Quantcast
THE STREAM

Μύκονος: Υποχρεωτικά ξυπόλητοι στην άμμο δουλεύουν οι σερβιτόροι σε fabulous μπιτσόμπαρο

Το υψηλό αισθητικό κόνσεπτ του μαγαζιού απαιτεί οι εργαζόμενοι του σέρβις να περπατάνε στην άμμο χωρίς σαγιονάρες ή σανδάλια


THE NEWSROOM · 30 Ιουλίου 2019

Άλλη μια καινοτομία εισάγει η Μύκονος στον τομέα των συνθηκών εργασίας, στον οποίο έχει δώσει κατά καιρούς πολλά εκπληκτικά δείγματα γραφής. Τέτοια ήταν για παράδειγμα, η ειδική ταπετσαρία για να φαίνονται σαν κανονικά σπίτια τα κοντέινερ στα οποία μένουν οι εργαζόμενοι , έτσι ώστε να μπορούν να ζήσουν κι αυτοί λίγο φάμπιουλους, έστω ιμιτασιόν. Ταυτόχρονα έχουν εμφανιστεί μέχρι και σκηνές (αντίσκηνα) για να μένουν άλλοι εργαζόμενοι – προφανώς για να πάρουν λίγη γεύση από ελεύθερο κάμπινγκ στο πιο high νησί.

Προφανώς υπάρχουν άνθρωποι που γκρινιάζουν για όλα αυτά αφενός γιατί ζηλεύουν το τουριστικό θαύμα του νησιού και αφετέρου γιατί δεν έχουν ιδέα από στυλ, αλλά τι να κάνουμε τώρα. Αυτός ο συνδυασμός άγνοιας και κακεντρέχειας προέκυψε για άλλη μία φορά εξαιτίας ενός ρεπορτάζ του Protagon. Σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο, γιατρός του νησιού ανέφερε ότι εξέτασε ασθενή και βρήκε στα πόδια του φουσκάλες από τη δουλειά.

Όπως ανέφερε ο γιατρός:

«Ηρθε το παλικάρι με φουσκάλες στα πόδια. Του είπα να σταματήσει από τη συγκεκριμένη δουλειά.»

Αυτό από μόνο του θα μπορούσε να συμβεί ακόμη και στη Σαλαμίνα, όμως η Μύκονος δεν είναι καμιά τυχαία. Αυτό που ανακάλυψε στη συνέχεια ο δημοσιογράφος είναι ότι στο συγκεκριμένο beach bar (το οποίο αναφέρεται ως «διάσημο» αν και δεν κατονομάζεται), για τους εργαζόμενους του σέρβις και τον υπεύθυνο είναι υποχρεωτικό να περπατάνε στην άμμο με γυμνά πόδια γιατί έτσι είναι το concept του μαγαζιού – η σαγιονάρα και το σανδάλι προφανώς χαλάνε το στυλ.

Όπως αναφέρει μάλιστα το άρθρο παρακάτω, με την άμμο να καίει στις 12 το μεσημέρι ο πόνος των εργαζόμενων ήταν προφανής: «Δεν περπατούσαν άνετα. Κάθε φορά που σταματούσαν, έθαβαν την πατούσα τους όσο πιο βαθιά μπορούσαν στην άμμο για να βρούνε δροσιά.». Βέβαια ο πόνος τους έχει και τιμή, γιατί το ότι έχουν ανάγκη τα έξτρα λεφτά είναι ο λόγος που παραμένουν εκεί, όπως είπε ένας από αυτούς:

«Μπορεί να φτάσεις και 60 ευρώ και 70 ευρώ την ημέρα. Αυτό είναι το concept και αν έχεις ανάγκη το κάνεις…»

Δείτε τις φωτογραφίες:

Βέβαια «Μπρος στο μεροκάματο τι είναι ο πόνος» θα πει κανείς, και θα συμφωνήσουν σίγουρα όλοι οι πελάτες του μαγαζιού, κανένας εκ των οποίων δεν πήγαινε στη θάλασσα χωρίς σαγιονάρες. Το ρεπορτάζ παραθέτει και την ξενέρωτη άποψη του Δημήτρη Ρηγόπουλου, καθηγητή Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντή του νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός»:

«Ειδικά τις μεσημβρινές ώρες, που οι θερμοκρασίες είναι εξαιρετικά υψηλές, είναι επικίνδυνο να παραμένεις ξυπόλητος στην άμμο, ακόμη και αν και το πέλμα, όπως και οι παλάμες, έχουν παχιά κερατίνη, ώστε να προστατεύονται. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι τρέχουμε από την πετσέτα μέχρι να φτάσουμε στο νερό.

Και για αυτό υπάρχουν και οι σαγιονάρες… Αλλά στις περιπτώσεις που η θερμοκρασία συσσωρεύεται από τη μεγάλη παραμονή τόσων ωρών, είναι επικίνδυνο.»

Εκτός από τα παραπάνω μπανάλ, αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι η καυτή άμμος αυξάνει και τον κίνδυνο για ιογενείς λοιμώξεις όπως οι μυρμηγκιές. Τι να κάνουμε, η εργασία στη Μύκονο απαιτεί και να κατανοείς τα υψηλά αισθητικά στάνταρντς που υπηρετούν οι επιχειρηματίες του νησιού.

Όποιος θέλει διχάλα 1-4 να πάει στα Μέθανα.

Best of internet