Quantcast
THE STREAM

Κύπρος: Χοροεσπερίδα με Σάσα Μπάστα υπογράφει ο υπουργός Παιδείας που θα μπανάρει τα κολάν

Ολοκληρωμένη στρατηγική για την παιδεία της Κύπρου επιδεικνύει ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της χώρας


THE NEWSROOM · 3 Σεπτεμβρίου 2019

Πραγματικά πλήρης είναι η ατζέντα του υπουργείου Παιδείας της Κύπρου για την εκπαίδευση της νεολαίας της χώρας, με βάση τα συντονισμένα βήματα που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες από την πλευρά του. Εν αρχή ην η αναλυτική λίστα με τις απαγορεύσεις σε ρούχα, αξεσουάρ και γκάτζετ για τους μικρούς μας φίλους, η οποία θα έκανε περήφανο κάθε ομαδάρχη σε κατασκήνωση παραθρησκευτικής οργάνωσης – μεταξύ άλλων, η λίστα περιλάμβανε ανταύγειες, κινητά, κολάν και ψεύτικα νύχια.

Εκτός από απαγορεύσεις όμως πρέπει να γίνεται και λίγο κέφι κάπου κάπου για να επέλθει η ισορροπία του σύμπαντος. Εκεί φαίνεται να κατέληξε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος αποφάσισε μάλιστα να υπογράψει προσωπικά την κεφάτη πλευρά του προγράμματος του υπουργείου.

Κι όταν λέμε να το υπογράψει, το εννοούμε κυριολεκτικά. Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας υπέγραψε μια πολύ συγκεκριμένη συναυλία, ή χοροεσπερίδα όπως λανσάρεται, η οποία γίνεται στα πλαίσια των καλοκαιρινών πολιτικών εκδηλώσεων του χωριού Κοράκου: Τη συναυλία της διακεκριμένης σοπράνο Σάσας Μπάστα, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Παρασκευή 30 Αυγούστου στην αυλή του δημοτικού σχολείου Κοράκου.

Gepostet von Κέντρο Νεότητος Κοράκου am Mittwoch, 7. August 2019

Η οποία είχε μάλιστα και ειδική τιμή (8 ευρώ) για παιδιά, προκειμένου να μη χάσουν αυτό το υπερθέαμα.

 

Με τόσες απαγορεύσεις όμως είναι λογικό να διστάζουν τα παιδάκια και οι γονείς τους. Για να μην υπάρχει λοιπόν κανένας δισταγμός για το αν η χοροεσπερίδα της Σάσας Μπάστα έχει την έγκριση του μεγάλου daddy της Παιδείας (και του Πολιτισμού), ο κ. Χαμπιαούρης μπήκε με το όνομα του από κάτω, μαζί με το επίθετο «έντιμος» κιόλας, παρότι θα έλεγε κανείς ότι έκανε πολύ αρχοντική κίνηση, ο άτιμος:

Η είδηση έγινε φυσικά δεκτή με αλαλαγμούς χαράς στην Κύπρο:

Εντέλει η συναυλία δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της εξαφάνισης μίας γυναίκας από το χωριό, η οποία ευτυχώς στο μεταξύ βρέθηκε. Όπως όμως σημειώνουν τοπικά μέσα, δεν είναι η πρώτη φορά που η Κυπριακή εκπαίδευση αγγίζει τέτοια ύψη. Ένα άλλο highlight είχε προκύψει σε εκδήλωση που διοργάνωνε η Πολιτιστική Επιτροπή της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) Πάφου:

Όπως και να’χει, αν ο στόχος του εκπαιδευτικού συστήματος της Κύπρου είναι να βγάλει μόνο ΔΑΠίτες, τότε είναι σε πολύ καλό δρόμο.

 

Best of internet