Quantcast
THE STREAM

Ο Δήμος Καλαμάτας ρίχνει πρόστιμο στο ΜΛ-ΚΚΕ για αφίσες του ΚΚΕ (μ-λ)

Ένα από τα κλασικότερα σκετσάκια των Monty Python έγινε πραγματικότητα από τον Δήμο Καλαμάτας


THE NEWSROOM · 27 Σεπτεμβρίου 2019

Το πιο Monty Python σκηνικό της νεότερης Ελληνικής ιστορίας (στην οποία η αλήθεια είναι πως αφθονούν τέτοια σκηνικά) μας χάρισε χτες η πατρίδα του Αντώνη Σαμαρά. Πρωταγωνιστής της φάσης είναι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος αποφάσισε να τιμωρήσει ένα μικρό πολιτικό κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για τις αφίσες που κολλάει, έχοντας προφανώς ξεμπερδέψει με όλους τους άλλους αφισοκολλητές.

Έτσι, τράβηξε ένα γερό πρόστιμο ύψους 500 ευρώ στην πηγή της Καλαματιανής ρύπανσης, η οποία είναι το ΜΛ-ΚΚΕ. Θα μπορούσε κανείς εδώ να σταθεί στο ότι το πρόστιμο είναι εξοντωτικό για ένα εξωκοινοβουλευτικό κόμμα (και στο κάτω κάτω, πόσες αφίσες μπορεί να κόλλησαν), στο αν οι 5 διαφορετικοί νόμοι που εφαρμόστηκαν και εξομοιώνουν την αφισοκόλληση με τη ρύπανση είναι υπερβολικά αυστηροί ή στο αν θα τιμωρηθούν όλοι όσοι κολλούν αφίσες (ή βάζουν άλλους να τις κολλήσουν γι’αυτούς) εξίσου σκληρά με το ΜΛ-ΚΚΕ. Όλα αυτά είναι legit λόγοι.

Όλα αυτά όμως είναι δευτερεύοντα, αγαπητές φίλες και φίλοι, γιατί ο δήμαρχος Καλαμάτας πάνω από όλα τιμώρησε λάθος κόμμα. Σε μία βγαλμένη από το Life of Brian στιγμή, ο κ. Βασιλόπουλος τιμώρησε το ΜΛ-ΚΚΕ για αφίσες τις οποίες κόλλησε το ΚΚΕ (μ-λ) – τα δύο κόμματα έχουν κοινή καταγωγή και έχουν συνεργαστεί εκλογικά και όχι μόνο αλλά παρ ‘όλα αυτά δεν είναι το ίδιο πράγμα και επίσης δεν κατέβηκαν μαζί στις ευρωεκλογές του Μαΐου και τις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου.

Όπως η ανακοίνωσή του  Μ-Λ ΚΚΕ:

Δεν ξέρουμε αν στην αναγραφή της αιτιολογίας για το πρόστιμο, συνέβαλε κάποιος που είχε αναπτυγμένη την αίσθηση του χιούμορ, ή η αθάνατη δεξιά κομμουνιστοφαγία έκανε πάλι το θαύμα της.

Στην απόφαση Δημάρχου, που επισυνάπτουμε παρακάτω, το πρόστιμο επιβάλλεται στο Μ-Λ ΚΚΕ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ, (πλήρης και λεπτομερειακή η γραφή!!!) , «καθώς έχει προβεί σε ρύπανση με επικόλληση αφισών….. με θέμα «ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ, ΨΗΦΙΣΤΕ – ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΚΚΕ (μ-λ)». Ταραχή εν κρανίω.

Αυτή είναι η απόφαση του Δήμου Καλαμάτας:

Η αλήθεια είναι πως το Life of Brian μπήκε στην παγκόσμια ιστορία της κωμωδίας, δεν είναι και μικρός στόχος αυτός, ακόμα και για έναν δήμαρχο.

 

Best of internet