Quantcast
THE STREAM

ΗΠΑ: Βόμβες με drone στο σπίτι της πρώην του έριξε 43χρονος βασιλιάς της ψυχραιμίας

Το πρώτο crossover επεισόδιο Black Mirror και Λάμψης μας χάρισε ένας μηχανικός αυτοκινήτων από την Πενσυλβάνια


THE NEWSROOM · 25 Σεπτεμβρίου 2019

Ακόμα κι αν υπήρχε ένας διαγωνισμός ψυχραιμίας με συμμετοχές όχι μόνο από τον πλανήτη μας, αλλά από όλο το ηλιακό σύστημα, πάλι στον Αμερικανό Jason Muzzicato θα πήγαινε το πρώτο βραβείο. Για την ακρίβεια, ο μηχανικός αυτοκινήτων πρόκειται να μπει στα βιβλία της ιστορίας ως ο πρώτος που χρησιμοποίησε drone για να ρίξει βόμβες στο σπίτι της πρώην του στην μικρή πόλη Ουάσινγκτον της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, με τον ίδιο να έχει συλληφθεί από το FBI.

Η δε έρευνα που το FBΙ έκανε στο σπίτι του και στο συνεργείο του στις 7 Ιουνίου αποκάλυψε επίσης κάπου 10 όπλα. Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, σε αυτά περιλαμβάνονται κάμποσα ημιαυτόματα πιστόλια και τουφέκια AR-15, αλλά και 7 αυτοσχέδια εκρηκτικά. Ο Muzzicato κατείχε παράνομα τα όπλα, καθώς το 2017 είχαν κατατεθεί εναντίον του ασφαλιστικά μέτρα για ενδοοικογενειακή βία.

Τελικά αυτό το μήνα κατηγορήθηκε επίσημα για παράνομη κατοχή όπλων και εκρηκτικών, αλλά και για παράνομη πτήση ενός drone που δεν είχε καταχωρηθεί στην αρμόδια υπηρεσία. Το εξωφρενικό όμως είναι άλλο, σύμφωνα με την εφημερίδα Morning Call της Πενσυλβάνια: Ο εισαγγελέας John Gallagher δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο μηχανικός χρησιμοποίησε ένα drone για βομβαρδίσει το σπίτι της πρώην του.

Όπως είπε ένας άλλος εισαγγελέας, ο William McSwain:

«Δεν χρειάζεται πολλή φαντασία για να σκεφτεί κανείς την τεράστια ζημιά που μπορεί να προκληθεί από τον συνδυασμό παράνομων όπλων, εκρηκτικών και αεροσκαφών drone.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει κατηγορηθεί για πυροδότηση εκρηκτικών ενώ ο ίδιος το αρνήθηκε κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του από το FBI. Ο δε δικηγόρος του, John Waldron, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις. Σύμφωνα με τον ίδιο και πάλι, το FBI αναλύει το drone και το σχετικό εξοπλισμό για να εντοπίσει πότε και που πέταξε το drone.

Δείτε το βίντεο:

Η εισαγγελία πάντως υποστηρίζει ότι ο Muzzicato και το drone του συνδέονται με εκρήξεις που έγιναν αντιληπτές από τα τέλη Μαρτίου, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς ή να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές. Επίσης, η εφημερίδα Morning Call επικαλείται δικαστικά έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία τα οχήματα του Muzzicato ήταν ειδικά διαμορφωμένα ώστε να ρίχνουν ρουλεμάν και καρφιά σε άλλα οχήματα -ένας κάτοικος της περιοχής μάλιστα ήταν μάρτυρας όταν μια μέρα άρχισαν να πέφτουν καρφιά από τον ουρανό. Αν όλα αυτά επιβεβαιωθούν και ο μηχανικός καταδικαστεί για αυτά, η ποινή του μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 33 χρόνια φυλακή, αλλά και 760 χιλιάδες δολάρια πρόστιμο.

Η αλήθεια είναι ότι τίποτε από αυτά δεν θα είχε γίνει αν η πρώην του είχε στην υπηρεσία της ένα εκπαιδευμένο κατά των drone γεράκι όπως η Γιάννα Αγγελοπούλου. Φυσικά, δεν είναι όλοι Γιάννα Αγγελοπούλου.

(πηγή)

 

 

Best of internet