Quantcast
THE STREAM

Ψαρολήσταρχοι κλέβουν μισό τόνο τσιπούρες μετά από ντου σε ιχθυοκαλλιέργεια της Αμφιλοχίας

500 κιλά τσιπούρες σε μισή ώρα κατάφεραν να σηκώσουν οι πειρατές των ιχθυοκαλλιεργειών


THE NEWSROOM · 19 Σεπτεμβρίου 2019

Μία τεράστια, πλην αρκετά ασυνήθιστη μπάζα κατάφερε να σηκώσει ένα επίλεκτο crew ληστών στην σίγουρα εξωτική Μπούκα Αμφιλοχίας. Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω ομάδα πέτυχε τα ξημερώματα να κλέψει 500 κιλά τσιπούρες από ένα ιχθυοτροφείο του Αμβρακικού κόλπου, αν και η περιπέτεια τους διακόπηκε από το λιμενικό που τους συνέλαβε.

Οι συγκεκριμένοι ψαρολήσταρχοι δεν είναι μάλιστα τίποτε τυχαίοι: Σήμερα έκλεψαν μισό τόνο τσιπούρες στην Αμφιλοχία, τον Μάρτιο είχαν σηκώσει μία αντίστοιχη ποσότητα από ένα ιχθυοτροφείο στη λιμνοθάλασσα Βαθύ της Πρέβεζας , ενώ δύο βδομάδες μετά είχαν μπουκάρει σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στο Πόρτο Λάγος της Ξάνθης. Ο πυρήνας του crew είναι ένας 35χρονος από το Μεσολόγγι και ο αδερφός του, οι οποίοι φτιάχνουν κάθε φορά ένα καινούριο παρεάκι.

Η όλη επιχείρηση αξιοποίησε επίσης έναν Πολωνό τσιλιαδόρο ( ο οποίος κουβάλαγε και τον πάγο για τα ψάρια) και ένα κλεμμένο σκάφος. Ο τσιλιαδόρος, ο οποίος άραζε μόνος του με τον πάγο, προκάλεσε τις υποψίες των λιμενικών από το τμήμα της Αμφιλοχίας που είχαν ειδοποιηθεί για την κλοπή του σκάφους. Όταν έφτασαν οι κλέφτες, οι οποίοι είχαν σηκώσει μισό τόνο τσιπούρες σε μισή ώρα, συνελήφθησαν το πρωί από το λιμενικό που τους περίμενε στην ακτή – σε περίπτωση που ανησυχήσατε, βρέθηκαν και οι τσιπούρες.

Όπως δήλωσαν στελέχη του λιμενικού στο Έθνος, τα δύο αδέρφια είναι οι Ζακ-Υβ Κουστό της ψαροκλοπής:

«Τα δύο αδέρφια το έχουν κάνει σύστημα. Ζουν από τις κλοπές αλιευμάτων από ιχθυοκαλλιέργειες εδώ και μια δεκαετία. Μάλιστα, έχουν επεκτείνει τη δράση τους σε όλη την Ελλάδα και πλέον, επειδή τους παρακολουθούμε συνεχώς, έχουν μετακινηθεί προς τα βόρεια. Έχουν συλληφθεί να κλέβουν ψάρια ακόμη και από το θρακικό πέλαγος.»

Οι κλέφτες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου. Η φοβερή αυτή υπόθεση μένει παρ’ όλα αυτά ανοιχτή, καθώς αναζητούνται οι κλεπταποδόχοι των κλεμμένων τσιπουρών.

Κι εμείς πιστεύουμε (καμιά φορά) ότι μας λείπει το ψάρι, αλλά δεν κάνουμε έτσι.

(πηγή)

Best of internet