Quantcast
THE STREAM

Τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη διέγραψε το ΚΙΝΑΛ με την κατηγορία του δεξιού οπορτουνισμού

Εκτός κόμματος βρέθηκε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης που υπουργοποιήθηκε στο ίδιο πόστο με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη


THE NEWSROOM · 9 Ιουλίου 2019

Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να ψώνισε όχι απλά εκτός παράταξης, από την σοσιαλιστική μπουτίκ για τη θέση του υπουργού ΠροΠο, επιλέγοντας για τη θέση αυτή τον βετεράνο της συγκεκριμένης καρέκλας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι συντροφοί του όμως δεν ξεχνούν τι σημαίνει Δεξιά. Πιο συγκεκριμένα το ΚΙΝ.ΑΛ. αποφάσισε να σουτάρει τον πάλαι ποτέ δερβέναγα των υπουργείων Δημοσίας Τάξης (1999-2003) και και Προστασίας του Πολίτη (2009-2010 και Μάρτιο με Μάιο το 2012), επειδή αποφάσισε να χωθεί στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε αυτή την απόφαση μάλιστα ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δεν είναι μόνος του, καθώς εκτός από αυτόν εκτοπίστηκε και η Λίνα Μενδώνη, η οποία θα είναι η νέα υπουργός Πολιτισμού.

Η απόφαση πάρθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΚΙΝ.ΑΛ., του οποίου η ανακοίνωση τονίζει τα εξής:

«Κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (Ε.Δ.Ε.ΚΑ.Π.) του Κινήματος Αλλαγής, η Μενδώνη Στυλιανή και ο Χρυσοχοΐδης Μιχαήλ διαγράφονται από μέλη του Κινήματος Αλλαγής.»

Να τονιστεί εδώ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βρει τον πρέποντα κεντροδεξιό τρόπο για να λανσάρει την πράσινη μεταγραφή του. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συστήνεται ως ο άνθρωπος – αντιτρομοκρατία, καθώς η σύλληψη των ένοπλων οργανώσεων «17 Νοέμβρη» και «ΕΛΑ» είχε γίνει όταν αυτός ήταν υπουργός. Εκτός από αυτά βέβαια, ο σκληρός σερίφης του Ρίο Γκράντε είχε πάρει την προεκλογική απόφαση να δημοσιοποιήσει το 2012 τις φωτογραφίες των οροθετικών:

Από την άλλη βέβαια υπάρχει κάπου το μικρό ζητηματάκι που είναι ότι σχετικά πρόσφατα ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ συγκυβέρνησε για χρόνια με τη ΝΔ επί Αντώνη Σαμαρά, όμως προφανώς η κομματική πειθαρχία είναι το πλέον σημαντικό ζήτημα όταν πρέπει να οικοδομηθεί ο σοσιαλισμός.

 

Best of internet