Quantcast
THE STREAM

Από ένα Pokemon έλυσε η ΕΛΑΣ μια υπόθεση ληστείας μετά φόνου στον Κορυδαλλό

Το Pokemon δεν ήταν το ίδιο σε ρόλο ντετέκτιβ, όμως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον εντοπισμό των δραστών


THE NEWSROOM · 30 Αυγούστου 2019

Μπορεί να μην το είχε προφητέψει κανείς, ούτε καν ο Παΐσιος, όμως έφτασε η στιγμή που τα Pokemon κατάφεραν να κάνουν κάτι χρησιμότερο από το να οδηγούν τη νεολαία μας στην τεμπελιά και την κατάλυση των ηθών. Πιο συγκεκριμένα, ένας αντιπρόσωπος του είδους, μαζί με τη λάμπα μιας παλιάς BMW κατάφεραν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξιχνίαση της δολοφονίας 68χρονου φύλακα εταιρείας στον Κορυδαλλό τον Ιούνιο που μας πέρασε.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε από τα δεδομένα των καμερών ασφαλείας, τα οποία έδωσαν το όχημα διαφυγής των δραστών. Αυτό που ταυτοποίησε τον κάτοχό του όμως ήταν το Pokemon που είχε κρεμάσει στον καθρέφτη του οχήματος μάρκας BMW, αλλά και η καμμένη λάμπα στο δεξί φανάρι του αυτοκινήτου.

Εντέλει οι δράστες ήταν δύο, ο ένας μάλιστας ήταν πρώην συνάδελφος του 68χρονου νυχτοφύλακα και αυτό που ξεκίνησε την αλληλουχία των γεγονότων, σύμφωνα τουλάχιστον με τον 43χρονο δράστη, ήταν μια εργασιακή διαμάχη με το πρώην αφεντικό του. Το στόρι έχει ως εξής: Ο 43χρονος παραιτήθηκε το Μάιο για ιατρικούς λόγους, όμως το αφεντικό του επέμενε και δεν του έδινε 300 ευρώ που του χρωστούσε.

Εντέλει ο πρώην εργαζόμενος αποφάσισε από μόνος του στις 17 Ιουνίου να αποζημιωθεί κάνοντας διάρρηξη στα γραφεία της εταιρείας στην οδό Δερβενακίων και αφαιρώντας εργαλεία αξίας 300 ευρώ. Όταν μπήκαν μέσα όμως και πριν φύγουν με κάποια εργαλεία ως λάφυρα, χτύπησαν άγρια τον 68χρονο φύλακα, ο οποίος βρέθηκε κάμποσες ώρες μετά από την κόρη του και τελικά στο νοσοκομείο απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα λάφυρα βρέθηκαν από τις αρχές στο σπίτι του 46χρονου συνεργού. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι παρότι ο 43χρονος ισχυρίστηκε ότι ήταν ατύχημα καθώς απλά τον έσπρωξε και έπεσε, οι δύο δράστες έχουν παρελθόν με ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά, το οποίο αναμένεται να κάνει δυσκολότερη τη θέση τους.

Ότι όλο αυτό το κουβάρι θα λυνόταν πάντως με πρωτεργάτη (και) ένα Pokemon, είναι όσο 2019 μπορεί να είναι κάτι.

(πηγή)

Best of internet