Quantcast
THE STREAM

Θεσσαλονίκη: Συνταξιούχος χάνει τη σύνταξη γιατί το ταμείο του τον πέθανε δεύτερη φορά

Το παράδειγμα του αστυνομικού που αναβοσβήνει ακολουθεί άθελά του ένας ηλικιωμένος οδοντίατρος


THE NEWSROOM · 2 Σεπτεμβρίου 2019

Για τον πρώτο συνταξιούχο που αναβοσβήνει μπορεί να υπερηφανεύεται το σπουδαίο μας έθνος, το οποίο ως γνωστόν έχει ήδη και καμαρώνει έναν αστυνομικό που κάθε χρόνο πεθαίνει και ανασταίνεται. Το σπάνιο αυτό δείγμα του είδους των συνταξιούχων είναι ένας ηλικιωμένος οδοντίατρος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος πρώτη φορά πέθανε το 2017 και από τότε συνεχίζει ακάθεκτος.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Γεροντής δεν έχει πεθάνει, όμως το Νοέμβριο του 2017 έλαβε ένα χαρτί, στο οποίο α) τον ενημέρωναν ότι έχει πεθάνει και β) ότι εξαιτίας του θανάτου του, η σύνταξή του διακόπτεται. Είναι πολύ παρηγορητικό να μαθαίνει κανείς το ελληνικό κράτος ενδιαφέρεται για την ενημέρωσή σου και ακόμα και όταν έχεις αποχαιρετήσει αυτή τη θλιβερή ύπαρξη, όμως η διακοπή της σύνταξης ομολογουμένως ήταν κάπως άβολη.

Όπως είπε ο ίδιος για το χαρτί αυτό:

«Απευθύνεται στον Κωνσταντίνο Γεροντή, στον οποίο χορηγήθηκε σύνταξη, όμως απεβίωσε στις 19/7/2016. Με θεωρούσαν πεθαμένο, παρά ταύτα, έστειλαν όλο αυτό το χαρτί σ’ έναν πεθαμένο.»

Ο κ. Γεροντής ξεκίνησε λοιπόν για το ασφαλιστικό του ταμείο, στο οποίο εκτός από τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι είναι ζωντανός προσκόμισε όπως και λέει «και σοκολατάκια κηδείας και κονιάκ για να κάνουμε μνημόσυνο». Η σύνταξη του επανήλθε, μέχρι που διακόπηκε ξανά πριν πέντε μήνες, όταν τα ταμεία ενοποιήθηκαν στο ολοκαίνουργιο ΕΦΚΑ.

«Όταν ενοποιήθηκαν τα Ταμεία στο περίφημο αυτό ΕΦΚΑ, κάποιος από εκεί ξαναείδε ότι είμαι «πεθαμένος» και σταμάτησαν να μου δίνουν τη σύνταξη.»

Η αφορμή για το νέο θάνατό του ήταν ότι προφανώς ότι κάποιος ανακάλυψε το έγγραφο το οποίο τον δείχνει πεθαμένο. Εκτός από το να θεωρείται νεκρός βέβαια αυτό έχει κι άλλη μια άβολη συνέπεια: Ότι το ΕΦΚΑ μπορεί να ζητήσει από τη σύζυγό του να επιστρέψει τη σύνταξη, καθώς αν αυτός είχε πεθάνει από το 2016, τότε προφανώς η σύνταξη δινόταν παράνομα σε αυτή.

Τελικά το εν λόγω θέμα, το οποίο είναι κυριολεκτικά ζωής και θανάτου πρόκειται να λυθεί στα δικαστήρια, όπου ο οδοντίατρος θα διεκδικήσει τη σύνταξή του από το ΕΦΚΑ. Δείτε το βίντεο:

Πάντως αν χρειαστεί συμβουλές για το θέμα του, αν μη τι άλλο μπορεί να ρωτήσει τον αστυνομικό που έχει την κατάλληλη εμπειρία.

(πηγή)

 

Best of internet