Quantcast
THE STREAM

Με εκσκαφέα γκρέμισαν το μαγαζί του ψύχραιμου Αλβανού που κυνηγούσε τους πελάτες του

Η υπόθεση του μαγαζάτορα που ανέβηκε σε παρμπρίζ αυτοκινήτου και το έσπασε με τα χέρια του ολοκληρώθηκε τόσο δυναμικά όσο ξεκίνησε


THE NEWSROOM · 21 Αυγούστου 2019

Μία από τις ψυχραιμότερες υποθέσεις πολλαπλής αντιδικίας σε ολόκληρη την ιστορία της ζει αυτές τις μέρες η γειτονική Αλβανία. Όλα ξεκίνησαν την Κυριακή, με ένα ασήμαντο μικρό καυγαδάκι ανάμεσα σε έναν ιδιοκτήτη εστιατορίου στην πόλη Πόρτο Παλέρμο κοντά στη Χειμάρρα και σε μια ομάδα Ισπανών τουριστών την Κυριακή 18/8.

Προφανώς δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια αντικειμενική εκδοχή του ζητήματος, όμως ο 51χρονος ιδιοκτήτης Μιχάλ Κοκεντίμα υποστηρίζει ότι οι τουρίστες πιστόλιασαν τον λογαριασμό τους. Αυτός είναι σύμφωνα με τον ίδιο ο λόγος που κατέληξε να βρεθεί γαντζωμένος πάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου τους, κοπανώντας με γυμνά χέρια το ματωμένο τζάμι μέχρι να το σπάσει.

Αυτός ήταν ο ψύχραιμος τρόπος που σκέφτηκε ο τοπικός εντερπρενέρ για να σταματήσει το αυτοκίνητό τους. Την ίδια στιγμή, στο βίντεο ακούγονται οι τουρίστες να λένε στον (ντόπιο) οδηγό να σταματήσει, αλλά και η φωνή του (ντόπιου) ξεναγού να του λέει να πάει πιο γρήγορα για να τον ξεφορτωθούν (!).

Ταυτόχρονα, οι τουρίστες κατέγραφαν το περιστατικό με τα κινητά τους και φώναζαν στον Κοκεντίμα ότι καλούν την αστυνομία. Τελικά το show έληξε κάπου 2 μίλια μετά το Πόρτο Παλέρμο, όταν το αμάξι σταμάτησε και ο επιχειρηματίας κατέβηκε από το παρμπρίζ (και προσπάθησε να ανοίξει τις πόρτες).

Δείτε το βίντεο:

Το περιστατικό έκανε αρκετό ντόρο όπως μπορείτε να φανταστείτε, αρκετό ώστε να ασχοληθεί με αυτό ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα. Για κάποιο περίεργο λόγο ο Αλβανός ηγέτης χαρακτήρισε τον 51χρονο «βάρβαρο που παραβίασε τον ιερό κώδικα της αλβανικής φιλοξενίας και ντροπιάζει όλους τους Αλβανούς».

Υποδέχτηκε επίσης την οικογένεια των Ισπανών τουριστών και τους έδωσε λουλούδια:

Barbari që goditi miqtë spanjollë, shkeli mbi kodin e shenjtë të mikpritjes shqiptare, duke na turpëruar të gjithëve😰 Mikpritja është fuqia më e pakonkurueshme e turizmit shqiptar, e cila mbreson të gjithë të huajt që na vizitojnë dhe përtej difekteve, mungesave e sjelljeve jo gjithnjë të dëshiruara në shërbimet tona turistike, që me kohën e me eksperiencën do të fashiten, agresioni i mbrëmshëm është një njollë turpi për të mos u harruar kurrë😡Miqve spanjollë i kemi kërkuar qysh në momentin e parë, ndjesat tona dhe ata do të rikthehen përsëri🙏Ndërsa barbari uroj të mos i shpëtojë dot duarve të drejtësisë👊

Gepostet von Edi Rama am Freitag, 16. August 2019

Η κορύφωση της μετριοπάθειας ήρθε σήμερα, όταν διαπιστώθηκε ότι ο Κοκεντίμα όχι μόνο δεν έχει άδεια για το κατάστημά του, αλλά και ότι εκμεταλλευόταν παράνομα την παραλία όπου βρισκόταν το μαγαζί για να πλουτίσει. Αντί όμως να μπει ένα απλό λουκέτο ή κάτι τέτοιο, η τοπική Πολεοδομία το γκρέμισε με ένα εκσκαφέα, για να μάθει:

Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά καλό είναι να μη γίνονται, θα μπορούσαν απλά να έχουν τσακωθεί για το λογαριασμό με ουρλιαχτά όπως γίνεται συνήθως και να μην είχε γίνει τίποτε από όλα αυτά τα πολύ δραματικά.

(πηγή)

Best of internet