Quantcast
THE STREAM

Κύπρος: ΠΛΟΚ στα κολάν, τα κινητά και τα ψεύτικα νύχια στα σχολεία θέλει το υπ. Παιδείας

Πρόθεση για ριζικές μεταρρυθμίσεις στο αναγκαίο πνεύμα για το 1919 που ζούμε δείχνει να έχει η Κυπριακή πολιτεία


THE NEWSROOM · 2 Σεπτεμβρίου 2019

Τις καινοτόμες, ριζικές και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση της Κύπρου φαίνεται πως έχει βάλει μπροστά το υπουργείο Παιδείας της χώρας. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δημοσιεύματα, το υπουργείο έκρινε πως το look του ανθού της κυπριακής νεολαίας υπολείπεται του επιθυμητού τώρα που μπαίνει και η νέα σεζόν, όποτε αποφάσισε να φέρει τους μαθητές της χώρας στο εμφανισιακό ISO του έτους 1919/20 που προφανώς ζούμε.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δημοσιεύματα, το υπουργείο προσανατολίζεται καταρχήν σε μια σειρά από απαγορεύσεις, οποίες ξεκινάνε από τα κινητά και τα τάμπλετ και φτάνουν ως τα γένια και τις ψεύτικες βλεφαρίδες (!), το οποίο καταρχήν μας δείχνει ότι τα κυπριωτόπουλα το ζούσαν αρκετά στα σχολεία τους μέχρι τώρα. Η μαύρη λίστα με τα πράγματα που θα μπαναριστούν από τα σχολεία πρόκειται να καταρτιστεί από ειδική επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εκπαιδευτικών οργανώσεων, όπως αναφέρει o Alpha Κύπρου.

Αναλυτικά, η ίδια πηγή αναφέρει ότι στην υπό διαμόρφωση ακόμη λίστα έχουν μπει το γένι, το μούσι, το μουστάκι, τα σκουλαρίκια και την κοτσίδα για τα αγόρια και το μακιγιάζ, τις ανταύγειες, τα μεγάλα βαμμένα νύχια, τα στενά παντελόνια και κολάν για τα κορίτσια. Εκτός από τα στοιχεία εμφάνισης όμως παίζει και μαύρη λίστα με συσκευές, καθώς τα κινητά, τα τάμπλετ, τα smartwatch και οι φωτογραφικές μηχανές θεωρείται πως αποσπούν την προσοχή των μαθητών.

Η συνταγή για το Κυπριακό Next Top Κατηχητικό επιβεβαιώθηκε γενικά από τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη. Όπως είπε ο υπουργός:

«Αυτό το διάστημα μελετώνται και πάλι οι κανονισμοί που αφορούν στην εμφάνιση των μαθητών και μαθητριών στα σχολεία. Όλα αυτά είναι υπό συζήτηση, αναμένω την τελική πρόταση της αρμόδιας επιτροπής που μελετά τους κανονισμούς εντός των ημερών για να υπάρξει διάλογος.»

Παρότι η πρωτοβουλία του υπουργείου για να μπει καλά το 1920 είναι αρκετά ορεξάτη και διαβασμένη, η σωστή τακτική είναι να βάλεις στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μαθήματα ΤΙΚ ΤΟΚ και να κάτσει η νεολαία μαζί σου, αντί για το αντίθετο.

ante ke koimhsu paliovlaxe

Gepostet von Σημαντικά ΤΙΚ ΤΟΚ από τον Ελλαδικό Χώρο am Donnerstag, 1. August 2019

 

 

Best of internet