Quantcast
THE STREAM

Ιερό Airbnb με home λειτουργία σπίτι του είχε στήσει fake παπάς στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο παλαιοημερολογίτης πατέρας Φανούριος, ίσως ιδρυτής της θρησκευτικής βραχυχρόνιας μίσθωσης στη χώρα μας, συνελήφθη από την ΕΛΑΣ


THE NEWSROOM · 29 Οκτωβρίου 2019

Ίσχυρη κλίση προς το επιχειρείν φαίνεται πως έχουν τελικά οι παλαιοημερολογίτες ιερείς της χώρας, αν κρίνουμε από τα ήδη γνωστά δείγματα όπως ο αγιορείτης (έτσι δηλώνει ο ίδιος, τουλάχιστον) που διοργανώνει γυναικείες κρουαζιέρες στα ανοιχτά του Αγίου Όρους και εξομολογεί μέσω Messenger. Μέχρι στιγμής, ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος είχε το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά και στην καρδιά, όμως νέοι εντερπρενέρ με ανταγωνιστικές ιδέες έχουν κάνει εδώ και καιρό την εμφάνισή τους, ακόμη κι αν κρατούν χαμηλό προφίλ.

Ο πρώτος αυτές είναι ένας παλαιοημερολογίτης με το (έτσι κι αλλιώς φανταστικό) όνομα «πατέρας Φανούριος». Δεδομένου ότι ο ιερέας δεν ανήκει στην επίσημη Εκκλησίας της Ελλάδος και λογικά δεν μπορεί να ανοίξει εκκλησία μόνος του, έκανε το αντίστοιχο της οικοτεχνίας αλλά σε επίπεδο ιερέα – άρχισε δηλαδή να κάνει λειτουργίες στη μονοκατοικία του.

Σύμφωνα μάλιστα με την ΕΡΤ, η οικιακή επιχείρηση είχε μεγάλη επιτυχία, με ολόκληρες οικογένειες να επισκέπτονται το χώρο εδώ και μία τουλάχιστον δεκαετία. Μετά τον επιτυχημένο τους προσηλυτισμό, οι ενθουσιασμένοι πιστοί άφησαν και τον οβολό τους στον 66χρονο Πατέρα Φανούριο, ο οποίος θα τον χρησιμοποιούσε για φιλανθρωπίες – έστω προς τον εαυτό του.

Δείτε το βίντεο:

Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι δεν ανέχονται την επιτυχία των άλλων και κάποιος έκανε καταγγελία σε βάρος του τον περασμένο Αύγουστο στο ΑΤ Νέας Φιλαδέλφειας. Οι αντίθρησκοι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν μία ύπουλη μέθοδο για να σταματήσουν τον κ. Φανούριο: Μπήκαν στον ιερό χώρο παριστάνοντας τους πιστούς.

Όταν η λειτουργία τελείωσε, οι άνδρες της ΕΛΑΣ τον πλησίασαν και του ζήτησαν άδεια ναού. Η ιεροσύνη προφανώς δεν είναι υποχρεωμένη να ασχολείται με τέτοια μικροπράγματα, οπότε ο Φανούριος κατέληξε στο τμήμα για εξακρίβωση. Εκεί η Ιερά Εξέταση ανακάλυψε ότι είχε ήδη σε βάρος του τρία εντάλματα σύλληψης και δύο βουλεύματα για απάτη και απιστία, οπότε το μέλλον του περιλαμβάνει σοβαρή πιθανότητα να γίνει μάρτυρας κάποιου είδους.

Σε κάθε περίπτωση, αναδείχθηκαν οι δυνατότητες της θρησκευτικής βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν είναι λίγο αυτό.

 

Best of internet