Quantcast
THE STREAM

Η εθελόντρια Δόμνα Μιχαηλίδου κέρδισε τον διαγωνισμό δηλώσεων για το 1940

Η υφυπουργός Εργασίας κατάφερε να ξεχωρίσει τις πολύ καυτές τελευταίες μέρες με την αναφορά της στο πνεύμα του εθελοντισμού


THE NEWSROOM · 29 Οκτωβρίου 2019

Όλες και όλοι ξέρουμε ότι οι τοποθετήσεις των πολιτικών στα καθιερωμένα events δεν είναι και το πιο φρέσκο πράγμα του κόσμου. Αυτό μπορούμε να πούμε ότι γίνεται ελαφρώς πιο εμφατικό στις λεγόμενες Εθνικές Εορτές, με αποτέλεσμα τα διαγγέλματα (τα οποία πλέον γίνονται από το Facebook και το Twitter) για αυτές να αναβλύζουν από την επικαιρότητα και τη φρεσκάδα του πατροπαράδοτου Zwan σε κονσέρβα.

Αυτό σκέφτηκε προφανώς η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και αποφάσισε να περάσει ένα χεράκι εκσυγχρονισμό την πατριωτική ανακοίνωση που θα έβγαζε για την 28η Οκτωβρίου. Το αξιοσημείωτο είναι ότι το ρετούς της Δόμνας δεν περιορίστηκε στη φρασεολογία, αλλά έπαιξε μπάλα και με πιο μοντέρνες έννοιες – τόσο μοντέρνες όσο οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας.

Γιατί όπως φαίνεται αγαπητές φίλες, ο Φοίβος και η Αθηνά δεν είναι και τόσο μακριά τελικά από τα κανόνια του 1940. Όπως τόνισε η κ. Μιχαηλίδου, η επέτειος της μάχης της Πίνδου μας θυμίζει τις αξίες του εθελοντισμού, ο οποίος μάλιστα είναι «εθνικό καθήκον».

Αναλυτικά η δήλωσή της, η οποία φυσικά έκλεισε με επιβεβλημένο «Ζήτω η Ελλάς»:

«Σήμερα η εθνική μας εορτή μας θυμίζει όσο ποτέ τις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού. Με συγκίνηση θυμόμαστε τις θυσίες των παππούδων μας για την οικογένειά τους, την επόμενη γενιά, την πατρίδα τους.

Ας τους τιμήσουμε λοιπόν με τη σειρά μας υπενθυμίζοντας σε όλους ότι ο εθελοντισμός είναι όχι απλά κοινωνική προσφορά αλλά εθνική ευθύνη. «Είναι υποχρέωση κάθε ανθρώπου να δώσει πίσω στον κόσμο τουλάχιστον το ισοδύναμο αυτού που έχει πάρει απ’ αυτόν. Ζήτω η Ελλάς!»

Χρόνια πολλά! Σήμερα η εθνική μας εορτή μας θυμίζει όσο ποτέ τις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού. Με…

Gepostet von Δόμνα Μιχαηλίδου – Domna Michailidou am Montag, 28. Oktober 2019

Όπως ήταν αναμενόμενο, η δήλωσή της ενθουσίασε το ίντερνετ. Κάτι πολύ λογικό, καθώς επιτέλους βρέθηκε το νήμα που να συνδέει τους μπαρουτοκαπνισμένους παππούδες της Αλβανίας με τις ψυχούλες που βοήθησαν τζάμπα τη μεγαλύτερη οικονομική μαύρη τρύπα στην ιστορία της χώρας (κάθε επίτευγμα είναι για καλό) και τους φιλότιμους πολίτες που μαζεύουν σκουπίδια από τον Υμηττό, όπως (τυχαίο παράδειγμα) ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι νεολαίοι του.

Σύνοψη Β' Παγκοσμίου Πολέμου σε ένα meme

Gepostet von Fotis Venetsanos am Montag, 28. Oktober 2019

Βασίλης Λίτος

Κάπου εκεί στον εθελοντικό χαμό εμφανίστηκε και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Τοπογράφων ΕΜΠ, η οποία ανέβασε ένα ηλεκτρονικό αφισάκι για την 28η Οκτωβρίου αλλά με φωτογραφία Αμερικανών στρατιωτών στον Ειρηνικό:

Ξέρατε ότι Ελληνες στρατιώτες το 1940 πολεμούσαν εθελοντικά τον λαϊκισμό στην μακρινή Ιβο Τζιμα ή δεν είστε τπτ άριστοι?

Gepostet von Giwrgos Tsagko am Montag, 28. Oktober 2019

Δυνατή παίκτρια ήταν επίσης η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία στην ανακοίνωσή της προς τους μαθητές θυμήθηκε τον λαϊκισμό αλλά κάπου έχασε τους Μουσολίνι και Χίτλερ και τις ιδέες τους. Επίσης μάλλον εφαρμόζει το ημερολόγιο των Μάγια, καθώς έχει μία τελείως δικιά της θεωρία για το πότε ξεκίνησε ο εν λόγω πόλεμος:

«Μας υπενθυμίζει τα επιτεύγματα του Ελληνισμού. Στις παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, της πιο μελανής ίσως σελίδας της παγκόσμιας ιστορίας, οι αντίξοες συνθήκες και η δυσανάλογη ισχύς προς τον κατακτητή δεν πτόησαν τον ελληνικό λαό.

 

Αποτελεί διδαχή και αναδεικνύει τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες μας. Η έμφυτη τάση του λαού μας να αντιμετωπίζει θαρραλέα τις δυνάμεις, που τον απειλούν, συνιστά επαναλαμβανόμενο μοτίβο στην μακραίωνη ιστορία μας. Η ισχύς αυτή πηγάζει από την ικανότητά μας να συσπειρωνόμαστε γύρω από έναν κοινό στόχο, όταν οι θεμελιώδεις αξίες μας κινδυνεύουν.

Στις μέρες μας, που οι ακραίες φωνές του λαϊκισμού επιδιώκουν να δυναμώσουν, που ο ατομικισμός και η αποξένωση μαστίζουν την ανθρωπότητα, είναι πιο κρίσιμο από ποτέ να αναβιώσουμε αξίες, όπως η αυταπάρνηση, ο αλτρουισμός και η αλληλεγγύη, που μας επιτρέπουν, σήμερα, να ζούμε σε μία ελεύθερη, δημοκρατική χώρα.»

Αλλά και ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος αποφάσισε να μην χάσει το τρένο των μεγάλων δηλώσεων  λέγοντας ότι εν έτει 2019 θα διώξουμε τους Ιταλούς των ορυκτών καυσίμων:

Ένα αντάρτικο startup για οικολογικό guerilla marketing, αυτό χρειαζόμαστε στο σήμερα αγαπητές φίλες και φίλοι.

Best of internet