Quantcast
THE STREAM

Δεν έχει γίνει (ακόμη) παπάς ο αστρολόγος Νίκος Χορταρέας, αν και θα έπρεπε

Η Μητρόπολη Λαγκαδά με ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι το γνωστό μέντιουμ – τηλεπωλητής δεν ανήκει στο ρόστερ της


THE NEWSROOM · 7 Οκτωβρίου 2019

Δεν έχει πάρει (ακόμα) τον επίσημο δρόμο του Θεού τελικά ο πρώην αστρολόγος και μέντιουμ, Νίκος Χορταρέας, πάρα τις επίμονες διαδόσεις ότι εγκατέλειψε άστρα και όραμα για τη χάρη της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το όλο στόρι είχε ξεκινήσει λίγους μήνες νωρίτερα, όταν κυκλοφόρησαν οι πρώτες φήμες ότι το ρόστερ των παπάδων της χώρας δέχτηκε μία ξαφνική, πλην όμως πολύ δυνατή ενίσχυση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χορταρέας υποτίθεται ότι θα φόραγε τα άμφια ως ιερομόναχος και θα έπαιρνε το όνομα Κυπριανός (ο οποίος Άγιος Κυπριανός ήταν πρώην μάγος – το πιάσατε το νόημα). Όπως είχε δηλώσει το καλοκαίρι στο Tlife:

«Δεν χειροτονήθηκα ακόμα αλλά προετοιμάζομαι είναι αλήθεια. Η χειροτονία μου θα γίνει μέχρι τέλος του Ιουλίου ή το πολύ μέχρι τον 15Αύγουστο.»

Το hype πήρε ακόμα μεγαλύτερη φόρα λίγες μέρες πριν, όταν δημοσιεύτηκαν κάποιες φωτογραφίες όπου ο Χορταρέας εμφανίζεται να έχει ήδη φορέσει την ιερατική του στολή. Το στόρι φαινόταν ιδιαίτερα έγκυρο, καθώς η πηγή των φωτογραφιών ήταν η πάντα έγκυρη εφημερίδα Espresso:

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι η τυχερή Μητρόπολη Λαγκαδά που χειροτονήθηκε ο Χορταρέας είναι αυτή του Λαγκαδα. Δυστυχώς το στόρι παραήταν καλό για να είναι αληθινό, με την Μητρόπολη να δημοσιεύει τελικά τη διάψευση όλης αυτής της υπέροχης ιστορίας.

Όπως τονίζει η ανακοίνωση της Μητρόπολης:

«Με αφορμή παλαιότερες και νεότερες δημοσιεύσεις που αφορούν τον π. Κυπριανό Χορταρέα εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητρόπολης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης ανακοινούται ότι ουδέποτε υπήρξε κληρικός αυτής, ούτε είναι εγγεγραμμένος ως δόκιμος μοναχός ή μοναχός σε οποιαδήποτε Ιερά Μονή της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Η ίδια πηγή πέταξε μάλιστα μία τελείως άσχετη πληροφορία μέσα στην ανακοίνωση, αναφέροντας ότι ο Ν. Χορταρέας έχει επισκεφτεί το Ερευνητικό Ινστιτούτο για το Alzheimer:

Οι δε επισκέψεις του στο Ερευνητικό Ινστιτούτο δια τη νόσο Alzheimer και συναφών εγκεφαλικών διαταραχών, εν τοις ορίοις της καθ΄ημάς Επαρχίας, αφορούν σε προσωπικά δεδομένα του ιδίου.»

Αξίζει να προσθέσουμε ότι εδώ ότι η νέα αυτή εξέλιξη είναι μεγάλο κρίμα. Μία θητεία ως παπάς θα συμπλήρωνε άψογα το βιογραφικό του Νίκου Χορταρέα, το οποίο περιλαμβάνει από συμμετοχές στην trash tv στα ένδοξα 90s ως μέντιουμ – τηλεπωλητής:

Μέχρι συλλήψεις στην Κύπρο:

Αλλά και μία μίνι πορεία στο λαϊκό τραγούδι:

Best of internet