Quantcast
THE STREAM

Δικαστής Ντρεντ δεν βρίσκει τον γιατρό στον Ευαγγελισμό, φωνάζει την ΕΛΑΣ να της τον φέρει

Μία ιδιαίτερα ριζοσπαστική λύση για να εντοπίσει το που βρίσκεται ο εφημερεύων γιατρός επέλεξε μια υψηλόβαθμη αντιπρόσωπος του δικαστικού σώματος


THE NEWSROOM · 21 Αυγούστου 2019

Μια αρκετά ριζοσπαστική ιδέα για ένα μόνιμο πρόβλημα που ταλανίζει κάθε νοσοκομείο είχε μια δικαστής του Ελληνικού κράτους, σύμφωνα με την καταγγελία που εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Η δικαστής, η οποία ήταν συγγενής ασθενούς, δεν μπορούσε να βρει τον εφημερεύοντα ειδικευόμενο γιατρό – αντί όμως να χάσει το χρόνο της περιμένοντας σαν τον Βούδα όπως όλοι οι υπόλοιποι ή να βγάλει amber alert, κάλεσε την αστυνομία για να τον βρει αυτή.

Η βάση του συλλογισμού της δικαστίνας Ντρεντ ήταν ότι εφόσον αυτή δε μπορεί να βρει τον γιατρό, τότε ο γιατρός λείπει – για την ακρίβεια, ότι ο εφημερεύων γιατρός του του Ε’ Παθολογικού Τμήματος του μεγαλύτερου νοσοκομείου των Βαλκανίων (1, 2) δεν βρίσκεται καν στο νοσοκομείο και έχει κάνει κοπάνα. Η πραγματικότητα βέβαια ήταν κάπως πιο συμβατική: ο γιατρός δεν ήταν διαθέσιμος το πρωί της προηγούμενης Κυριακής (18/8) γιατί έκανε την ενημέρωση της βάρδιας που θα τον άλλαζε.

Η (ανώτατη, σύμφωνα με την ίδια) δικαστής δεν μάσησε από τέτοιες μικρολεπτομέρειες και κάλεσε την ιδιαίτερα φορμαρισμένη αυτή την περίοδο ΕΛ.ΑΣ.: Αξίζει εδώ να θυμηθούμε πως άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έκαναν πρόσφατα μια πολύ φιλότιμη προσπάθεια να μπουζουριάσουν την εφημερεύοντα ψυχίατρο στο Θριάσιο νοσοκομείο επειδή αυτή ζήτησε από αστυνομικό να μην οπλοφορεί μέσα στην κλινική.

Εδώ το ιππικό δεν ήταν τόσο επιβλητικό, καθώς ήρθαν μόλις δύο αστυνομικοί, οι οποίοι αποχώρησαν μετά από λίγο – πράγμα καθόλου περίεργο εδώ που τα λέμε, εφόσον δε χρειάστηκε να ψάξουν και πολύ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», η οποία στάλθηκε με μορφή επιστολής στους Υπουργούς Υγείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη:

«Θέλουμε να σας καταγγείλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το Πρωτοφανές περιστατικό που συνέβη σε  Παθολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας κατά τις πρωινές ώρες της Κυριακής 18/8/19.

Συγγενής ασθενούς – ανώτατη δικαστής, ως ανέφερε – αναζητούσε τον εφημερεύοντα ειδικευόμενο γιατρό του Ε’ Παθολογικού Τμήματος.

Τη στιγμή εκείνη ο γιατρός ενημέρωνε τη βάρδια της επόμενης μέρας (παράδοση – παραλαβή). Θεωρώντας η συγγενής ότι ο γιατρός είχε εγκαταλείψει το Νοσοκομείο, κάλεσε δύο αστυνομικούς να «ψάξουν» τον γιατρό. Φυσικά, ο γιατρός ήταν στη θέση του, όπως ήδη αναφέραμε παραπάνω. Τονίζουμε επίσης, ότι ο εν λόγω γιατρός όλη την προηγούμενη μέρα βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό της ασθενούς λόγω της βαρύτητας του προβλήματος της υγείας της.

Προφανώς κατόπιν τούτου οι αστυνομικοί αποχώρησαν, όμως, δεν παύει το θέμα αυτό να εγείρει σοβαρούς προβληματισμούς και συζητήσεις μεταξύ των συναδέλφων, όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι υπάρχουν συγκεκριμένες υπηρεσίες και διαδικασίες για τυχόν παράπονα ή ερωτήματα”.

Τα μέλη του Σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου εκφράζουν την ανησυχία τους στην επιστολή τους προς τους τρεις υπουργούς, καθώς όπως αναφέρουν “δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, καθώς ανάλογες καταστάσεις έχουμε δει και στο παρελθόν (πχ ΜΑΤ στον Ευαγγελισμό όταν διαμαρτυρηθήκαμε για τα εγκαίνια νέων χειρουργείων, χωρίς να έχει έρθει νέο προσωπικό , ή μεταφορά με χειροπέδες εφημερεύουσας γιατρού από το Αττικό στο αυτόφωρο της Ευελπίδων επειδή ασθενής μπήκε σε ράντζο κ.ά.) αλλά και μόλις προχθές με τον αστυνομικό αυταρχισμό & την απειλή σύλληψης της εφημερεύουσας Ψυχιάτρου -προέδρου της ΟΕΝΓΕ στο Θριάσιο, όταν ζήτησε το αυτονόητο να μην οπλοφορούν ανάμεσα σε ψυχιατρικούς ασθενείς.»

Θα μπορούσαν όλα να είναι πιο εύκολα πάντως αν έβαζαν στους εφημερεύοντες γιατρούς ένα λουράκι για να τους τραβάει όποιος τους χρειάζεται, θα γλιτώναμε τόσο κόπο.

 

Best of internet