Quantcast
THE STREAM

Το Facebook φτιάχνει δικό του Tinder, για να μπορεί να λέει ο κόσμος «ΚΑΝΕ ΜΕ ΑΝΤ» και επίσημα

Το Facebook Dating είναι το νέο και αποκλειστικά για ερωτικούς σκοπούς application του Facebook


THE NEWSROOM · 9 Σεπτεμβρίου 2019

Το πρώτο dating app μέσα σε dating app ετοιμάζεται να εισάγει ο κολοσσός των social media που λέγεται Facebook. Δεν θέλουμε με αυτό καθόλου να υποτιμήσουμε τις άλλες δυνατότητες της πλατφόρμας που εισήγαγε στη ζωή μας τις φράσεις «ΙΑΣΩ ΚΟΚΛΑ» και «ΚΑΝΕ ΜΕ ΑΝΤ ΕΙΜΑΙ ΜΠΛΟΚ», όμως η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ μάλλον συνειδητοποίησε ότι τα παιδιά των οποίων οι γονείς γνωρίστηκαν μέσω Facebook πλέον είναι υπολογίσιμο κομμάτι του παγκόσμιου πληθυσμού, οπότε αποφάσισε να πάρει τα καθήκοντά της πιο ζεστά.

Έτσι, κυκλοφορεί οσονούπω το πρώτο της dedicated dating app, το οποίο θα φέρει τον ομολογουμένως περιγραφικό τίτλο Facebook Dating. Τα χαρακτηριστικά του θα πηγαίνουν ως εξής: Οι χρήστες θα πρέπει να είναι άνω των 18, ενώ το προφίλ που θα φτιάχνουν θα είναι ξεχωριστό από το συμβατικό στο Facebook.

Με βάση αυτό θα γίνονται οι προτάσεις τους για match, όχι όμως με βάση τον κανονικό μας κύκλο friends, αλλά με βάση τις προτιμήσεις, τα ενδιαφέροντά τους και γενικά την δραστηριότητά τους στο Facebook. Έτσι θα αποφεύγει κάποιος να πάρει πάσα κάποιον από τους κανονικούς τους φίλους, εκτός κι αν το ζητήσει ο ίδιος: Θα μπορεί κάποιος να βάλει μόνος του κάποιον από τους πραγματικούς του φίλους του στο Facebook στην ειδική κατηγορία «Secret Crush». Αν το crush της υπόθεσης κάνει κι αυτό το ίδιο, τότε θα παίρνουμε ειδοποίηση – αν όχι, το κρυφό αντικείμενο του πόθου δε θα το μάθει ποτέ.

Εκτός από αυτά, θα παίζουν επίσης groups και events (για να τσεκάρεις αν θα είσαι στο ίδιο με τον άλλο), αλλά και η επιλογή να μοιράζεσαι τοποθεσία για ραντεβού μέσω Messenger. Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι αυτό της ιδιωτικότητας, όπου ομολογουμένως το Facebook μπάζει (no pun intended) μετά τις καταγγελίες για διαρροές των τελευταίων ετών: Έτσι, το Facebook θα παίρνει μόνο όνομα και ηλικία, ενώ δε θα ρουφιανεύει ούτε την ταυτότητα φύλου – ακόμη, τα προφίλ και το newsfeed θα είναι στεγανά από το dating.

Επίσης, θα υπάρχει σύνδεση με το Instagram για να μπορούν να ανεβαίνουν οι φωτογραφίες του στην εφαρμογή, αλλά και να μπαίνουν οι followers στην κατηγορία «Secret Crush». Το εξαιρετικό είναι ότι η ανακοίνωση αυτή έγινε μία μόλις μέρα μετά την ανακοίνωση της διαρροής των αριθμών τηλεφώνου 419 εκατομμυρίων χρηστών, οι οποίοι ήταν αποθηκευμένοι σε έναν online server ο οποίος δεν είχε καν κωδικό.

Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς πάντως,  και ούτως ή άλλως αν δεν χαρίσεις τα στοιχεία στον Μαρκ δεν παίζει να βρεις το αιώνιο διδυμάκι της καρδιάς σου.

(πηγή)

 

Best of internet