Quantcast
THE STREAM

Το ΚΙΝΑΛ παθαίνει Μάη του ’68, βγάζει μαυροκόκκινη αφίσα, την κόβει μόνο του

Με ρυθμό πολυβόλου γίνονται οι πολιτικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ της καρδιάς μας


THE NEWSROOM · 13 Σεπτεμβρίου 2019

Τα (πολύ) νιάτα του φαίνεται πως θυμήθηκε το ΠΑΣΟΚ της καρδιάς, το οποίο παραμένει στην καρδιά μας ακόμη κι αν τώρα επέλεξε να λέγεται ΚΙΝΑΛ. Παρ’ όλα αυτά, η νέα στιλιστική του επιλογή ενδέχεται να ξενίσει τα εκατομμύρια των νυν αλλά κυρίως πρώην οπαδών του που μεγάλωσαν τραγουδώντας για τον πράσινο ήλιο που ανατέλλει: Για κάπου 18 ώρες, το ΚΙΝΑΛ την έβγαλε με κόκκινη αφίσα.

Το στόρι έχει ως εξής: Χτες Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, το ΚΙΝΑΛ δημοσίευσε μία ολόφρεσκη αφίσα, μέσω της οποίας ήθελε να εκφράσει  την αντίθεση του στο νέο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ που μπήκε αυτή την εβδομάδα σε δημόσια διαβούλευση – αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό προβλέπει διάφορα στοιχεία που δεν πρόκειται να ενθουσιάσουν ακριβώς τους εργαζόμενους, όπως την δυνατότητα “απενεργοποίησης” των κλαδικών συμβάσεων αν πλήττεται η ανταγωνιστικότητα του κλάδου και την δυνατότητα χρήσης προσωπικών δεδομένων των εργαζόμενων ακόμη και για την καταγγελία μίας σύμβασης, δηλαδή την απόλυσή τους.

Όντας αντιπολίτευση εδώ και κάμποσο καιρό, το ΚΙΝΑΛ αποφάσισε όχι απλά να θυμίσει στον λαό τι σημαίνει Δεξιά, αλλά και να πάει πολύ πίσω στο χρόνο για να βρει την έμπνευση για να το κάνει. Έτσι, κατέβασε μία κατακόκκινη αφίσα με μια σφιγμένη γροθιά και τη σκεπή ενός εργοστασίου σε μαύρο, με σκοπό προφανώς να σηκώσει τα πνεύματα των παλιών ανταρτών πόλης του ΠΑΚ από τις φάμπρικες:

Η μαυροκόκκινη φάμπρικα με τη σφιγμένη γροθιά πλαισιώθηκε από το αγωνιστικό σύνθημα «η Κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι μέσα και έξω από την Βουλή!». Αξίζει να σημειωθεί ότι το μπαχαλοκλίμα εντείνεται από την αναφορά της αφίσας, που είναι προφανώς μία περίπου ίδια από τον Μάη του ’68:

Δυστυχώς το όλο σκηνικό δεν κράτησε ούτε ένα 24ωρο τελικά. Κατόπιν ωρίμου σκέψεως, το ΚΙΝΑΛ έκρινε μάλλον ότι θα δει κανένας ΠΑΣΟΚος παππούς την αφίσα και θα πάει να βάλει βόμβα στην Ομόνοια για να φάει λάχανο τους χουντικούς, οπότε την αντικατέστησε με κάτι πιο ΚΙΝΑΛ εν έτει 2019, δηλαδή λαχανογραβατέ ρυθμού:

Σε κάθε περίπτωση, το ΚΙΝΑΛ με ανακοίνωσή του τόνισε και πάλι το σύνθημα της αφίσας, το οποίο παρέμεινε αναλλοίωτο:

«Είναι βαθιά πίστη και στόχος μας, ότι η Ανάπτυξη επιβάλλεται να αφορά άμεσα τους εργαζόμενους, την βελτίωση της ζωής τους, αλλά και την δημιουργία πολλών νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να μετατραπεί σε χώρα φθηνής και απαξιωμένης εργασίας.

Δυστυχώς σημαντικό μέρος του Σχεδίου του Αναπτυξιακού Νόμου, που κατατέθηκε σε διαβούλευση, λειτουργεί σε αυτή την λογική, έρχεται να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο κ. Μητσοτάκης στον ΣΕΒ.

Τα άρθρα του Νομοσχεδίου που αφορούν ιδιαίτερα τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, επαναφέρουν την λογική της εσωτερικής υποτίμησης, μειώνουν δραστικά τα δικαιώματα και τις αμοιβές των εργαζομένων.

Αντί της διαφημιζόμενης «επιστροφής στην κανονικότητα», κυριαρχεί η υποπροστασία των εργαζόμενων, με σειρά χειρουργικού χαρακτήρα  παρεμβάσεων που οδηγούν στην απαξίωση των συλλογικών συμβάσεων και στην ενίσχυση της εργοδοτικής ασυδοσίας.

Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει απόλυτα την Εθνική Γενική Σύμβαση και τις Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την καθολική εφαρμογή τους σε όλες τις επιχειρήσεις είτε συμμετέχουν στις εργοδοτικές οργανώσεις είτε όχι.

Η Κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι μέσα και έξω από την Βουλή!»

Η αλήθεια είναι ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις, λογικά η Κυβέρνηση θα τους βρει κυρίως μέσα στη Βουλή.

 

Best of internet