Quantcast
THE STREAM

Με ένα αρτιστίκ πατάκι κάλυψε φρεάτιο του δρόμου κάτοικος της Τρίπολης

Ένα μέχρι πρότινος βαρετό φρεάτιο ομβρίων απέκτησε διακόσμηση σε χαρακτηριστικό τριπολιτσιώτικο στυλ


THE NEWSROOM · 8 Οκτωβρίου 2019

Τον τίτλο της πιο νοικοκυρεμένης πόλης της Ευρώπης διεκδικεί η Τρίπολη μετά από τo αυτοσχέδιο ρεκτιφιέ που εκτέλεσε ένα κάτοικος της σε φρεάτιο της πόλης. Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο arcadiaportal, το φρεάτιο για τα όμβρια βρήκε την αισθητική του ολοκλήρωση όταν ο άγνωστος καλλιτέχνης το κάλυψε με ένα πατάκι, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι με το φυλλοειδές σχέδιό του είναι και πολύ όμορφο.

Μικρή σημασία έχει το ότι από το φρεάτιο περνούν τα νερά της βροχής για να μην πλημμυρίζει η πόλη, όταν η παλιά σχάρα κατάφερε να ξεπεράσει τον μπανάλ εαυτό της και να αποκτήσει ένα τόσο ωραίο σχήμα. Το πρωτοποριακό αυτό installation βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου, αν και ο άνθρωπος που το έκανε πράξη αναζητείται ακόμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ίδιο μέσο, δεν είναι η πρώτη φορά που η αισθητική συναντά τον χρηστικό αυτοσχεδιασμό στην Τρίπολη. Λίγο χρόνια πριν, καταστηματάρχες είχαν αποκαταστήσει μια τεράστια λακκούβα στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου με ένα όμορφο μαξιλάρι που πήραν από τα σκουπίδια.

Το νόημα ήταν αφενός να αισθάνεται άνετα η λακκούβα, αλλά και να σώζονται οι πεζοί και οι βιτρίνες των καταστημάτων από τις λάσπες που πετούσαν τα διερχόμενα αυτοκίνητα:

Τουλάχιστον ξέρουμε ποια πόλη έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι η επόμενη Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα που θα προέρχεται από τη χώρα μας, μπας και πάμε κανένα ταμείο.

Best of internet