Quantcast
THE STREAM

Καθηγητής ΤΕΙ έβριζε, έκοβε και έστελνε σε φροντιστήριο κολλητού τους φοιτητές του

Ο νέος ισχυρός διεκδικητής για τα επιχειρηματικά βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος» διδάσκει στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης αλλά είναι για πιο ψηλά


THE NEWSROOM · 27 Σεπτεμβρίου 2019

Άλλον έναν υποψήφιο για τα βραβεία επιχειρηματικότητας «Θαλής ο Μιλήσιος» αποκάλυψε η επικαιρότητα αγαπητές φίλες και φίλοι. Ο εν λόγω διεκδικητής του εγχώριου θρόνου των εντερπρενέρ είναι ένας καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε δημιουργήσει ένα λειτουργικότατο επιχειρηματικό σχήμα αξιοποιώντας έναν φίλο του και το άφθονο πελατειακό δυναμικό που είχε στη διάθεσή του, δηλαδή τους φοιτητές του στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο thessnews.gr, η μέθοδος του κ. καθηγητή για να κάνει disrupt την αγορά εκπαίδευσης ήταν η εξής: Χρησιμοποιώντας ένα στυλάκι πιο παιδαγωγικό από πέντε ακαδημίες μαζί, χαρακτήριζε τους φοιτητές με τους επιστημονικούς όρους «αμόρφωτοι» και «τούβλα». Αυτό όμως ήταν απλά η εισαγωγή, καθώς το ζουμί είναι ότι έκοβε εσκεμμένα τους φοιτητές του στην εξεταστική, κατηγορώντας τους μάλιστα ότι αντέγραψαν.

Το κόψιμο όμως δεν ερχόταν έτσι ξερό: Ο καθηγητής πρόσφερε την πολύτιμη συμβουλή του, δηλαδή να πάνε οι φοιτητές στον κολλητό του, ο οποίος είχε φροντιστήριο για πανεπιστημιακά μαθήματα (και ήταν και επιστημονικός συνεργάτης στη σχολή). Το πετυχημένο project διακόπηκε όταν κάποιοι από τους φοιτητές έκαναν έγγραφη καταγγελία στα όργανα του ΤΕΙ, οπότε ο πρύτανης του ΤΕΙ διέταξε ΕΔΕ.

Όπως αναφέρει το έγγραφο παραπομπής από τον πρύτανη του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης:

«Mε έγγραφη αναφορά – καταγγελία των φοιτητών της αδέσμευτης φοιτητικής κίνησης του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, ο εγκαλούμενος, ο οποίος διδάσκει στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ανωτέρω Τ.Ε.Ι. το θεωρητικό μέρος των μαθημάτων «Εισαγωγή στη Βιοστατιστική», και «Βιοστατιστική στη Διατροφή», καταγγέλθηκε, μεταξύ άλλων, ότι χαρακτηρίζοντας τα γραπτά τους προϊόντα αντιγραφής βαθμολογούσε με μη προβιβάσιμο βαθμό τους φοιτητές στα ανωτέρω μαθήματα και τους εκβίαζε να παρακολουθούν έναντι αμοιβής φροντιστηριακά μαθήματα του εργαστηριακού συνεργάτη του ανωτέρω Ιδρύματος Γ. Β»

Η απόφαση της εξέτασης δεν ήταν τόσο σκληρή όσο η καταγγελία, καθώς αναγνώρισε (υπήρχαν όπως λέει «αποχρώσεις ενδείξεις») ότι ο καθηγητής είχε προτείνει το φροντιστήριο του κολλητού του, κάτι το οποίο είναι αντιδεοντολογικό. Από την άλλη, θεωρήθηκε ότι δεν τίθεται ζήτημα εκβιασμού, παρότι αναφέρεται ότι έσπρωχνε φοιτητές να κάνουν φροντιστήριο λέγοντας ότι «υπάρχουν αξιόλογοι καθηγητές όπως ο Β».

Ο συνδυασμός αυτών των δύο δεν ήταν όμως αρκετός για να γίνει αποδεκτή η ύπαρξη εκβιασμού, ενώ και ο πρόεδρος του τμήματος του εν λόγω καθηγητή κατέθεσε ότι οι ίδιοι οι φοιτητές ζητούσαν φροντιστήριο. Τελικά ο καθηγητής τιμωρήθηκε με «έγγραφη επίπληξη» αφού σύμφωνα με την απόφαση της ΕΔΕ:

«Τα μέλη του πειθαρχικού “λαμβάνοντας υπόψη και συνεκτιμώντας τη βαρύτητα και τις συνθήκες τέλεσης του ανωτέρω πειθαρχικού παραπτώματος, την προσωπικότητα του και την εν γένει καλή συμπεριφορά που επέδειξε εντός και εκτός του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης μέχρι την τέλεση του εν λόγω πειθαρχικού παραπτώματος.»

Δείτε το βίντεο:

Εμείς από την πλευρά πιστεύουμε πως πρέπει να αποσυρθεί η επίπληξη και να του ανοίξουν ένα ολόδικό του τμήμα για να διδάσκει, δεν πρέπει να τους χάνουμε τέτοιους ανθρώπους.

 

Best of internet