THE STREAM

Εντωμεταξύ, ο Κυμπουρόπουλος καταγγέλλει την δήλωση Βορίδη για την αναπηρία

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έκανε έντονη κριτική στον υπουργό της Νέας Δημοκρατίας για τις δηλώσεις του σχετικά με την αναπηρία


THE NEWSROOM · 31 Οκτωβρίου 2019

Ακόμη κι αν ο Μάκης ο Βορίδης εγκατέλειψε τα τσεκούρια της άγριας νιότης του, δεν έγινε ξαφνικά κανένας δούλος της πολιτικής ορθότητας – με το Παπαδοπουλικό παρελθόν του  (και δεν εννοούμε τον Σπύρο ή τον Αβραάμ Παπαδόπουλο) να του δίνει φυσικά το ιδεολογικό boost που χρειάζεται κανείς για να μην γίνει κανένας φλώρος. Αυτό ακριβώς διαπίστωσε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος, υπερμάχων των ατόμων με αναπηρία και άτομο με αναπηρία ο ίδιος, όταν άκουσε την τοποθέτηση του υπουργού για το καυτό ζήτημα της Monty Python παρέμβασης στην παρέλαση.

Γιατί μόνο η πατριωτική εμπειρία(ολόκληρο Ελληνικό Μέτωπο είχε ιδρύσει ο γίγαντας, για να μην πούμε για την famous ομάδα «Εθνική Πολιτική Ένωσις») του Βορίδη θα μπορούσε να συνδέσει την αναπηρία με την αντιμιλιταριστική παρέμβαση των 10 στην παρέλαση της Νέας Φιλαδέλφειας. Όπως δήλωσε, τα 16χρονα παιδιά μπορούν να δεχθούν κριτική γιατί είναι ώριμα – δεν είναι και τίποτα ΑΜΕΑ.

Η ακριβής διατύπωση ήταν αυτή:

«Με ένα παιδί 16 χρονών μιλάς, συνομιλείς, δεν είναι ανάπηρο.»

Δείτε το βίντεο:

Η χύμα και δυναμική γλώσσα του Μάκη Βορίδη προκάλεσε την αντίδραση του σίγουρα ξενέρωτου Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ο οποίος μάλλον δεν γουστάρει ρητορική που να μπορεί να πωρώσει τον περήφανο λαό μας. Έτσι έκανε δημόσια κριτική στον υπουργό, τονίζοντας ότι «η δήλωση αυτή είναι απαράδεκτη, προσβλητική, μειωτική και πρέπει να αποσυρθεί».

Αναλυτικά η δήλωση του ευρωβουλευτή:

Από εχθές, γίνεται λόγος σε ενημερωτικές εκπομπές αλλά και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για το silly walk των #Monty_Python που επέλεξαν κάποια έφηβα κορίτσια στην παρέλαση της Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας, για να δείξουν σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, την αντίθεσή τους στον μιλιταρισμό και την κανονικότητα, προκειμένου να κάνουν την επανάστασή τους. Δεν θα σχολιάσω αν αυτή η #επανάσταση ήταν πετυχημένη, αν έγινε με τον σωστό ή τον λάθος τρόπο, στη σωστή ή τη λάθος στιγμή, γιατί δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τον βαθμό που αυτές οι κοπέλες είναι εξοικειωμένες με το έργο, τις αρχές και τα κίνητρα των Monty Python. Απλά, θεωρώ πως οι #παρελάσεις στα πλαίσια των εθνικών εορτών δεν είναι ο καταλληλότερος χώρος, για να εκφράσει ο οποιοσδήποτε τα προσωπικά του ιδεολογικά και άλλα πιστεύω. Οι παρελάσεις είναι αποκλειστικά και μόνο για να αποδίδουμε φόρο τιμής στους πεσόντες και να τιμούμε τις ένδοξες στιγμές του Αγώνα του Έθνους μας για #ελευθερία. Κανένας μαθητής δεν είναι υποχρεωμένος να παραστεί και να παρελάσει, εφόσον δεν συμφωνεί, και μπορεί να μείνει σπίτι του, εκμεταλλευόμενος την παύση των μαθημάτων λόγω της εθνικής εορτής.

Κι ενώ, οι παραπάνω σκέψεις με κράτησαν μακριά από το να σχολιάσω το συμβάν, δεν μπορώ να παραβλέψω την δημόσια δήλωση του Υπουργού κου Βορίδη, ο οποίος δήλωσε πως αυτά τα κορίτσια δεν είναι μωρά, ούτε ανάπηρα, ότι μιλάς και συνεννοήσε μαζί τους.
Η δήλωση αυτή είναι #απαράδεκτη, προσβλητική, μειωτική και πρέπει να αποσυρθεί❗

Στη χώρα μας, τα ανάπηρα άτομα υφίστανται ήδη σε πολλές περιπτώσεις τον αποκλεισμό, και αντιμετωπίζουν πλήθος από #στερεότυπα. Δεν χρειάζονται και τις απαράδεκτες δηλώσεις πολιτικών, για να τους κάνουν #δυσχερέστερη την καθημερινότητα❗

Η μειωτική αυτή δήλωση από ένα κυβερνητικό στέλεχος να σημειωθεί, πως δεν αποδοκιμάστηκε εκείνη τη στιγμή από τους #παριστάμενους δημοσιογράφους και τους #παρευρισκόμενους. Αυτό συνέβη, διότι με τα δεδομένα της κοινωνίας μας είναι, δυστυχώς, συνηθισμένη και θεμιτή, όταν σε άλλα κράτη, κάτι αντίστοιχο θα άγγιζε τα όρια του #hate_speech.

Η δήλωση αυτή, δυστυχώς, δεν θα είναι η τελευταία γιατί τα στερεότυπα κατά των αναπήρων είναι βαθιά ριζωμένα σε αυτή τη χώρα, και ο μόνος τρόπος να τα αποτινάξουμε, είναι να αποκτήσουν οι ανάπηροι πραγματικά #θεμελιώδη_δικαιώματα. Γι’αυτά τα δικαιώματα, εργάζομαι όταν αναρωτιέστε πολλοί γιατί δεν σχολιάζω την κάθε αντίστοιχή #άστοχη_δήλωση.
🇬🇷

Από εχθές, γίνεται λόγος σε ενημερωτικές εκπομπές αλλά και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για το silly walk των…

Gepostet von Στέλιος Κυμπουρόπουλος am Mittwoch, 30. Oktober 2019

Δεν υπήρχε φυσικά περίπτωση να περάσει έτσι η χούντα της πολιτικής ορθότητας. Ο Βορίδης ξεκαθάρισε απέναντι στους haters ότι δεν αναφέρεται σε κάθε αναπηρία, αλλά σε κάποιες αναπηρίες, και ότι όλα τα άλλα είναι «άθλιες προβοκάτσιες»:

Για ακόμη μία φορά προσπαθούν να διαστρεβλώσουν προκλητικά τα λεγόμενά μου. Γιατί όποιος άκουσε τη δήλωσή μου σχετικά…

Gepostet von Μάκης Βορίδης am Mittwoch, 30. Oktober 2019

Τι νομίζετε, θα χάσει ο πρώην χουντικός από τους νυν χουντικούς της πολιτικής ορθότητας;

Best of internet