μία διοργάνωση που γίνεται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του κόσμου, όπου οι συμμετέχοντες τρέχουν σε έναν αγώνα δρόμου ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες για κάποιον καλό σκοπό.

Δυστυχώς το event δεν θα γίνει στην ώρα του φέτος, καθώς το ΔΣ του σωματείου αποφάσισε να το αναβάλλει. Ο λόγος είναι ότι δεν βρίσκονται αρκετοί εθελοντές για να τρέξουν ντυμένοι Αϊ-Βασίληδες – το αν τους έκοψε την όρεξη η φετινή ζέστη (μην ξεχνάμε ότι ζήσαμε τον πιο ζεστό Σεπτέμβριο από το 1880) ή άρχισαν να μισούν τα Χριστούγεννα, δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό.

Όπως είπαν τα μέλη του ΔΣ του σωματείου, Νεκτάριος Ξανθουδάκης και Γιάννης Γιαννακάκης:

«Δυστυχώς δεν υπάρχει το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό και με αυτό το δεδομένο και επιθυμώντας πάντα η διοργάνωση να διεξάγεται στα ίδια και ακόμη καλύτερα οργανωτικά επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια, τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης αποφάσισαν, ομόφωνα, την αναβολή της φετινής διοργάνωσης.»

Δεν έχει τελειώσει ακόμη τίποτα, όμως, καθώς η προσπάθεια συνεχίζεται:

«Υπήρξαν συναντήσεις με τα σωματεία, που είναι αποδέκτες των χρημάτων, όπως και με το Δήμο Χανίων και ζητήθηκαν προτάσεις για να μπορέσει η διοργάνωση να πραγματοποιηθεί, αλλά και ταυτόχρονα να επιτελέσει το σκοπό της». Όπως σημείωσαν, οι συζητήσεις δεν έφεραν «ένα αποτέλεσμα με θετικό πρόσημο, καθώς οι προτάσεις που δεχτήκαμε δεν ανταποκρίνονται στο γενικότερο πλαίσιο της διοργάνωσης.»

Τα τελευταία 8 χρόνια που λειτουργεί, το Santa Run έχει μαζέψει κάπου 400.000 ευρώ για τα σωματεία ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ «Η Μεγαλόχαρη» και «Ορίζοντας», τα οποία βοηθά. Ακόμη κι αυτή η φιλανθρωπική πρακτική δε φαίνεται να έπεισε αρκετούς Χανιώτες να ντυθούν Άγιοι Βασίληδες, ειδικά αφού φέτος είμαστε κοντά στο να κάνουμε Χριστούγεννα με κλίμα Αυστραλίας.

Όπως είπαν τα μέλη του ΔΣ βέβαια, το θέμα δεν είναι καν η οικονομική βοήθεια:

«Επιδίωξή μας δεν αποτέλεσε ποτέ μόνο η οικονομική και ηθική στήριξη των ωφελούμενων σωματείων και των παιδιών που στηρίζουν, αλλά και η προσπάθεια να εμφυσήσουμε σε όλους τους συμμετέχοντες, σε όλους τους συμπολίτες μας την ιδέα και την πρακτική της συμμετοχής, της προσφοράς, της αλληλεγγύης για να αλλάξουμε τα πράγματα, και -γιατί όχι- τον κόσμο.»

Ίσως αν το φετινό Santa Run γίνει με το concept ότι ο κόσμος θα φοράει μόνο σκούφο Άι Βασίλη, να αυξηθούν οι εθελοντές.

 

Best of internet