Quantcast
THE STREAM

To Facebook εξαφανίζει πιλοτικά τα likes, για να μην ψάχνουν οι χρήστες ποιος τα έχει μεγαλύτερα

Η ορατότητα των likes φαίνεται πως κάνει τους χρήστες να πιστεύουν ότι όλα είναι ένας ασταμάτητος διαγωνισμός, σύμφωνα με τους ειδικούς


THE NEWSROOM · 27 Σεπτεμβρίου 2019

Το ότι κάθε εποχή έχει τα δικά της, ξεχωριστά προβλήματα δεν θα το έλεγε κανείς και εκπληκτική διαπίστωση. Αυτό βέβαια δεν μας εμποδίζει ποτέ να θαυμάζουμε το τι είδους προβλήματα έχει καταφέρει να αποκτήσει η ανθρωπότητα εν έτει 2019, με την ευθύνη για την αντιμετώπιση του προβλήματος στο οποίο θα αναφερθούμε παρακάτω να πέφτει μάλιστα στους ώμους του Μαρκ Ζούκερμπεργκ και της εταιρείας του.

Το φλέγον ζήτημα λοιπόν εν έτει 2019 είναι τα likes του Facebook και πιο συγκεκριμένα η ψυχολογική επίδραση που έχουν στον κόσμο. Η ουσία του προβλήματος είναι ότι πολλοί άνθρωποι μπαίνουν από μόνοι τους, αλλά και από την αφηρημένη πίεση που δημιουργείται σε έναν άτυπο ανταγωνισμό για τα reactions, με αποτέλεσμα να αισθάνονται ότι υστερούν επειδή δεν μπορούν να αποσπάσουν τόσα likes όσα κάποιοι άλλοι. Σύμφωνα μάλιστα με το ίδιο το Facebook, το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνες που έχουν γίνει από επαγγελματίες της ψυχικής υγείας.

Όπως το βλέπει το Facebook, το θέμα είναι να παράγει ο κόσμος ποιοτικό περιεχόμενο αντί να προσπαθεί απλά να γράψει το κοντέρ πολλά likes. Όπως δήλωσε η επικεφαλής της πολιτικής του Facebook Αυστραλίας, Mia Garlick:

«Είχαμε πραγματικά θετικό feedback από πολλές ομάδες καταπολέμησης του bullying και από οργανώσεις ψυχικής υγείας με τις οποίες εργαζόμαστε. Ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι θα είναι πιο άνετοι με την χρήση στην πλατφόρμα αντί να νιώθουν ότι είναι ένας διαγωνισμός»

Πιθανόν να έχετε ήδη καταλάβει που οδηγούν όλα αυτά: Στην Αυστραλία, το Facebook έχει ήδη ξεκινήσει πιλοτικά να μην εμφανίζονται οι αριθμοί των likes και των προβολών βίντεο στα posts των άλλων – θα εμφανίζονται μόνο στον χρήστη που έχει κάνει τη δημοσίευση. Αυτό δε θα ισχύει για τις εταιρείες, οι οποίες θα συνεχίσουν να παίρνουν όλα τα στοιχεία που έπαιρναν μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με τον κολοσσό των social media, το πείραμα της Αυστραλίας, όπου τον Ιούλιο είχε γίνει κάτι αντίστοιχο στο Instagram, είναι πολύ πιθανόν να γίνει και σε άλλες χώρες. Επίσης, δεν υπάρχουν ασφαλείς πληροφορίες για το πότε θα πάρει τέλος το πείραμα και αν θα είναι μόνιμη η νέα ρύθμιση. Αυτό που ανέφερε η Garlick, είναι ότι η νέα κατάσταση στο Instagram έτυχε θερμής υποδοχής από τους χρήστες.

Για την ψυχική υγεία των influencer ποιος θα ενδιαφερθεί όμως , κυρίες και κύριοι του Facebook;

(πηγή)

 

Best of internet