Quantcast
THE STREAM

O ηγέτης μας Κιμ Γιονγκ Ουν φωτογραφήθηκε σε άσπρο άλογο, νίκησε όλο το Instagram

Οι φωτογραφίες από την ιππασία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας στο ιερό βουνό της χώρας είναι τόσο μεγαλειώδεις όσο και τα πλάνα του


THE NEWSROOM · 17 Οκτωβρίου 2019

Όλοι χρειαζόμαστε κάπου κάπου μία αλλαγή στη ζωή μας και κανείς δεν αποτελεί εξαίρεση γι’αυτό, ούτε καν οι ηγέτες μακρινών, μυστηριωδών χωρών της Ανατολής. Βέβαια, υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στη γιόγκα που ξεκινήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα και στην αλλαγή που επιχείρησε ο μεγάλος ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν: Αφενός δεν είναι ούτε κατά διάνοια τόσο fabulous, αφετέρου δεν προμηνύει με τίποτα «μια μεγαλειώδη επιχείρηση» όπως η ιππασία του Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Γιατί αυτό ακριβώς έκανε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, πήρε ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό κάτασπρο άλογο και άρχισε να κάνει μόνος του ιππασία σαν Γκάνταλφ της Άπω Ανατολής στο όρος Παέκτου, το οποίο αποτελεί ταυτόχρονα το πιο ιερό βουνό της Βόρειας Κορέας και την πνευματική γενέτειρα της φαμίλιας των Κιμ. Όμως ο τρίτος κατά σειρά Κιμ δεν πήγε στα χιονισμένα λιβάδια, λαγκάδια και δάση του ιερού βουνού απλά για αναψυχή, αλλά (πιθανώς) για να προετοιμαστεί για νέα εκπληκτικά σκηνικά, όπως τα τρελά παρεάκια με τον Ντόναλντ Τραμπ που κούφαναν τον κόσμο τα τελευταία χρόνια.

Και όχι μόνο αυτά. Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Κιμ Γιονγκ Ουν πήγε βόλτα στο Παέκτου λίγο αφότου η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τον μεγαλύτερο διηπειρωτικό, βαλλιστικό της πύραυλο για να τον θαυμάσει ο κόσμος, λίγο πριν κάνει άνοιγμα στη Νότια Κορέα και ειδικά πέρσι, ο Κιμ πήγε εκεί μαζί με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν το όρος στα πλαίσια της ιστορικής συνάντησης των δύο ανδρών.

Άρα, μπορεί να μην είναι και (τόσο) εξωφρενικές οι δηλώσεις του κρατικού πρακτορείου της χώρας KCNA. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Η πορεία του με άλογο στο όρος Παέκτου είναι ένα σημαντικό γεγονός βαρύνουσας σημασίας για την ιστορία της κορεατικής επανάστασης.

Αφού έγιναν μάρτυρες των μεγάλων στιγμών περισυλλογής του πάνω στο όρος Παέκτου, όλοι οι αξιωματούχοι που τον συνόδευαν είναι πεπεισμένοι (…) ότι θα πραγματοποιηθεί μια μεγαλειώδης επιχείρηση η οποία θα προκαλέσει ξανά θαυμασμό στον κόσμο και θα κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός στην κορεατική επανάσταση.»

Μία από τις εκτιμήσεις είναι ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί σύντομα στείλει έναν πύραυλο στο διάστημα, με στόχο να δείξει ότι τα πράγματα από τεχνολογικής και οικονομικής πλευράς πάνε καλά, αλλά χωρίς να αγχωθεί κάποια γειτονική χώρα ότι θα πέσει ένας πύραυλος στα κεφάλια τους. Σε κάθε περίπτωση, μέχρι τότε απολαμβάνουμε απλά τα πανέμορφα Instagram-ικά στιγμιότυπα:

Το ελληνικό κοινό δε θα μπορούσε παρά να το ρίξει στα memes, προφανώς, σε ένδειξη σεβασμού στον μεγάλο ηγέτη:

Gepostet von Giwrgos Tsagko am Mittwoch, 16. Oktober 2019

PYONGYANG BLINDERS

Gepostet von Ψύχραιμες Κριτικές am Mittwoch, 16. Oktober 2019

Αλλά και το ξένο:

Σε ό,τι αφορά τα άλογα βέβαια, άλλος είναι ο πρώτος διδάξας:

(πηγή)

 

Best of internet