Quantcast
THE STREAM

Τρία χωριά κι ένα μοναστήρι παραλίγο να κάψει Κρητικός με το αντικριστό του

Όλοι οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν επίδειξη γνώσεων παραδοσιακού ψησίματος αλλά αυτός είναι ο φυσικός αρχηγός τους


THE NEWSROOM · 19 Αυγούστου 2019

Την πραγματοποίηση της μέχρι τότε υποθετικής διατύπωσης «ΠΩΠΩ ΜΙΑ ΦΩΤΙΑΡΑ ΕΛΑ ΓΙΩΡΓΗ»  αποφάσισε να κάνει στην πραγματική ζωή ένας Κρητικός. Ο γονιός από τη Λεβεντογέννα αποφάσισε να γιορτάσει το γάμο του παιδιού του τηρώντας το παραδοσιακό έθιμο του αντικριστού ψησίματος, αγνοώντας παράλληλα ένα αρκετά σημαντικό στοιχείο: Τους ισχυρούς ανέμους που φυσούσαν, καθώς σύμφωνα με τον διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη έπνεαν άνεμοι ως και 11 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το τοπικό μέσο Cretalive, ο πρωταγωνιστής του παρολίγον δράματος είναι ένας κάτοικος του χωριού Κοξαρέ του Δήμου Αγίου Βασιλείου. Όπως συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους της μέσης ηλικίας, ο γονιός (του οποίου του τέκνο παντρευόταν στο εκκλησάκι του Τίμιου Σταυρού) υπερεκτίμησε τις ικανότητές του στο απαιτητικό αντικριστό ψήσιμο, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά η οποία γρήγορα ξέφυγε τελείως από τον έλεγχο.

Πιο συγκεκριμένα, η πυρκαγιά πέρασε το βουνό, με αποτέλεσμα να απειληθούν τα χωριά Λευκόγεια, Γιαννούδι, αλλά και η Μονή της Πρέβελης. Μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική, η φωτιά κατάφερε να κάψει 130 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 50 στρέμματα γεωργικής έκτασης. Ο δε αποτυχημένος ψήστης αναζητείται από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής, η οποία έχει στη διάθεσή της τα στοιχεία του.

Πιθανώς να χρειαστεί να υπάρξει κάποια στιγμή ένα ίδρυμα κατάρτισης για κόσμο που θέλει να δείξει ότι ξέρει να ψήνει αλλά δεν έχει ιδέα.

 

Best of internet