THE STREAM

Μία επίσκεψη Μητσοτάκη ήταν αρκετή για να βρει στα ρηχά φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού

Η κορύφωση της στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων» προέκυψε ένα κλικ λιγότερο εντυπωσιακή από όσο είχε σχεδιαστεί


THE NEWSROOM · 4 Οκτωβρίου 2019

Επισήμως μηδενική θεωρείται η πιθανότητα να εγκαταλειφθεί το αστείο με την κακοτυχία που σπέρνει σε κάθε του βήμα ο εκάστοτε κάτοχος του επωνύμου «Μητσοτάκης», μετά τις τις τελευταίες εξελίξεις. Έχοντας ήδη μία μεγάλη και ένδοξη ιστορία οικογενειακής γκαντεμιάς πίσω του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη συνεισφέρει στο meme με τον σεισμό του Ιουλίου και την συνάντηση με τον Τραμπ που έφαγε άκυρο λόγω δικαστηρίων, όμως όπως όλα δείχνουν, το πράγμα συνεχίζεται ακάθεκτο.

To context εδώ είναι η διακλαδική στρατιωτική άσκηση μεγάλης κλίμακας «Παρμενίων-2019», η οποία εξελισσόταν ομαλά από τις 25 Σεπτεμβρίου που ξεκίνησε – μέχρι την ώρα που ο πρωθυπουργός αποφάσισε να την δει από κοντά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν είχε αποφασίσει να πάει δει από κοντά το υπερθέαμα που έπαιζε στη Σαμοθράκη, όπου έκαναν νυχτερινή απόβαση οι καταδρομείς – ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που ένας πρωθυπουργός θα πήγαινε να δει τη νυχτερινή όψη του paintball των πλουσίων.

Το αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης των δύο αυτών παραγόντων ήταν να κολλήσει στα ρηχά μια φρεγάτα. Το θύμα του πολέμου ήταν η φρεγάτα «Έλλη», η οποία προσάραξε στα αβαθή νερά της περιοχής της Καμαριώτισσας της Σαμοθράκης γύρω στις 3.30 το πρωί. Μετά από γρήγορη εξέταση του συμβάντος δεν διαπιστώθηκαν ούτε τραυματίες ούτε ζημιές στη φρεγάτα, όμως το ναυτικό κομμάτι της άσκησης έφαγε προσωρινό πιστόλι.

Τελικά η φρεγάτα ξεκόλλησε από το σημείο όπου τσίλαρε και η άσκηση τελείωσε το πρωί. Καθαρά από στοιχηματικής άποψης, εμείς θα ποντάραμε ότι αυτοί στους οποίους (υποτίθεται ότι) απευθύνονται αυτές οι ασκήσεις, μάλλον δεν εντυπωσιάστηκαν πάρα πολύ.

Η περιπέτεια της φρεγάτας πάντως θα μπορούσε να γίνει ταινία με αυτόν τον τίτλο:

Πάντως, η συγκυρία όπου η άσκηση ήταν ανοιχτή σε δεκάδες δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, σίγουρα βοήθησε από άλλη άποψη. Πιο συγκεκριμένα, μας χάρισε μερικές υπέροχες φωτογραφίες του Κυριάκου Μητσοτάκη να ποζάρει με κάτι που φαίνεται να είναι κάποιο έφεδρο ΚΨΜ που προσκλήθηκε στην άσκηση:

ΒΛΕΠΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΣΕ 3 ΩΡΕΣ ΤΟ ΠΟΛΥ Ο ΤΑΓΙΠ ΘΑ ΠΑΡΕΛΑΥΝΕΙ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Gepostet von Πάτροκλος Τσελέντης am Donnerstag, 3. Oktober 2019

Αλλά και άλλη μία υπέροχη εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη να κοιτάει πράγματα:

Gepostet von Giwrgos Tsagko am Donnerstag, 3. Oktober 2019

Το βασικό είναι ότι όπως συμβαίνει πάντα στις ένδοξες ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, όλα βαίνουν καλώς και αν δεν βαίνουν καλώς, τουλάχιστον αυτό ανακοινώνεται. Όπως είπε ο πρωθυπουργός:

«Διαπίστωσα από κοντά, βράδυ, το αξιόμαχο όλων των μονάδων και των στελεχών. Οι Ενοπλες Δυνάμεις παρατηρούν και επαγρυπνούν. Είναι σε διαρκή ετοιμότητα. H άμυνα της χώρας βρίσκεται σε στιβαρά χέρια.»

και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος:

«Ήταν μία εντυπωσιακή επίδειξη των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων.»

Λογικά αυτό το τραγούδι θα είναι το αναμνηστικό της φετινής άσκησης πάντως

 

 

Best of internet