Quantcast
THE STREAM

Ρόδος: 18χρονους τσιλιαδόρους που κάρφωναν ελέγχους του ΣΔΟΕ συνέλαβε η ΕΛΑΣ

Ένα αρκετά πρωτοποριακό ενημερωτικό app μας έδωσε η Ρόδος, με πελατεία τους επιχειρηματίες του νησιού των Ιπποτών


THE NEWSROOM · 29 Αυγούστου 2019

Μία αξιοσημείωτη αυτοσχέδια υπηρεσία πληροφοριών εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία αυτές τις μέρες στη Ρόδο. Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο πήγε το μυαλό σε κάποιο σκοτεινό σχέδιο του Ταγίπ Ερντογάν ή έστω του Φατίχ Τερίμ, η γειτονική μας χώρα δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση: Πρόκειται για μια καθαρά ελληνική περίπτωση αντικρατικής πάλης.

Μόνο που οι επίμαχοι κρατικοί δυνάστες εδώ δεν ήταν η Αστυνομία ή ο Στρατός, ας πούμε, αλλά το επάρατο ΣΔΟΕ. Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ είναι ομολογουμένως κάτι που μπορεί πολύ εύκολα να χαλάσει με τα πρόστιμα του μια επιχειρηματικά πετυχημένη τουριστική σεζόν, και ως γνωστόν η καλύτερη προσέγγιση όσον αφορά τους ελέγχους είναι να ξέρεις πότε θα γίνουν.

Τη λύση στο πολύπλοκο αυτό ζήτημα έδωσαν δύο τολμηροί νεαροί άνδρες ηλικίας 18 και 19 ετών: με αφοσίωση αντίστοιχη με το ηρωικό νυχτοπερπάτημα του Θάνου Πλεύρη, οι δύο άγρυπνοι ανιχνευτές παρακολουθούσαν από το μεσημέρι ως το βράδυ της Τετάρτης τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ και παρείχαν live πληροφορίες για τις κινήσεις τους σε επιχειρηματίες του νησιού.

Η δραστηριότητα της ιδιότυπης αυτής γραμματείας πληροφοριών δεν πρόλαβε τελικά να εξελιχθεί σε startup, καθώς διακόπηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου το πρωί της Πέμπτης, με τους δύο νεαρούς να κατηγορούνται για το νέο αυτό είδος κατασκοπείας. Είναι γνωστό πως αυτός ο τόπος δε χωνεύει την επιχειρηματικότητα.

Μπορούν πάντως πάντα να τους ακολουθούν από τα check-in στο Facebook και στο Instagram ή κάτι τέτοιο.

(πηγή)

Best of internet