Quantcast
THE STREAM

Ότι τον κυνήγησαν γκέι, άθεοι και μάγοι συριζαίοι αποκάλυψε ο Αμβρόσιος

Μία ακόμη πιο Monty Python διάσταση από τις συνηθισμένες έδωσε ο γνωστός μας Μητροπολίτης στο δράμα της παραίτησής του


THE NEWSROOM · 20 Αυγούστου 2019

Μπορεί διάφοροι αντίχριστοι να πανηγυρίζουν από χτες για την παραίτηση του επί 40 χρόνια Μητροπολίτη Καλαβρύτων, όμως αν νομίζατε ότι ένας Αμβρόσιος φεύγει έτσι απλά, πλανάστε (και πλανόμαστε) πλάνην οικτράν. Μετά το πανηγυρικό του διάγγελμα, ο Αμβρόσιος έπιασε αυτή τη φορά πληκτρολόγιο (αν δεν έβαλε κάποιο τσιράκι εθελοντή βοηθό του να το κάνει δηλαδή), προκειμένου να μας πει μερικά βιωματικά στοιχεία από την επεισοδιακή του θητεία στο πόστο που τόσο αγάπησε και αγαπήθηκε – δηλαδή την καταδίκη του από το δικαστήριο,

Πιο συγκεκριμένα, ο μεγάλος κήρυκας της αγάπης κατέθεσε άλλο ένα εκτενές κείμενο στο blog του σαν αυτά που αγαπήσαμε το παρελθόν του, το οποίο επισυνάπτει στην επιστολή παραίτησης που έστειλε στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Το ζουμί σε αυτό το ιερό δάσος από δασείες και περισπωμένες είναι στον επίλογο, όπου ο Αμβρόσιος προσθέτει άλλο ένα σπουδαίο σημείο στο βιογραφικό του: Εκτός από το να γράψει ότι θυσίασε τον εαυτό του για το συμφέρον της Εκκλησίας, μας αποκαλύπτει επίσης ότι τον καταδίωξαν «Άθεοι και Μάγοι Συριζαίοι».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

Με την Χάριν του Φιλευσπλάχνου Κυρίου μας συνεπλήρωσα ήδη 58 έτη στην Ιερωσύνη, εκ των οποίων σαράντα τρία (43) στην Αρχιερωσύνη (17 Αυγούστου 1976) και σαράντα ένα (41) ως Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Καθώς, λοιπόν, τώρα άγω το 82ον έτος της ηλικίας μου (22.07.1938) εθεώρησα χρέος μου να θυσιάσω τον εαυτόν μου διά το συμφέρον της Μητρός Εκκλησίας!

και

Καθώς, λοιπόν, τήν 28ην Ἰανουαρίου 2019 ὁ Πανάγαθος Θεός ηὐδόκησεν, ὥστε ἡ ἀναξιότης μου νά δοξασθῇ καί μέ τό παράσημον τῆς διά Χριστόν κακοπαθείας, διωκόμενος ἐμφανῶς μέν ὑπό τῶν ὁμοφυλοφίλων, ἀφανῶς δέ ὑπό τῶν παραγόντων τῆς ἕως χθές Κυβερνήσεως τῶν Ἀθέων καί Μάγων τοῦ ΣΥΡΙΖΑ, καί καθώς ἐπίσης «κακοπαθῶ μέχρι δεσμῶν ὡς κακοῦργος» ([27]), ἵνα κατά τόν ἅγιον Ἀπόστολον εἴπω, διά τοῦτο ἀκριβῶς σήμερον 17ην Αὐγούστου 2019, ὅτε ἑορτάζω τήν 43ην ἐπέτειον ἀπό τῆς εἰς Ἐπίσκοπον χειροτονίας μου ὡς Ἀρχιερέως τοῦ Θεοῦ τοῦ Ὑψίστου (χειροτονηθείς Τιτουλάριος Μητροπολίτης Ταλαντίου τήν 17ην Αὐγούστου 1976 ὑπό τοῦ ἀειμνήστου καί Μακαριστοῦ Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κυροῦ Σερα-φείμ), ἥτις ἐγένετο εὐδοκίᾳ τοῦ Πανοικτίρμονος Θεοῦ, ΟΡΙΣΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΩΣ

Κάπως έτσι το φανταζόμαστε εμείς αυτό:

Η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμασταν κάτι τέτοιο μετά τις δηλώσεις για τη γιόγκα, γιατί κοντεύαμε να πάθουμε στερητικό σύνδρομο. Στο μεταξύ, πληροφορίες από διάφορα ΜΜΕ υποδείκνυαν ότι ο Αμβρόσιος έχει ήδη δείξει ποιος θα είναι ο διάδοχός του – για τον οποίο πολλοί ήλπιζαν ότι θα είναι εξίσου ταλαντούχος με τον παππούλη που αγαπήσαμε.

Αυτός είναι ο ηγούμενος της μονής Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα, αλλά και γραμματέα της Συνόδου, αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Κάρμας. Αξίζει πάντως να ειπωθεί εδώ ότι η Μητρόπολη Καλαβρύτων έβγαλε διάψευση για το θέμα όπου χαρακτηρίζει τις φήμες «ψευδείς και ανυπόστατες», το οποίο μας αφήνει να ελπίζουμε τουλάχιστον ότι παίζουνε Game of Thrones-ικές ίντριγκες για το ποιος θα είναι ο επόμενος Μητροπολίτης στον Σιδερένιο Θρόνο του Αμβρόσιου.

Αν και η αλήθεια είναι ότι έχουμε μεγάλη απορία για το πως δεν τον έχει αφορίσει ήδη ο Αμβρόσιος για το θράσος του να λέγεται Κάρμας, δεν θα περάσουν εδώ αυτά τα ανατολίτικα new age επώνυμα.

Best of internet