Quantcast
THE STREAM

Ο Μητροπολίτης Νεόφυτος συγχώρησε και τον serial killer της Κύπρου, τώρα που γυρνάει

Ο Μητροπολίτης Μόρφου πρόσθεσε επίσης ότι όσοι στεναχωριούνται για τα θύματα του δολοφόνου αλλά υποστηρίζουν την έκτρωση είναι Φαρισαίοι


THE NEWSROOM · 30 Ιουλίου 2019

Παρότι πιστεύαμε ότι το συγκεκριμένο χρυσωρυχείο όχι και τόσο καλών απόψεων έχει πολύ ακόμη να δώσει, η αλήθεια είναι πως ο viral ορθόδοξος παππούλης των τελευταίων ημερών κατάφερε πολύ γρήγορα να το τερματίσει. Αφού διασκέδασε την Ελλάδα και τον κόσμο με τις απόψεις του για τη γιόγκα, τις απόψεις του για την προέλευση των γκέι και κάτι δελτία καιρού, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος αποφάσισε να συγχωρήσει τον διαβόητο serial killer της Κύπρου σαν εκπρόσωπος αν όχι του Κυρίου, τότε τουλάχιστον της Εκκλησίας που είναι.

Ο μητροπολίτης κατάφερε καταρχάς να κάνει μια σύνδεση δυσκολότερη κι από το Μελβούρνη – Γρεβενά, όταν κατάφερε να συνδέσει το ζήτημα του κατά συρροήν δολοφόνου γυναικών με την άμβλωση (για την οποία πήρε πρόσφατα θέση και η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως αναφέραμε πρόσφατα). Αρχικά δήλωσε ότι είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο Νίκος Μεταξάς εξομολογήθηκε μετά τα φονικά, για να σχολιάσει έπειτα ότι εφόσον έγινε η εξομολόγηση, ο 35χρονος λοχαγός του κυπριακού στρατού χρειάζεται βοήθεια.

Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά:

«Δεν νομίζω πως έκλεισε ο κύκλος των δολοφονιών. Έκλεισε ο κύκλος του δολοφόνου Νικόλα. Ξέρω ότι πήγε και εξομολογήθηκε. Κάλεσε ένα φίλο μας πνευματικό, διακριτικό, συμπονετικό και πήγε και εξομολογήθηκε. Τούτο είναι κάτι που τιμά την Κύπρο ότι ακόμα και ο πιο ακραίος δολοφόνος που ακούστηκε μέσα στους τελευταίους αιώνες θα έλεγα, έχει αυτή τη διάθεση της εξομολόγησης.»

Για να το απογειώσει στη συνέχεια, καθώς εκτός από το να πει ότι ο «Νικόλας» χρειάζεται βοήθεια, ο μητροπολίτης κατάφερε να το συνδέσει και με τους γκέι για τους οποίους μας τα έλεγε τις προάλλες:

«Επειδή η μετάνοια είναι κάτι πολύ βαθύ, τώρα ο Νικόλας χρειάζεται βοήθεια. Όπως είπαμε πριν για τον ομοφυλόφιλο, ότι του εμφανίζονταν όλοι οι άντρες που πήγε μαζί τους, πρέπει του Νικόλα να του διδάξει κάποιος τώρα για όλες αυτές τις γυναίκες που σκότωσε, να προσεύχεται για την κάθε μια ξεχωριστά.»

Το δραματικό φινάλε έρχεται φυσικά στη σύνδεση με τις εκτρώσεις. Όπως μας πληροφορεί ο παππούλης, η Κύπρος παραέχει υψηλό ποσοστό οπότε όποιος στεναχωριέται για τα παιδάκια που σκότωσε ο δολοφόνος αλλά υποστηρίζει την έκτρωση είναι φαρισαίος.

«Είπα και αλλού δεν επιτρέπεται η Κύπρος να έχει τόσο ψηλό ποσοστό εκτρώσεων και να μαραζώνουμε για τα δύο παιδάκια που σκότωσε ο δολοφόνος. Εσύ έκαμες τρεις εκτρώσεις τα μωρά σου και τώρα υποκριτή φαρισαίε κατακρίνεις τον Νικόλα. Και αυτό συνέβη σε πάρα πολλά σπίτια, σε πάρα πολλές οικογένειες.»

Δείτε το βίντεο:

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι η υπόθεση του Κύπριου serial killer συγκλόνισε την Ελλάδα και την Κύπρο για παραπάνω από έναν λόγους. Αρχικά ο 35χρονος στρατιωτικός καταδικάστηκε σε επτά φορές ισόβια (τη μεγαλύτερη ποινή στην ιστορία της Κυπριακής δικαιοσύνης) για τους φόνους πέντε γυναικών και δύο ανήλικων κοριτσιών (τις κόρες δύο εκ των γυναικών). Σε μία ακόμη πιο ζοφερή τροπή, προσπάθησε μάλιστα να εξαφανίσει τα ίχνη των εγκλημάτων του, βάζοντας τα σώματα των γυναικών και των παιδιών σε βαλίτσες μαζί με τσιμέντο για να έχουν βάρος και πετώντας τα σε μία λίμνη.

Όπως είχε πει όταν βρέθηκε ένα τσιμεντομπλόκ:

«Είναι δικό μου. Ήταν όπως τα έκανα, έβρισκα πέτρες και έφκαλα τρύπες για να τις δέσω στις βαλίτσες.»

Η ιστορία θα ήταν ήδη αρκετά φρικτή, αν δεν εκφράζονταν ταυτόχρονα και σκληρές καταγγελίες για την αδιαφορία της Κυπριακής Αστυνομίας για τις εξαφανίσεις των γυναικών πριν η υπόθεση πάρει διαστάσεις, λόγω του ότι οι γυναίκες ήταν μετανάστριες που εργάζονταν στο νησί – με τις συνθήκες εργασίες στον κλάδο τους να αναφέρονται ως καταθλιπτικές. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Οικιακών Βοηθών Κύπρου Λούης Κουτρουκίδης είχε μάλιστα προειδοποιήσει εδώ και ένα χρόνο για το ζήτημα (το οποίο ανέκυψε τον Απρίλιο όταν εντοπίστηκαν), έχοντας μάλιστα δημοσιεύσει και ένα γράμμα που απευθυνόταν προς τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της Κύπρου Ίωνα Νικολάου (ο οποίος παραιτήθηκε μετά την κατακραυγή).

Όπως ανέφερε το γράμμα:

«Εν γίνεται ρε παιθκιά να εξαφανίζουνται πλάσματα στην χώραν μας τζ’αι να μεν φακκά πεννιάν κανένας, ούτε καν η Αστυνομία. Όι κύριε, τζ’αι οι ξένοι έχουν ψυσ’ήν, έν’ τζ’αι τζ’είνοι πλάσματα, αν τζ’αι εμείς οι ψευδοευρωπαίοι αποκαλούμεν τες ξένες “μαυρούες”.

Ζαττίν έσ’ει πολλούς που εμάς που είμαστεν κατάμαυροι τζ’αι μπορεί να μας περάσουν για Ιντιάνους ή Πακιστανούς, αλλά οι “μαυρούες”, ακόμα τζ’αι ολόασπρες να’ ‘νι, εννά ‘ν’ πάντα “μαυρούες”. Τζ’αι επειδή είμαι καλά θκιεβασμένος, οποιονδήποτε άτομο ζει στην ευρωπαϊκήν Κύπρον, νόμιμα ή μη, έσ’ει ίσα ανθρώπινα δικαιώματα.»

Πάντως ο Αμβρόσιος θα έχει αρχίσει να αγχώνεται ότι κάποιος άλλος μπορεί να κάνει ακόμη καλύτερες δηλώσεις από αυτόν, λογικά θα ετοιμάζει αντεπίθεση.

(Πηγές: 1, 2, 3, 4, 5, 6)

Best of internet