Quantcast
THE STREAM

Bitcoin δέχεται για τις μπουγάτσες του ένας χάκερ φούρνος στη Θεσσαλονίκη

Ο εκσυγχρονισμός της πόλης του Βορρά από τότε που ήρθε στα πράγματα ο Τζιτζικώστας προχωρά όλο και πιο γρήγορα


THE NEWSROOM · 16 Οκτωβρίου 2019

Για τον πρώτο φούρνο που χαράσσει δικιά του νομισματική πολιτική μπορεί να υπερηφανεύεται η Θεσσαλονίκη, η οποία περηφανεύεται ήδη για την επίσκεψη του περιφερειάρχη Τζίτζι στη Silicon Valley. Για την ακρίβεια, ο φούρνος του Στράτου Ιγγλεζάκη αποφάσισε να κάνει άνοιγμα όχι μόνο στα πέραν του ευρώ νομίσματα, αλλά να είναι και το πρώτο κατάστημα του είδους του στη χώρα που δέχεται κρυπτονομίσματα.

Το κρυπτονόμισμα που θα μπορεί να ανταλλαχθεί για μπουγάτσες με τυρί και κιμά είναι φυσικά το πιο γνωστό του είδους του, το Bitcoin. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του φούρνου, ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, υπήρξαν μάλιστα ήδη πρώτοι πελάτες που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τον εν λόγω τρόπο πληρωμής.

Σε περίπτωση που έχετε απορία για το πόσα bitcoins πρέπει να κουβαλήσετε μαζί σας για να κάνετε τη δουλειά σας, ο κ. Ιγγλεζάκης εξήγησε ότι μια τυρόπιτα κοστίζει 0.00023760 bitcoins (1.80 ευρώ), καθώς η σημερινή ισοτιμία είναι 7430 ευρώ ανά bitcoins. Τόνισε επίσης ότι προσωπικά θεωρεί πολύ ασφαλείς αυτές τις συναλλαγές, οι οποίες γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες στην Ελλάδα.

Όπως είπε:

«Τα bitcoins είναι αναγνωρισμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ήδη σχεδιάζει ένα ενιαίο φορέα οργάνωσης και χρήσης του συγκεκριμένου νομίσματος.»

Ενώ για την ισοτιμία bitcoin – τυρόπιτας:

«Μια τυρόπιτα που κοστίζει 1,80 ευρώ, σε bitcoin αντιστοιχεί σε 0.00023760 bitcoins, καθώς το ένα bitcoin σήμερα κοστίζει 7.430 ευρώ. Ο πελάτης / χρήστης απλά κατεβάζει την εφαρμογή, δημιουργεί λογαριασμό και προχωρά σε αγορές.

Η πληρωμή γίνεται είτε με τη χρήση wallet (πορτοφόλι) και ανώνυμου λογαριασμού, είτε με τα στοιχεία του σε ηλεκτρονικό ανταλλακτήριο, ακολουθώντας τις ίδιες διαδικασίες που εφαρμόζονται στις τράπεζες.»

Και για τους πελάτες:

«Είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να πληρώσουν σήμερα με “bitcoin” και είναι κυρίως νέοι αλλά σχεδόν όλοι οι πελάτες ρωτάνε και ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα.»

Δείτε το βίντεο:

Όπως είπε εκεί, το κάνει επειδή βλέπει μπροστά:

«Η διαφορά του bitcoin δεν είναι πως είναι ψηφιακό. Ψηφιακό είναι και το ευρώ. Η διαφορά είναι πως δεν έχει κεντρική αρχή, δεν έχει ιδιοκτήτη. Θέλουμε να κοιτάμε στο μέλλον, να κοιτάμε μπροστά.

Έτσι θα γίνονται οι συναλλαγές. Τα κρατάμε σαν αποθηκευτική αξία, σαν επένδυση. Σήμερα ένα bitcoin έχει πάνω από 7.000 ευρώ»

Εμείς πάντως θα διατηρήσουμε τις επιφυλάξεις μας καθώς είναι αδύνατον ένας φούρναρης στη Θεσσαλονίκη να μην έχει πει έστω και μία φορά τη λέξη «μπουγάτσα».

(πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Best of internet