Quantcast
THE STREAM

Ελεύθερες θα ξεχυθούν και πάλι στους δρόμους οι γουρούνες, αποφάσισε το υπουργείο Υποδομών

Το απόλυτο καλοκαιρινό εργαλείο κάθε κάγκουρα που σέβεται τον εαυτό του θα έχει και πάλι δικαίωμα να κινηθεί στους δρόμους, υπό όρους


THE NEWSROOM · 28 Αυγούστου 2019

Χαρμόσυνα νέα φέρνει για όλους τους περήφανους γουρουνοκαβαλάρηδες της χώρας φέρνει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών, το οποίο πέρασε από το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο και πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή. Στην πραγματικότητα μιλάμε για έναν κανονικό στρατό που συγκρίνεται με το ιππικό στο Lord of the Rings, καθώς στη χώρα μας υπάρχουν περισσότερες από 25.000 γουρούνες με άδεια κυκλοφορίας, με τις περισσότερες να βρίσκονται στην Κρήτη, στη Ρόδο, στην Κω και στη Ζάκυνθο.

Το νέο νομοσχέδιο έρχεται να αντικαταστήσει τον πονεμένο για τους οδηγούς γουρούνας παλιό ΚΟΚ, ο οποίος με το σκεπτικό ότι κάνουν πολύ επικίνδυνη την κυκλοφορία στους δρόμους το καλοκαίρι, απαγόρευε την κίνηση των «τετράτροχων μοτοσικλετών με κινητήρες έως 125 κ.εκ» σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους – μπορούσαν μόνο να τους περάσουν κάθετα. Αντί για γενική απαγόρευση, το υπουργείο Υποδομών αποφάσισε να πασάρει το πλαίσιο λειτουργίας των συμπαθών τετράτροχων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τη λογική ότι οι κατά τόπους υπεύθυνοι ξέρουν καλύτερα τι παίζει και κυρίως το πόσο επικίνδυνοι είναι οι δρόμοι της κάθε περιοχής, τους οποίους και (υποτίθεται πάντα ότι) συντηρούν.

Όπως δήλωσε χτες ο μέγας διώκτης των τζαμπατζήδων, Κώστας Καραμανλής:

Με το νομοσχέδιο που καταθέτουμε, λύνονται επιτέλους τα προβλήματα στην απόκτηση διπλώματος οδήγησης, τα οποία…

Gepostet von Kostas Karamanlis am Dienstag, 27. August 2019

Η αρμοδιότητα άρα θα ανήκει σε κάθε Δήμο ή Περιφέρεια ξεχωριστά, που θα μπορούν να συνυπολογίσουν το πόσες γουρούνες χρειάζονται ή/και το πόσες νοικιάζουν σε τουρίστες, που είναι και το πιο σημαντικό. Το ότι Δήμοι και Περιφέρειες επιβλέπουν διαφορετικούς δρόμους ο καθένας και ότι οι οδηγοί θα πρέπει να ξέρουν αν στον κάθε δρόμο ξεχωριστά επιτρέπεται η κίνηση γουρούνας μάλλον θεωρείται ασήμαντο – μπορεί στο κάτω κάτω στην πορεία να αναπτύξουν και χαρακτηριστικά μέντιουμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οδηγοί γουρουνών μπορούν άνετα να δηλώσουν ότι ΜΕΝΟΥΝ ΕΥΡΩΠΗ στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς η λειτουργία των τετρατρόχων τους έχει εγκριθεί από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Μπορεί φυσικά οι Ευρωπαίοι νομοθέτες να μην είχαν στο μυαλό τους την οδήγηση και τους δρόμους της ορεινής Κρήτης φερ’ειπείν όταν νομοθετούσαν, αλλά ο νόμος είναι νόμος.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό ποιο είδος οδήγησης γουρούνας επιβάλλεται να νομιμοποιηθεί:

Γουρούνα

Τράβα χοιρόφρενο

Gepostet von Luben am Montag, 5. September 2016

(Πηγές: 1, 2)

 

Best of internet