Quantcast
THE STREAM

Αστυνομία Κύπρου: Κανένα αδίκημα στις δηλώσεις του Μητροπολίτη για την προέλευση των γκέι

Μετά τις εξηγήσεις του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου στην κατάθεσή του, το πόρισμα των ανακριτών ήταν ότι όλα πόπα


THE NEWSROOM · 4 Σεπτεμβρίου 2019

Ήσυχος μπορεί να κοιμάται ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, καθώς όσον αφορά τουλάχιστον το επίγειο μέτωπο, έχει ήδη εξασφαλίσει μια άφεση αμαρτιών. Υπενθυμίζουμε ότι διάφοροι ασέβαστοι έχουν επιτεθεί εδώ και καιρό στον Μητροπολίτη για την επιστημονική του θεωρία σχετικά με το πως παράγονται οι γκέι – ο Μητροπολίτης όμως λογικά τους έχει ήδη συγχωρήσει, όπως συγχώρησε και τον Κύπριο serial killer, Νίκο Μεταξά.

Αυτή είναι η περίφημη στιγμή:

Ο φορέας που χορήγησε την άφεση εδώ ήταν η Αστυνομία της Κύπρου: Οι ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας του πήραν γραπτή κατάθεση ως τελευταίο κατά σειρά από όλους τους εμπλεκόμενους, όπως ο Κώστας Γαβριηλίδης που έκανε την καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα και ένας εκπρόσωπος της Μητρόπολης Μόρφου που ανέβασε το βίντεο. Αφού μελέτησαν τα δεδομένα τους, κατέληξαν ότι δεν εντοπίζονται ποινικά αδικήματα, ενώ όπως αναφέρουν Κυπριακά μέσα, στο πόρισμα της Αστυνομίας έπαιξαν καταλυτικό ρόλο οι εξηγήσεις που τους έκανε ο ίδιος ο παππούλης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νεόφυτος αφενός δήλωσε ότι η θεωρία του δεν παρουσιάστηκε στην κύρια ομιλία, αλλά απαντώντας σε ερώτηση και αφετέρου ότι δεν είπε τίποτα δικό του: Μόνο αυτά που έχει πει ο Άγιος Πορφύριος. Αυτά ήταν αρκετά για να ολοκληρωθεί ο ανακριτικός φάκελος, ο οποίος στη συνέχεια θα πάει στη Νομική Υπηρεσία, όπου τον λόγο θα έχει ο Γενικός Εισαγγελέας αφού τον μελετήσει – αυτός με τη σειρά του θα μπορεί είτε να εγκρίνει, είτε να κόψει το συμπέρασμα των ανακριτών. Σε κάθε περίπτωση, η εισήγηση της Αστυνομίας διευκολύνει το θείο έργο του να μη διωχθεί ποινικά ο Μητροπολίτης.

Η εν λόγω έρευνα ξεκίνησε την 1η Αυγούστου μετά από εντολή του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ο οποίος έστειλε επιστολή στον Αρχηγό της Αστυνομίας «για την έναρξη διερεύνησης του ενδεχομένου διάπραξης οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος σε σχέση με τις πρόσφατες δηλώσεις του πανιερώτατου Μητροπολίτη Μόρφου σε σχέση με ομοφυλοφίλους και συναφή θέματα». Πριν από αυτή είχε γίνει καταγγελία από τον Κώστα Γαβριηλίδη, ο οποίος είναι σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για Πολυπολιτισμικότητα, Αποδοχή και Σεβασμό στη Διαφορετικότητα, ο οποίος θεώρησε σκόπιμο να διερευνηθεί το κατά πόσο τα λόγια του Νεόφυτου είναι ρητορική μίσους.

Όπως ανέφερε η καταγγελία του:

«Mε κατασκευασμένα επιχειρήματα υποκινεί και προωθεί τη μισαλλοδοξία προς τη ΛΟΑΤΙ κοινότητα, ενώ παράλληλα προσβάλλει γονείς ομοφυλόφιλων ατόμων και στοχοποιεί κυρίως τις μητέρες αυτών.»

Τα μιλήσανε τα συμφωνήσανε όμως, τι να κάνουμε τώρα.

(πηγή)

Best of internet