Quantcast
THE STREAM

Custom αγιασμό στο αμάξι ιερέα του έκανε ο bro Μητροπολίτης Τρικάλων

Άλλοι πάνε κατσαρόλες και χαλάκια στα καινούρια σπίτια των φίλων τους, άλλοι κάνουν αγιασμό στο αυτοκίνητό τους


THE NEWSROOM · 30 Οκτωβρίου 2019

«Κάνε κι έναν αγιασμό να βρίσκεται», φαίνεται πως είναι εσχάτως το μότο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της χώρας. Παλαιότερα η γνωστή ορθόδοξη ιεροτελεστία φυλασσόταν μόνο για ειδικές πλην μπανάλ περιστάσεις, όπως η αρχή της σχολικής χρονιάς, όμως τα τελευταία χρόνια γίνονται εντατικές προσπάθειες να ξεπεράσει ο αγιασμός τα εσκαμμένα και να ανοιχτεί και σε άλλες κοινωνικές δραστηριότητες.

Κάπως έτσι φτάσαμε να ζήσουμε αγιασμούς για δίκτυα αποχέτευσης, για το δάκο του Σέιχ Σου, για τα βεντιλατέρ των Ναυπλιωτών και φυσικά για τα πρώτα μαγαζιά με είδη κάνναβης στο Αγρίνιο και στο Ηράκλειο. Μετά από όλα αυτά, ήρθε η ώρα να ζήσουμε κάτι ακόμη πιο προχωρημένο – έναν αγιασμό σαν χάρη που κάνει ο καθένας στον κολλητό του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος είδε ότι ο Αρχιμανδρίτης κ. Παρθένιος, ο οποίος ανήκει στην Μητρόπολη του πρώτου, πήρε ένα καινούριο αυτοκίνητο. Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, ο κ. Παρθένιος τρέχει όλη μέρα για το ποίμνιο του και για τα δικά του προβλήματα μέσα κι έξω από την πόλη, οπότε ένα αμαξάκι επιβαλλόταν.

Επειδή όμως η Ορθοδοξία μεριμνεί για όλα, ο Αρχιμανδρίτης πήρε κι ένα δωράκι από τον ανώτερό του για το νέο του απόκτημα, με την ίδια λογική που κάνουμε δώρα στα νέα σπίτια των φίλων μας. Όταν είδε το αμάξι, ο Μητροπολίτης αποφάσισε να του κάνει ο ίδιος έναν custom αγιασμό, ώστε να έχει «καλούς δρόμους και ασφάλεια».

Δείτε τις όμορφες εικόνες:

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η φιλία είναι όντως ιερή, θα έλεγε κανείς.

(πηγή)

 

Best of internet