Quantcast
THE STREAM

Ηράκλειο Κρήτης: Αρνοτέστ στα ψητά στα πανηγύρια θα κάνει η ΕΛΑΣ για βρει κλεμμένα

Κάτι αφηρημένα αντίστοιχο του αλκοτέστ αλλά σε αιγοπρόβατα θα κάνει η ελληνική αστυνομία για να πατάξει τη ζωοκλοπή


THE NEWSROOM · 26 Αυγούστου 2019

Φάρμακο δια πάσα νόσο σε όλη την ελληνική επικράτεια φαίνεται πως γίνεται η Ελληνική Αστυνομία, η οποία ήδη σήμερα ξεμπέρδεψε 4 καταλήψεις στέγης προσφύγων στα Εξάρχεια. Η νόσος με την οποία θα ασχοληθούμε εδώ όμως είναι ελαφρώς διαφορετική από την έξωση σε μαμάδες και μπαμπάδες από τη Συρία ή τα άλλα γνωστά καθήκοντα της ΕΛ.ΑΣ. τέλος πάντων.

Όπως όλα δείχνουν, ο νομός Ηρακλείου αντιμετωπίζει τρομερά προβλήματα με το εξωτικό extreme σπορ που λέγεται ζωοκλοπής, το οποίο φαίνεται πως έχει πάρει επίπεδα Λούκι Λουκ. Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου ήδη προσπαθεί να μειώσει τις επιδόσεις που σημειώνονται στην κλοπή κατσίκας από τον γείτονα, διενεργώντας ενέδρες και εντατικούς ελέγχους σε χωριά, όμως κατά τα φαινόμενα αυτά δεν αρκούν και πρέπει να δοκιμαστεί κάτι ακόμα για να κοπεί η φόρα στους ζωοκλέφτες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, οι αστυνομικοί θα πάνε όχι στην πηγή της ζωοκλοπής, αλλά στην κατάληξή της. Έτσι θα τσεκάρουν το κρέας σε παραδοσιακές χορτοφαγικές κοινωνικές εκδηλώσεις της Λεβεντογέννας όπως πανηγύρια, γάμους και βαφτίσεις. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. θα εκτελούν τη διαδικασία «τίνος είσι συ» για κάθε σφαχτό, δηλαδή από ποιον προμηθευτή και ποιο σφαγείο προέρχεται.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου η ζωοκλοπή δεν είναι απλά ζωοκλοπή, αλλά συνοδεύεται κι από άλλες γεμάτες αδρεναλίνη δραστηριότητες, όπως κλοπές αυτοκινήτων. Αυτά από τη μία έχουν το potential να κάνουν την Κρήτη ένα ελληνικό Φαρ Ουέστ εξίσου συναρπαστικό με την Αιτωλοακαρνανία, από την άλλη όμως κουράζουν πολύ τις αρχές – οι οποίες πολύ πρόσφατα έτρεχαν να σβήσουν την πυρκαγιά που άναψε το αντικριστό ψητό ενός μερακλή.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη βέβαια αν οι αστυνομικοί θα κάνουν τον έλεγχο δοκιμάζοντας οι ίδιοι τα οφτά και όχι μόνο αρνιά, περιμένουμε περαιτέρω πληροφορίες.

 

 

 

Best of internet