Quantcast
THE STREAM

Λαμία: Αγρότης λούζεται κατά λάθος από πυροσβεστικά αεροπλάνα, ζει την απόλυτη δροσιά

Μία σύγχυση για έναν καπνό που δεν ήταν από φωτιά και μια έλλειψη συντονισμού μεταξύ των πυροσβεστών αρκούσε για το πιο ξαφνικό ντους της χρονιάς


THE NEWSROOM · 22 Αυγούστου 2019

Την πιο απροσδόκητα δροσερή εμπειρία του φετινού καλοκαιριού είχε την τύχη να βιώσει ένας αγρότης στην επαρχία της μαγευτικής Λαμίας, ο οποίος εκτός από την ξαφνική δροσιά εξ’ουρανού όπως θα δείτε, έγινε και μάρτυρας της εκπληκτικής ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού ως προς τις καταστροφικές πυρκαγιές. Η αφορμή ήταν οι αγροτικές δουλειές που έκανε ο τυχερός ανήρ στην περιοχή Καραβίδια Μώλου, σε μία χαράδρα ανάμεσα στον Άγιο Χαράλαμπο και στην Μενδενίτσα.

Το στόρι έχει ως εξής: Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τρίτης υπήρξαν αναφορές για καπνό, ο οποίος προερχόταν από φωτιά που έκαιγε χαμηλή βλάστηση σε δασική περιοχή κοντά στην Μενδενίτσα. Τα άμεσα αντανακλαστικά των πυροσβεστών τους οδήγησαν αμέσως στην περιοχή από ξηράς και αέρος, ενώ έγιναν και ρίψεις νερού με αεροσκάφος για προληπτικούς λόγους.

Λογικό όλο αυτό γιατί ως γνωστόν όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, όμως εδώ η κατάσταση ήταν ελαφρώς διαφορετική: Μετά από αυτοψία, ανακαλύφθηκε ότι ο καπνός ήταν τελικά ένα σύννεφο σκόνης προερχόμενο από ένα αγροτικό μηχάνημα που έκανε απλά τη δουλειά του και το οποίο φέρει την αρκετά λυρική και συνάμα ταιριαστή ονομασία «καταστροφέας». Όλα ξεκίνησαν όταν ένας κάτοικος από τον Αγ. Χαράλαμπο είδε τον καπνό και συνετά ειδοποίησε την πυροσβεστική.

Μια μικρή ασυνεννοησία εκεί οδήγησε στο εξής θεματάκι: Οι πυροσβέστες με τα οχήματα και τα πυροσβεστικά αεροσκάφη (από το αεροδρόμιο της Λαμίας) ξεκίνησαν ταυτόχρονα αλλά δεν συντονίστηκαν, οπότε οι πιλότοι τους απλά είδαν τον καπνό και άρχισαν να ρίχνουν νερό. Ο δε αγρότης δεν πρόλαβε να τα ακούσει και να βγει από τα δέντρα, οπότε έκανε ένα ξαφνικό μπάνιο με κάτι τόνους νερό, το οποίο τον άφησε ξαφνιασμένο και μούσκεμα αλλά και δροσισμένο και καλά στην υγεία του, όπως διαπίστωσαν οι πυροσβέστες που έφτασαν με επίγεια μέσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ευτυχώς γι’αυτόν δεν τον έλουσαν τα πιο γνωστα Canadair, αλλά τα πιο μικρά PZL, τα οποία μπορούνα κουβαλήσουν το μισό φορτίο περίπου:

Η αλήθεια είναι ότι 5 τόνοι νερό παραπάνε, 2.5 τόνοι είναι αρκετοί ακόμη και για τον Αύγουστο.

(πηγή)

 

 

 

Best of internet