Quantcast
THE STREAM

Νυκτόβιος κομάντο βουλευτής της ΝΔ θα βοηθήσει τον Μπαλάσκα της ΕΛΑΣ με την ΕΔΕ

Εντωμεταξύ η Ελληνική Αστυνομία προσπαθεί να αποτρέψει τους αναρχικούς από το να πάρουν πίσω τις καταλήψεις με παρκούρ, σύμφωνα με δημοσιεύματα


THE NEWSROOM · 29 Αυγούστου 2019

Πιθανόν να μην έχει καταγραφεί στην ιστορία φασούλα αριστείας που να αναζητά την αριστεία, ακόμη κι αν συμπεριλάβει κανείς τον Σωκράτη με όλους τους μαθητές του, τόσο όσο σε αυτό εδώ το παρεάκι με το οποίο θα ασχοληθούμε παρακάτω. Ο ένας πρωταγωνιστής της ιστορίας μας είναι ένα πιστό όργανο της τάξης που ασχολείται και με τη φασίνα εκτός από την ασφάλεια των συμπολιτών του, ο άλλος είναι ένας διακεκριμένος νομικός και έφεδρος πολεμιστής της πατρίδας με έφεση στις νυχτερινές επιχειρήσεις.

Gepostet von Stefanos Vlachos am Mittwoch, 3. Juli 2019

Μιλάμε φυσικά για τον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρο Μπαλάσκα και τον βουλευτή της ΝΔ, Θάνο Πλεύρη. Ο ένας μας γοήτευσε πρόσφατα όταν πήγε κι αυτός να ζήσει μια φορά το πιο βαθύ σκοτάδι (το οποίο ως γνωστόν, είναι πριν την αυγή) στα Εξάρχεια, ο άλλος όταν κατάφερε να εξηγήσει τις απόψεις του περί αστυνόμευσης με όρους οικιακής οικονομίας.

Όπως είπε:

«Εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας.»

Το πρόβλημα εδώ είναι ότι κάποιες λιγότερο ευαίσθητες ψυχές δεν άντεξαν την ποιητικότητα φράσεων όπως «οι αναρχικοί είναι σκουπίδια και οι πρόσφυγες σκόνη και όλα αυτά τα μαζεύει η αστυνομική σκούπα» – και μέσα σε αυτούς περιλαμβάνονται οι ανώτεροί του, αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), της οποίας είναι συνδικαλιστής (αντιπρόεδρος). Έτσι από τη μία ο αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Καραμαλάκης, διέταξε ΕΔΕ για τις δηλώσεις του και τον έστειλε και στον εισαγγελέα, ενώ από την άλλη η ΠΟΑΣΥ έβγαλε μία σύντομη ανακοίνωση με την οποία τον αποκηρύττει στα γρήγορα, χωρίς καν να τον κατονομάσει:

«Η Ομοσπονδία μας, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εκπροσώπηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. από τον Αντιπρόεδρο Θεμάτων Μελετών – Επιμόρφωσης Αστυνομικών, διευκρινίζει ότι στο δημόσιο λόγο την εκπροσωπούν αποκλειστικά και μόνο ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας αυτής (άρθρο 22 παρ. 4 του Καταστατικού της Π.Ο.ΑΣ.Υ.).

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις σημερινές (σ.σ. χθεσινές) δηλώσεις για τις επιχειρησιακές ενέργειες στα Εξάρχεια, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων τονίζει, για μια ακόμα φορά, ότι διαχρονικά έχει εκφράσει και συνεχίζει να εκφράζει την αλληλεγγύη της στην κοινωνία. Ο σεβασμός στην προσωπικότητα του ανθρώπου, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, ιδιότητας ή οτιδήποτε άλλου, είναι αδιαπραγμάτευτος!

Τέλος, γνωρίζουμε ότι, οι απόψεις που διατυπώθηκαν δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση την Ομοσπονδία μας, πολλώ δε μάλλον τους Έλληνες αστυνομικούς που δείχνουν καθημερινά και αδιαμφισβήτητα το ανθρώπινο πρόσωπό τους και ως εκ τούτου, άμεσα θα συγκληθούν τα αρμόδια πειθαρχικά όργανά της.»

Μπορεί ακόμη και οι δικοί του να πρόδωσαν τον Μπαλάσκα λοιπόν, όμως έχει ήδη βρει τον άνθρωπο του, τον άγγελό του. Όπως μας γνωστοποίησε με δημοσίευσή του στο Facebook, ευχαριστεί τον Τζον Ράμπο της οδού Στουρνάρα που έχει ήδη αναλάβει να τον υπερασπιστεί εν’όψει ΕΔΕ, ο οποίος μάλιστα είναι και φιλαράκι του, σύμφωνα με τον Μπαλάσκα.

Αυτά τα λιτά είχε να πει:

«Θέλω να εκφράσω ένα δημόσιο ευχαριστώ στον καλό φίλο και εξαίρετο γνωστό ποινικολόγο βουλευτή Α αθηνων κύριο θάνο Πλεύρη ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση της ΕΔΕ μου και της παραπομπής της υπόθεσης στον εισαγγελέα από το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας.»

Θέλω να εκφράσω ένα δημόσιο ευχαριστώ στον καλό φίλο και εξαίρετο γνωστό ποινικολόγο βουλευτή Α αθηνων κύριο θάνο Πλεύρη…

Gepostet von Μπαλάσκας Σταύρος am Donnerstag, 29. August 2019

Ο κ. Μπαλάσκας μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει βρει αληθινούς φίλους στη ζωή του τελευταία πάντως, παλαιότερα η μοίρα του είχε χαρίσει μεγάλες πίκρες στα χέρια των δικών του ανθρώπων:

Δεν πρόκειται να τελειώσουν σύντομα όμως οι εξελίξεις από το μέτωπο των Εξαρχείων, αγαπητές φίλες και φίλοι. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη βάλει μπροστά ένα πλάνο για εκκενώσει 11 καταλήψεις στα Εξάρχεια – ούτε μία, ούτε δύο. Μέσα σε αυτές μάλιστα περιλαμβάνεται το «προπύργιο του Ρουβίκωνα» (θα είναι κάτι σαν το Άνφιλντ για τη Λίβερπουλ) που είναι το Κ*ΒΟΞ.

Εκτός από τον αριθμό των επικείμενων ανακαταλήψεων μαθαίνουμε κι άλλα φοβερά πράγματα: Ότι οι καταληψίες σε αυτές που εκκενώθηκαν τη Δευτέρα προσπάθησαν να μπουν με παρκούρ από τις ταράτσες (μας έσκασαν οι θύμησες από τους ιπτάμενους αναρχικούς), ότι μέσα στις καταλήψεις βρέθηκαν και χάρτες των Εξαρχείων (μπορεί οι αναρχικοί να έκαναν ορειβασία στο λόφο του Στρέφη και να τους χρειάζονταν για προσανατολισμό), ότι οι είσοδοί τους χτίστηκαν σαν τη γυναίκα του πρωτομάστορα στο γεφύρι της Άρτας για να μην ξαναμπούν οι πρώην ένοικοι, αλλά και ότι ακόμη και σε αυτή που βρέθηκε άδεια, οι πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. λένε ότι μέσα της υπήρχαν Ευρωπαίοι πολίτες – και όχι ας πούμε ιθαγενείς από τη Σιβηρία.

Εδώ οι πρώτοι διδάξαντες της σχολής παρκούρ στα Εξάρχεια:

Αν θέλουν πάντως να μη γίνει πολύ φασαρία μπορούν να πάνε ξημερώματα και να πάρουν τον Πλεύρη για οδηγό, έχει αποδείξει ότι ξέρει το δρόμο.

 

Best of internet