Quantcast
THE STREAM

ΕΛΑΣ: Δεν κόβουμε πρόστιμα στους καπνιστές, ούτε με μπόνους

Η Sopranos προσέγγιση που είχε σκοπό να προτείνει το υπουργείο Υγείας για να επιβληθεί ο νόμος δε φαίνεται να πηγαίνει μακριά


THE NEWSROOM · 1 Οκτωβρίου 2019

Πολύ γρήγορες από τον σιδηρόδρομο που είχε εντυπωσιάσει τον Μιχάλη Λιάπη ήταν τελικά οι εξελίξεις σχετικά με την Ελληνική Αστυνομία και τον αντικαπνιστικό νόμο. Υπενθυμίζουμε ότι οι μέχρι χτες πληροφορίες ήταν ότι το υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για να παίρνουν ποσοστά οι αστυνομικοί από τα πρόστιμα για το τσιγάρο.

Το νόημα αυτής της κίνησης, που αποδίδει το 20% των προστίμων στην ΕΛΑΣ, δεν ήταν κάποια καινοτόμα συνεταιρική αντίληψη για την εφαρμογή του νόμου, αλλά μία προσπάθεια να γλυκαθούν οι αστυνομικοί, οι οποίοι φαίνεται πως δεν θέλουν με τίποτα να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο καθήκον. Η συγκεκριμένη πατέντα παρουσιάστηκε χτες Δευτέρα 30/9 απο τον υπουργό Βασίλη Κικίλια στο υπουργικό συμβούλιο.

Όμως ούτε αυτό θα είναι αρκετό για να πειστούν οι αστυνομικοί να κυνηγάνε παράνομους καπνιστές. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο in.gr ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος, ούτε η δωροδοκία πρόκειται να δουλέψει.

Αντίθετα, ο κ. Γερακαράκος είπε ότι οι αστυνομικοί δεν θέλουν μπόνους, παρά μόνο ό,τι προβλέπεται από το ΣτΕ για το μισθολόγιό τους. Πρόσθεσε επίσης ότι η Ομοσπονδία του έχει πάγια θέση ότι οι αρμοδιότητες που δεν ανήκουν στο έργο της ΕΛΑΣ θα πρέπει να πηγαίνουν σε άλλες αρχές, και άρα ότι αν τεθεί τέτοια πρόταση από τη μεριά του υπουργείου, η ΠΟΑΣΥ δεν θα συμφωνήσει.

Η δε ανακοίνωσή της, τονίζει το εξής:

«[H ΠΟΑΣΥ] καθιστά σαφές και προειδοποιεί, ότι τυχόν επιβάρυνση του εργασιακού στάτους του αστυνομικού προσωπικού, προς επίτευξη εφήμερων επικοινωνιακών σκοπιμοτήτων, θα τύχει της καθολικής κατακραυγής εκ μέρους του συνδικαλιστικού μας κινήματος.»

Ο Βασίλης Κικίλιας πάντως θα μπορούσε ως εθνικόφρων πάντα να σχηματίσει σώματα αρματολών που θα επιβάλλουν τον αντικαπνιστικό νόμο και θα πληρώνονται με ποσοστά, στο κάτω κάτω είναι δοκιμασμένη συνταγή.

 

Best of internet