Quantcast
THE STREAM

Το δικό του διαβατήριο έβγαλε δήμος στην Κρήτη, ένα βήμα πιο κοντά είναι η απόσχιση

Η Λεβεντογέννα ετοιμάζεται να μας παρατήσει για την ανεξαρτησία της και η αυτοδιοίκηση της έχει ήδη ξεκινήσει ετοιμασίες


THE NEWSROOM · 22 Αυγούστου 2019

Ακόμη κι αν έχουμε από καιρό αντιληφθεί ότι η λεβεντογέννα Κρήτη σκοπεύει να αποσχιστεί κάποια στιγμή από την υπόλοιπη χώρα, δεν περιμέναμε το πόσο γρήγορες θα είναι οι εξελίξεις. Κι όμως κινείται, αγαπητές φίλες και φίλοι: Πιο συγκεκριμένα, η Κρήτη έχει αρχίσει να φτιάχνει τα ταξιδιωτικά έγγραφα που θα χρειαστεί αφότου τη χάσουμε.

Πιο συγκεκριμένα, την αρχή έκανε ο Δήμος Χερσονήσου, ο οποίος εξέδωσε το πρώτο δημοτικό διαβατήριο παγκοσμίως. Προς το παρόν το διαβατήριο που δημιούργησε η δημοτική αρχή εξασφαλίζει κατά πρώτον την μεγάλη τιμή του να είσαι επίτιμος δημότης Χερσονήσου, κατά δεύτερον όμως δίνει πρόσβαση σε ειδικές εκπτώσεις για προϊόντα και υπηρεσίες, ειδικές προσφορές και άλλα τέτοια σχετικά.

Τα κόλπα αυτά με τη σειρά τους θα παρέχονται από όλα τα μαγαζιά που μπήκαν στο πρόγραμμα του Δήμου. Το πολύτιμο αυτό έγγραφο, το οποίο θα αποκτήσει κι ένα φοβερά σημαντικό ρόλο με την ανεξαρτητοποίηση του νησιού, θα παρέχεται στους τακτικούς επισκέπτες και σε όσους παντρεύονται εκεί .

Αυτό είναι το περίφημο έγγραφο:

Όπως δήλωσε σχετικά ο πρώην δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Μαστοράκης:

«Με το τοπικό διαβατήριο η δημοτική Αρχή δείχνει την τεράστια εκτίμησή της, την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό της σε εκείνους που επιλέγουν τον προορισμό “Δήμος Χερσονήσου”, από την Αμνισό ως τα Μάλια, ως τον τόπο διακοπών τους, χαλάρωσης, ηρεμίας και ξεκούρασης, καθώς και ως τον τόπο ανταλλαγής αιώνιας υπόσχεσης αγάπης και απαρχής της κοινής τους συμβίωσης.»

Μία ακόμη καλύτερη σπόντα για τη χρησιμότητά του έριξε ο απερχόμενος αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευθύμιος Μουντράκης, στον οποίο ανήκει η πατέντα:

«Αυτή η ιδέα γεννήθηκε στο μυαλό μας, εφόσον είχε ήδη δημιουργηθεί στην καρδιά μας. Και ο λόγος που δημιουργήθηκε στην καρδιά μας ήταν γιατί όλοι αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι, πρώτοι αυτοί, έβαλαν εμάς και τον τόπο μας στη δική τους καρδιά. Τα δικά τους λόγια είναι που μας συγκίνησαν, μας άγγιξαν, μας ενέπνευσαν να προβούμε σε αυτή την ελάχιστη κίνηση απόδοσης τιμής και εκτίμησης.

Λόγια όπως “εδώ νιώθουμε να είναι το δεύτερο σπίτι μας”, “εδώ έχουμε άλλη μία οικογένεια”, “έχουμε πολύ καλούς φίλους, ερχόμαστε στους γάμους, στις βαφτίσεις αλλά και σε κάθε σημαντικό γεγονός της οικογένειας”, “ερχόμαστε στους Έλληνες, Κρητικούς συγγενείς μας”, “εδώ είναι η δεύτερη πατρίδα μας”, “εδώ έχουμε γνωρίσει τους καλύτερους ανθρώπους, που πλέον θεωρούμε συγγενείς” και τόσες άλλες, συγκινητικές εκφράσεις αγάπης.»

Καλά όλα αυτά βέβαια αλλά καλύτερα να έχεις κι ένα πάσο για την ώρα που η Κρήτη θα τα βροντήξει και θα φύγει. Το που θα πάει και το αν θα είναι βασίλειο ή λαϊκή δημοκρατία είναι άγνωστο αλλά είναι δεδομένο ότι το μέλλον της είναι να γίνει η νέα νησιωτική δύναμη της Μεσογείου εξάγοντας απάκια, γραβιέρες,το Γιάννη Χαρούλη και φανέλες του Εργοτέλη στους Ιάπωνες φίλους.

Εμείς πάντως έχουμε ήδη καταθέσει σειρά προτάσεων για αποσχίσεις, όχι ότι θέλουμε να πιέσουμε καταστάσεις αλλά καλό θα ήταν να οργανωθούμε λίγο.

(πηγή)

Best of internet