Quantcast
THE STREAM

Αίγιο: Κόμμα έτρεχε παράνομο μαγαζί με κουπόνια ενίσχυσης αντί για αποδείξεις

Το μικρό εξωκοινοβουλευτικό κόμμα ανακάλυψε τον ιδανικό τρόπο για να συνδυάσει την ενασχόληση με τα κοινά με την επιχειρηματικότητα


THE NEWSROOM · 22 Αυγούστου 2019

Ασταμάτητη φαίνεται πως είναι η φυσική τάση του περήφανου λαού μας προς την ενασχόληση με τα κοινά και την επιχειρηματικότητα, αν κρίνουμε από αυτό το ενδιαφέρον περιστατικό που εντόπισε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στο Αίγιο. Για την ακρίβεια, είχαμε να κάνουμε για έναν πολύ εμπνευσμένο συνδυασμό και των δύο, με την ιδέα να ανήκει σε ένα εξωκοινοβουλευτικό κόμμα που δεν κατονομάζεται (με τις πρώτες πληροφορίες από πηγή μας στο Αίγιο να μιλούν για τη γνωστή κι αγαπημένη σύναξη του Αρτέμη του Σώρρα).

Πιο συγκεκριμένα, η ΑΑΔΕ ανακάλυψε ένα αναψυκτήριο να παίζει εντερπρενερική μπαλίτσα σε ένα κομμάτι του Αιγιαλού, με τον δηλωμένο εκμεταλλευτή του να είναι το εν λόγω πολιτικό κόμμα. Η μπίζνα είχε κλείσει μέσω του προηγούμενου διαχειριστή του καταστήματος, ο οποίος είχε κάνει δωρεάν παραχώρηση στον πολιτικό φορέα, πιθανώς ως πιστός οπαδός του.

Το ενδιαφέρον εδώ βέβαια είναι ότι το αναψυκτήριο δεν εμφανιζόταν ως επαγγελματική εγκατάσταση, ούτε είχε αναφερθεί προφανώς στο Δημόσιο ότι υπάρχει κερδοφόρα οικονομική δραστηριότητα. Η πατέντα εδώ είναι ότι το μαγαζί παρουσιαζόταν ως χώρος συγκέντρωσης (εντευκτήριο) των όχι ακριβώς αναρίθμητων μελών του, το οποίο έδινε στο κόμμα – businessman την υπέροχη δυνατότητα να κόβει κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης αντί για αποδείξεις (!).

Για να υπάρχει μάλιστα και μια συνέπεια όμως, τα κουπόνια είχαν την ίδια ακριβώς αξία με τους καφέδες και τα σάντουιτς που αγόραζαν οι πελάτες – συνοδοιπόροι – μη φανταστείτε δηλαδή ότι υπήρξε απάτη ή κάτι τέτοιο. Ο τελικός απολογισμός ήταν 933 ανύπαρκτες αποδείξεις, συνολικής αξίας 4.700 ευρώ, ενώ η επιχείρηση έχει φάει ήδη ένα 48ωρο λουκέτο και περνάει από εξέταση για τους φόρους που δεν έχει πληρώσει συνολικά.

Άλλη μια καραμπινάτη περίπτωση δίωξης για πολιτικά φρονήματα αγαπητές φίλες και φίλοι, υπάρχουν αρκετές αποδείξεις (εντάξει, για τα σάντουιτς μπορεί να μην υπάρχουν).

(πηγή)

Best of internet