Quantcast
THE STREAM

Κουμπιά και δραχμές πετάνε στα παγκάρια οι πιστοί, καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος

Οι Έλληνες κληρικοί τονίζουν ότι ο κόσμος όχι δεν έχει λεφτά να δώσει, αλλά δεν ψήνεται να το δείξει


THE NEWSROOM · 10 Οκτωβρίου 2019

Ήταν δύσκολα τα χρόνια της κρίσης αγαπητές φίλες και φίλοι, αν και μπορούμε σιγά σιγά να τα ξεχάσουμε τώρα που ο Τσίπρας μας έχει βγάλει από τα μνημόνια και ο Μητσοτάκης μας έχει φέρει την κανονικότητα. Δεν πρέπει όμως να μας διαφεύγει ότι κάποιες κατηγορίες συνανθρώπων μας αντιμετωπίζουν ακόμη δυσκολίες με τις οικονομικές τους δραστηριότητες .

Μία τέτοια κατηγορία είναι οι Έλληνες ιερείς, οι οποίοι δεν έχουν δει ακόμη προκοπή με την πατροπαράδοτη πηγή χρηματοδότησής τους που είναι το παγκάρι της Εκκλησίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, το αποτέλεσμα της κρίσης ήταν να έχουν φτάσει τα έσοδα των εκκλησιών της χώρας στο 60% αυτού που ήταν το 2011.

Εκτός από την ιερή βουτιά στα οικονομικά όμως, υπάρχει κι ένα θέμα ευαισθησίας. Όπως δήλωσε στο κανάλι ο αντιπρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας, κ. Βαμβακίδης, ο κόσμος που πηγαίνει στην εκκλησία ζορίζεται να φανεί ότι δεν αφήνει τίποτε, οπότε αφήνει άσχετα πράγματα αντί για νομίσματα, μεταξύ άλλων «υποδεέστερα από το ευρώ νομίσματα» (!), δραχμές, αλλά κουμπιά – ελπίζουμε να είναι τα νόμιμα τουλάχιστον, καθώς οι ιερείς δε φημίζονται για τις επιδόσεις τους στο κλάμπινγκ.

Όπως είπε ο chief κληρικός:

«Βρίσκουμε δραχμές, νομίσματα άλλων κρατών, ακόμα και κουμπιά. Ο προσερχόμενος στο ναό για να αποφύγει τα αδιάκριτα βλέμματα των υπολοίπων, κάνει την κίνηση ότι ρίχνει κάτι έτσι ώστε να φανεί ότι δίνει κάτι.»

Δείτε το βίντεο:

Ίσως αν δημιουργούσαν κάποια λοταρία ή κάτι αντίστοιχο με τις εισφορές για το παγκάρι της Εκκλησίας να πήγαιναν λίγο καλύτερα τα πράγματα.

Best of internet