Quantcast
THE STREAM

Haters του Βαρουφάκη μηδενίζουν τις βαθμολογίες στην νέα ταινία Γαβρά (πριν βγει)

Η νέα ταινία του Κώστα Γαβρά δεν έχει καν κυκλοφορήσει στις αίθουσες, όμως ο δεύτερος γύρος Εμφυλίου έχει ήδη ξεκινήσει για πάρτη της


THE NEWSROOM · 3 Σεπτεμβρίου 2019

Ασταμάτητος φαίνεται πως συνεχίζεται ο νέος γύρος εμφυλίου πολέμου που ξέσπασε στη χώρα μας το 2015 με την εκλογή της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αγαπητές φίλες και φίλοι, τον οποίο ούτε το νέο μνημονιακό mood στο οποίο μπήκε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έξι μήνες αφού ψηφίστηκε μπόρεσε να σταματήσει.

Το ενδιαφέρον στη νέα παρτίδα της αδελφοκτόνας σύρραξης είναι ότι οι μάχες δε δίνονται σε μπανάλ μέρη όπως ο Γράμμος και το Βίτσι – τα πεδία των μαχών έχουν γίνει κατά βάση ψηφιακά. Κάπως έτσι έγινε θέατρο συγκρούσεων και το γνωστό ΙΜDb, το οποίο ως γνωστόν υπό ΚΣ συγκεντρώνει βαθμολογίες ταινιών – ο λόγος είναι ότι βρέθηκε να φιλοξενεί τη λάθος ταινία.

Γιατί το θέμα των εμπόλεμων εδώ είναι φυσικά η νέα ταινία του Κώστα Γαβρά ονόματι «Adult in the Room», η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο (και φυσικά, στη γνωμούλα) του Γιάνη Βαρουφάκη, του υπουργού Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ στην hot περίοδο της κόντρας με τους Ευρωπαίους – όταν αυτοί ήταν ακόμη οχτροί δανειστές και δεν είχαν γίνει φιλαράκια εταίροι. Ανεξάρτητα βέβαια από τη γνώμη σας για το Γαβρά, το ευρωπαϊκό σινεμά, τις Θερμοπύλες που βάστηξε ηρωικά ο ΣΥΡΙΖΑ πριν θυμηθεί τον αναμμένο θερμοσίφωνα και φυσικά την ίδια την ταινία, η οποία δεν έχει παιχτεί ακόμη στα σινεμά, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς το πως μπορεί να άναψαν τα αίματα για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η Ελλάδα όμως είναι ως γνωστόν η χώρα που μπορούν να συμβούν τα πάντα. Έτσι ένα ιδιαίτερο κομμάτι του ελληνικού ιντερνετικού ακροατηρίου τα πήρε στο κρανίο που ο μηχανόβιος με τα πουκάμισα έγινε ταινία και αποφάσισε να αποδώσει δικαιοσύνη για τα ιστορικά γεγονότα και να πονέσει την ταινία με στοχευμένες μηδενικές βαθμολογίες – ξεχέσματα στο IMDb. Το απίστευτα εντυπωσιακό είναι ότι πρωταγωνιστές εδώ δεν είναι οι συνήθεις ύποπτοι Έλληνες ακροδεξιοί, αλλά ένα πιο μνημονιακό / ΔΑΠ-ΝΔΦΚ / φιλελέ / Μένουμε Ευρώπη κομμάτι, το οποίο είχε ομολογουμένως από τον καιρό των Παραιτηθείτε να λάμψει.

Μπορεί να είναι δύσκολο να το πιστέψετε, αλλά συνέβη:

Σαν αντίβαρο στην φιλελεπέλαση, χώθηκαν και κάποιοι πιθανώς οπαδοί του Γαβρά, του Βαρουφάκη, του κινηματογράφου ή της δικαιοσύνης γενικότερα, οι οποίοι σκόρπισαν με τη σειρά τους 10ρια χωρίς να δουν την ταινία. Το τελικό αποτέλεσμα της ιδιότυπης αυτής εφαρμογής της θεωρίας των άκρων, είναι αυτό:

Εμείς κάτσαμε και μαζέψαμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες κριτικές κινηματογράφου, έτσι για να δοξάσουμε όλοι μαζί τα θαύματα του ελληνικού Ίντερνετ:’

Έχουμε από ανορθόγραφο σοσιαλισμό, μέχρι παραλληλισμούς με τον Τιτανικό (που σάρωσε τα Όσκαρ), μέχρι διαφήμιση στο βιβλίο της αδελφής του τιτάνα Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Εδώ έχουμε από Γκέμπελς και Netflix στην ίδια παράγραφο μέχρι την ανακήρυξη της χειρότερης ταινίας της δεκαετίας (θυμίζουμε, δεν έχει παιχτεί)

Μερικές πιο σύντομες ενέσεις ψυχραιμίας

Μέσα στο χαμό χώθηκε κι ένα τρολ, έτσι για να κάνει tribute στον Κώστα Τσάκωνα

Κάπου αναφέρθηκε και ο επιστημονικός όρος «cringe

Μία διαπίστωση ότι πρόκειται για ξεκάθαρα σοβιετική προπαγάνδα και μια επιστολή προς Έλληνες, έτσι για τη φάση

Αυτό για το μιούζικαλ με Βαρουφάκη εμείς το στηρίζουμε πάντως, μέχρι και κομπάρσοι πηγαίναμε

Να τονίσουμε εδώ ότι και οι αποθεωτικές κριτικές είχαν έπαιξαν με ποιότητα:

Υπάρχει πλέον και στο IMDb η λέξη «πηγάδα»

Ενώ το «Madouroi you have ended» θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας

Γενικά αυτή είναι μία απόλυτα ακριβής περιγραφή της κατάστασης:

Gepostet von Ψύχραιμες Κριτικές am Montag, 2. September 2019

 

 

Best of internet