Quantcast
THE STREAM

Όταν τα σκυλιά του «ΗΣΥΧΑ ΡΕ» έπαιζαν σε ντοκιμαντέρ του National Geographic

Η αμήχανη στιγμή που δύο ντουζίνες εξαγριωμένα σκυλιά και ένας γκαντέμης ποδηλάτης μας εκπροσώπησαν στο διάσημο κανάλι


THE NEWSROOM · 13 Σεπτεμβρίου 2019

Αμέτρητα είναι τα επιτεύγματα και θαυμαστά τα έργα του Ελληνικού ίντερνετ αγαπητές φίλες και φίλοι. Μόλις χτες αναφερθήκαμε στο πως κάποιοι μύστες του γεωεντοπισμού κατάφεραν να ανακαλύψουν την πραγματική τοποθεσία της θρυλικής στροφάρας του Γιώργη, ανοίγοντας το δρόμο για να μπει κι αυτή στον μεγάλο κατάλογο των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας.

Υπάρχουν ίσως ακόμη εντυπωσιακότερα επιτεύγματα, αγαπητές φίλες και φίλοι, αν και δυστυχώς δεν εννοούμε ότι βρήκαν και τον Γιώργη. Η αναφορά μας εδώ είναι ένα άλλο κλασικό βίντεο του ελληνικού διαδικτύου, το οποίο είναι τραβηγμένο από την κάμερα ενός ποδηλάτη που δέχτηκε επίθεση στη Χειμαδίτιδα λίμνη της νότιας Φλώρινας από δεκάδες ίσως τσοπανόσκυλα (και όχι, δεν ήταν ο Δήμος Βερύκιος και ο φύτρος του).

Όπως λέει η κλασική πλέον περιγραφή:

«Ήθελα να γυρίσω με ποδήλατο την χειμαδίτιδα λίμνη, και συνάντησα ένα κοπάδι με 10 σκυλιά αλλά μετά από λίγο κατάφερα και πέρασα αλώβητος. Μετά από λίγο όμως φοβήθηκα από σκυλιά για πρώτη φορά στην ζωή γιατί μπροστά μου εμφανίστηκαν 25 αγρια σκυλιά….»

Ευτυχώς ο ποδηλάτης τα κατάφερε τελικά να διαφύγει χωρίς να τον δαγκώσουν 666 φορές, όμως θα θυμάται για πάντα το gang των σκυλιών που σίγουρα ήθελαν απλά να τον μυρίσουν. Όπως και την ατάραχη ατάκα «δεν τρώνε άνθρωπο, μη φοβάσαι».

Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι «η κραυγή «ΗΣΥΧΑ ΡΕ» τον έκανε διάσημο, κι όταν λέμε διάσημο δεν εννοούμε ότι ο κόσμος βλέπει ακόμη το βίντεο, 7 χρόνια αφότου ανέβηκε στο YouTube. Εννοούμε ότι το συγκεκριμένο υλικό μπήκε μέχρι και σε κλιπάκι του National Geographic 5 χρόνια πριν.

Για την ακρίβεια, είναι το κεντρικό θέμα σε ένα βίντεο του διάσημου ενημερωτικού καναλιού για το ποια είναι η καλύτερη επιλογή όταν είσαι περικυκλωμένος από δύο ντουζίνες σκυλιά που γρυλίζουν αγριεμένα. Να σημειωθεί εδώ ότι το NatGeo δεν μας κάνει τη χάρη να πει ότι το βίντεο προέρχεται από τη χώρα μας, και επίσης δε μας ενημερώνει για το αν ο ποδηλάτης έκανε την καλύτερη επιλογή που έκατσε εκεί και προσπάθησε να τα διώξει όπως όπως (το ότι δεν τον δάγκωσαν, μάλλον δείχνει ότι καλά έκανε).

Σε κάθε περίπτωση, γίναμε λίγο περισσότερο διάσημοι:

Αφού βρέθηκε η στροφάρα πάντως, εμείς βάζουμε το goal να βρεθούν και τα τσοπανόσκυλα με βάση την τοποθεσία και το βίντεο, μπορεί να καταφέρουν να διεκδικήσουν δικαιώματα από το National Geographic.

 

Best of internet